Det (o)perfekta livet

Hur levde vi innan 2008? Innan Facebookvågen slog till i Sverige och innan instagram fanns. Hur gjorde vi innan mobiler och internet?
 
Går du in på Facebook en gång och scrollar bland alla uppdateringar så kommer du märka att det är en tävling om vem som har det bäst. Man lägger upp en bild på något lyxigt man har lagat eller något svårt man har bakat för att folk ska berömma en. Man lägger upp bilder på sitt fina hem och söta bilder på sina barn för att folk ska bli avundsjuka. Man lägger upp bilder på sin partner och skriver kärleksförklaringar för att folk ska veta hur lyckliga ni är tillsammans. Söta djur, drinkar på stranden, fötter i solen, glada barn, kyssande par, gravidmagar. Perfekta liv. 
 
Hur ofta ser man en bild på två riktigt slitna människor med rufsigt hår och utan smink där det står "myskväll". Man vill visa sig perfekt och man lever ett perfekt liv. Att man äter chicken nuggets till middag, tjafsar om toarullen som aldrig blir bytt och använder de "renaste" trosorna för att man inte har tvättat på två veckor är det ingen som vet. 
 
På Facebook finns inga celluliter, någon som sover med smink eller stökiga hem. Där är alla perfekta. När man har gjort något utöver det vanliga vill man ha gillningar, gratulationer, beröm och uppskattning. 
På facebook är man alltid glad, huset är alltid städat, maten står alltid varm på bordet och bullarna är alltid nybakta. Man håller alltid sams och man är aldrig ovårdad. 
 
Jag har inte dubbelmoral nu, eftersom jag själv är medveten om att jag gör det. Om man frågar sig själv varför man går ut med tex en graviditet eller förlovning på facebook. Det är väl för att man vill visa sin lycka och få gratulationer inte sant? Det är så människan fungerar. Vi vill ha bekräftelse. 
 
Otaliga par har gått isär på grund av facebook just för att det inte är ett äkta liv. På något sätt. Man tror att gräset är grönare hos andra men så är inte fallet. 
 
Det är ganska intressant när man tänker på det egentligen. Nästa gång du lägger upp en bild på facebook eller instagram, fundera på varför du gör det och vad du vill få ut av det ;)
Nu låter jag säkert jätte-elak och ni tänker säkert att ni inte alls är såhär, men jag tror att alla fungerar på samma sätt omedvetet. Man har bara inte tänkt på det än. 
 
Ett litet urval av mina senaste bilder på facebook. 
 
 
 Vad tror ni jag omedvetet ville få ut av att lägga ut dessa bilder? "vad mysigt ni haaar", "guud vad söta", "vad duktiga ni är" "vad fina ni är tillsammans" kanske? Inte vet jag ;)

Vecka 23 ♥

Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt.

Sedan någon tid finns det mekonium, den första grönsvarta avföringen, i tarmen. Det händer att fostret bajsar redan innan det föds, då färgas fostervattnet grönt av avföringen.

Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obehagligt.

/1177

Barnet känner igen ljud och röster inne i din kropp och utanför din kropp. Spelar man musik eller pratar med magen känner bebisen igen ljuden när han/hon föds. 

Du kan få förstoppning och halsbränna.

/Gravid app

Egna tankar

Jag har fått ganska mycket sura uppstötningar och halsbränna. Jag har aldrig tidigare haft halsbränna men det känns ungefär som att jag har en stark, stor minttablett som sitter fast i halsen och bränner. 
Jag känner sparkarna allt mer och mer även om det inte blir några utbuktningar på magen så vet jag att det är bebisen. 

Magen blir större, piercingarna är ute, barnrummet kommer mer och mer på plats, dagarna räknas ner och jag har aldrig längtat efter vintern så mycket som nu. När man ser andras små underverk så fattar man inte att man själv kommer ha en liten bebis om ungefär 4 månader. Men fan vad långa 9 månader känns ibland alltså. Samtidigt som det är helt underbart att vara gravid kan jag knappt bärga mig tills hon kommer ut :D ♥
Från och med idag ska jag ringa förlossnigen om det är något som rör bebisen. sjukt!

 
Tror ni det är svårt att gå upp på morgonen när bebisen sparkar? Ja. Mina vänner. Det är det.

Bye Bye Feet

Vi ses i december ;)
 
 

Kims första kontakt ♥

Igår ringde mamma och nojjade upp mig över dom där smärtorna jag haft i magen så jag ringde förlossningen och akuten och pratade med dom medans kim satt och googlade bredvid. Förlossningen sa att man måste minsann ha gått 22 veckor för att få ringa till dom och jag hade minsann bara gått 21 veckor och 5 dagar.... 
 
På akuten pratade jag med en sjuksköterska som frågade MIG om det var tarmarna eller livmodern och hade ingen aning om vad det skulle kunna vara. 
 
När jag hade lagt på kom Kim och skulle prata lite med lilltjejen (är påväg att skriva namnet hela tiden), så han pratade och sen lyssnade och fick sig en riktig karatekick i örat! Jag kände inga sparkar innan så jag blev minst lika förvånad som han! Bådas ögon blev helt uppspärrade och vi blev jätteglada! Jag har ju kunnat känna lite små sparkar och några lite starkare men jag har ju velat att kim ska kunna känna också. 
 
Sen under kvällen gick han runt och skröt om att dom hade haft lite djupingar för sig ;) ♥
 
(en gammal bild. vi får ta lite nya söta kort snart!)

 
 

Tankar kring graviditeten

Det är mycket som förändras när man blir gravid. Man får en spretans ny kropp, man känner sig stundvis personlighetsförändrad, man blir trött och får åkommor, man kan inte dricka eller röka och man måste ställa om sitt liv inför en helt ny framtid på 9 månader. Att vara gravid jämförs med en livskris av studier. 
 
Man börjar redan med det lilla livet i magen prioritera om städning, matlagning, pengar, sparande, och vad som är viktigt och oviktigt. Hur omogen man än må vara så blir man väldigt förändrad och vuxen av att vara gravid. Man kan inte vara mamma innan man blivit gravid. Det är något man växer in i och BLIR. Visst, man kan ha bra boende, ekonomi osv, men det rätta tänket får man inte förrän bebisen växer i magen. 
 
Sen får man aldrig glömma att man inte bara kommer vara en mamma och en pappa. Man kommer vara ett kärlekspar fortfarande som behöver vårdas, man kommer vara individer med vänner som behöver vårdas och man kommer behöva få vara "ungdom" någon gång ibland om än mycket mer sällan. 
 
Något man verkligen märker när man blir är gravid är vilka som är ens riktiga vänner. Det finns dom som vill träffas även fast man blivit gravid och det finns dom som man inte är lika intressant för längre. Det är såna som inte helst bjuder en på fest om man kör bil hem, eller som tycker att man är konstig om man tar alkoholfritt på krogen (inte för att det brukade hända haha, men ni fattar). När man blir gravid blir man tydligen socialt handikappad. Kan man inte supa skallen i bitar och kräla fram på gatorna om nätterna så blir man utbytt. 
 
Det får man ha klart för sig när man blir gravid och inte lägga så stor vikt på. Man blir helt enkelt inte medbjuden av vissa längre. Sen vet mina närmaste vänner om att jag är trött mycket och tycker det är jobbigt att umgås med fulla människor men man vill väl gärna bli bjuden och kanske åka hem klockan 12? Man får helt enkelt vänja sig vid att bli utbytt och det gör mig ingenting för ingen av dem jag ser som mina närmaste vänner har betett sig som ovan. ♥
 
Jag funderade igår på att jag snart har passerat vecka 25. (är i vecka 23 på onsdag). Då går jag in i sjunde månaden och har varit gravid i exakt ett halvår. Det är mindre än vi försökte bli gravida och det känns som att jag varit gravid i en halv evighet. samtidigt som jag inte fattar att JAG snart är gravid i SJUNDE MÅNADEN? sjukt!! 
 
Man oroar sig en hel del när man är gravid. Man oroar sig över allt. Nästan vad man än gör frågar någon skyddsängel i huvudet "får man göra det när man är gravid"? I helgen åkte vi båt och det slog i vattnet jättehårt på vågorna och jag blev rädd som vanligt. Jag har haft sammandragningar för första gången i helgen och dessutom 5 gånger. Det gör så ont att man inte kan stå rakt eller ligga still i sängen. (Kan man avboka förlossningen?) Drömde inatt att jag födde i vecka 28. En kille kom det först och såg riktigt vanskapt ut. Sen kom det ut en flicka som dog. Drömmen var så verklig att jag till och med minns hur det kändes när moderkakan kom ut. Och hur besviken jag var att jag fött för tidigt och att barnet som överlevde var skadat och sjukt. 
Usch det var så hemskt.

Vår lilla flicka kommer att vara huvudpersonen i våra liv snart och jag känner redan att det här livet jag lever nu är det bästa som någonsin har hänt mig. ♥
 
 

Min Helg ♥

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra helg? Jag undrar vart den tog vägen? Ska fundera.. 
 
Fredag: 
Vad fan gjorde vi i fredags.... jag jobbade hemifrån och tog en lunch med carro. Sen hade vi nog bara filmkväll. Åkte till willys och köpte godis, glass med chokladsås och maränger och kattsand :P 
 
Lördag:
Var ute med kims kompis båt hela dagen. Åkte till stockholm och tog en fika vid någon strandkrog och sen åkte till stallarholmen och åt plankstek middag. sååå gott!! Vi åkte vid 12 och kom hem 11 på kvällen. Foglossningen från helvetet sen. Blev lite nojig när vi åkte snabbt med båten och den slog ner i vågorna för det kändes konstigt i magen, men det ska väl inte vara någon fara? :/
 
Söndag:
Åt toast i sängen och kollade lite på pearl harbour (min favvofilm). Vi skulle städa hemma under dagen men kim fick ärenden så jag ville inte vara hemma så jag åkte till angelica med 8 mile filmen så hade vi filmmys, fnissade åt hennes lilla bebis som gjorde så söta miner och beklagade oss lite om våra killar, försäkringskassan och annat som kan vara lite irriterande ibland ;) 
Så fort kim var klar städade vi, färgade mitt hår och drog iväg på bio och såg wolverine. Den var rätt bra faktiskt :)
 
 
 

Svar på era frågor!

» Elin
Hej! Jag är också gravid, v 18 nu! Så roligt att läsa om någon gravid som nästan är i samma vecka! Min fråga till dig är hur du ser på själva förlossningen? Själv har jag knappt vågat tänka på den än...

Svar: Hej, vad kul! Bloggar du? Älskar gravidbloggar! Jag är faktiskt rätt nervös inför förlossningen. Men samtidigt taggad om man kan vara både och? Det ska bli jävligt häftigt och jag är nyfiken och jag vill träffa vår dotter, men jag är nervös för själva smärtan. Att jag inte ska klara av den, ögonen ska rulla bakåt och bli helt okontaktbar. Jag blir liksom okontaktbar bara jag blir nervös :P Sen är jag lite nervös för att jag ska få men för livet i de nedre regionerna, men det är mest smärtan jag är nervös över. Men jag försöker vara positiv och ska gå profylax och förlossningskurs :) Sen finns det bra böcker man kan läsa :D 
 
» Amanda
Hur är dina tankar om bedövning? För eller emot osv.

Svar: Jag är inte superpåläst men jag är i princip öppet för allt. Akupunktur är jag lite skeptisk mot kanske då jag inte gillar nålar men jag ratar egentligen ingen bedövning. Om man har sådär ont sådär länge och kan få smärtlindring tycker jag bara det är dumt att inte ta den. Lustgas och Epidural är vanligast och det är väl det jag tänker som alternativ i första hand. Skulle jag klara av att föda utan epidural vore ju det awesome, men jag tror de flesta förstföderskor tycker att det gör skitont ganska tidigt och ber om den :P Man blir nog lite rädd och tycker bara att det blir värre och värre och då kommer jag vilja ha bedövning så man kan andas lite emellan. 

» Caroline
Jag undrar om du tror att du och jag kommer vara bästisar för alltid? 
Hihi skoja bara ;) jag undrar hur det går med era bröllopsplaner? Blir det till nästa sommar? :)
Sen undrar jag hur du och Kim håller romantiken levande? :)

Svar: Haha jaa det tror jag! har vi klarat oss i snart 18 år hittills borde vi överleva resten också ;)
Jag har tänkt lite på det där med bröllopet som vi vill ska bli av nästa sommar. Bebis kommer i december, sen ska vi till gran canaria i februari (kostnad ca 7-10 000) sen vips är det sommar. Är tveksam om vi kommer ha råd så tätt inpå eftersom mina pengar inte kommer vara så mycket att hänga i julgranen så vi måste också fördela om hela vår lyxkonsumsion vi lever i nu. Om jag känner oss rätt kommer vi varken ha råd eller tid att gifta oss nästa sommar, men vi får ta det sommaren 2015!

Ibland går det några dagar vi knappt pratar med varann känns det som. när vi jobbar och är trötta. Då kommer vi på oss själva och bestämmer att ha myskväll, gå på bio eller åka och bo på hotell. Vi tycker det är viktigt att ta lite egentid, även om man har barn. Och då räknas inte sova tillsammans. Att planera saker och vara exalterade tillsammans och åka iväg och bara mysa. Ibland överraskar vi varandra hemma med ett städat hus, mysmiddag osv. Det mesta funkar, bara man inte hamnar i det där vardagliga och sen fastnar där! Det får bli en liten utmaning när bebisen kommer ;)
» Johanna
Hur tänker du om förlossningen Är du nervös? Har du gjort en hel plan? :)

Svar: Jag har svarat på denna fråga högst upp så kika där! :) Angående planen så har jag berättat lite för kim hur jag känner men han lyssnar nog inte riktigt då det är lite tidigt :P Jag kommer vara öppen för all smärtlindring, lyssna mycket på barnmorskorna (dom har nog mer erfarenhet än mig) och tänkte ta med musik och godsaker för att känna mig som hemma :P Det är iallafall viktigt att kim vet om allting när vi åker in hur jag känner så jag inte känner mig ensam och får panik om jag inte riktigt kan prata. Och hur jag känner vet jag inte riktigt än haha! 
» Catherine
Vilken fot sätter du i först när du tar på dig byxor?
Vilken arm har du överst när du har armarna i kors? =) haha
 
Svar: haha!! Höger på båda! Betyder det att jag bara använder min vänstra hjärnhalva?
» Rebecka 
Har ni en speciell barnmorska som ni går till nu och som kommer att följa er under hela graviditeten? Trivs ni bra med henne/honom? Är det på södertälje förlossning ni kommer att föda? ❤❤
 
Svar: Jaa det har vi. Vi går på Luna barnmorskemottagning då det var fullt på oxblackskliniken där min syster gick. Vi trivs bra med henne men jag har hört så himla bra om en viss annan "carina barnmorska" så hade det varit lite tidigare hade jag kanske bytt men det går bra! våran är trevlig :) 
Ja vi ska föda på södertälje. jag tror alla har ris och ros att säga om alla sjukhus så vi har inga krav, södertälje blir nära och bra.
» Rebecka 
Hur många barn vill ni ha?;)
 
Svar: Vi tänkte nog ha 2 barn (om moder jord/jesus/gud tillåter), eventuellt 3 beroende på hur vi känner efter 2. det kanske räcker gott och väl :) Annars vill jag såklart ha en "stor" familj! 
» Annelie
Jag undrar om Kim är bra på att visa/berätta sina känslor, både till dig och ja känslor om han är arg ledsen bekymrad osv? 
 
Svar: Hehe ja det är han, ibland kanske lite för bra :P I början höll vi känslor och aggressioner inne mer, men vi har ju bott ihop sen starten nästan så det är nästan omöjligt att inte bli avtrubbad då haha! Han är bättre än mig på att säga om det är något, och ge komplimanger och vara kärleksfull faktiskt. Jag tycker att jag är lagom, men kim tycker att jag är dålig på det :P 
» Annelie
Vad är ditt drömjobb? :)

Svar: Mitt absoluta drömjobb egentligen skulle vara att jobba med fattiga människor i fattiga länder på något sätt och göra en förändring i världen. Alla har den möjligheten men jag har valt att leva egoistiskt och inte lägga alla mina pengar på volontärresor. Sen är jag lite rädd för det okända. Men det skulle vara jävligt häftigt. Om jag skulle tänka realistiskt vad jag jobbar med om 5 år så gör jag naglar och har eget företag. Kanske jobbar med naglar deltid och jobbar hos Kim deltid. Skulle till och med kunna sitta i kassan på ica 2 dagar i veckan för att dra in extrapengar. Men eget företag siktar jag mot helt klart! Har alltid sett mig själv som en egen företagare. jag har bara inte vetat inom vad. Jag och en kompis (bästiscarro högre upp) har ju en egen webshop nu och det är jättekul! Skulle vara kul om den slog igenom. 


Frågestunden

Imorgon kommer jag svara på frågorna ni ställt, så om ni undrar något så har ni till imorgon på er! 
Jag ska svara så utförligt jag bara kan :) 
 
Kramis! 
 
 
 

Vecka 22 ♥

Bebisen:

Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken.
Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.

/ 1177

Mamman:

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. 

/Blimamma.se, Gravid.se

Egna tankar:

Forstätter tjatet med att det känns så overkligt, för det gör det fortfarande. Nu har jag däremot känt första tydliga sparkarna och jag vill bara känna mer och mer!! 
Jag har tagit ut min sista dermal anchor (AJJ, fan vad den satt!) så nu är jag helt piercingfri på magen. 
Om ungefär 2 veckor ska vi åka till Ullared och shoppa behövliga bebisgrejer som spjälsäng, skötbord å allt sånt så vi vill hinna måla färdigt rummet och lägga golvet tills dess. Hoppas vi hinner!
Jag börjar få riktigt ont av foglossningen av att sitta på jobbet 8,5 timmar om dagen. Har försökt att höja bordet så jag kan stå men då blir jag svimfärdig (när jag står still en längre stund). Men man får inte klaga på sina besvär när man har ett så pass enkelt jobb. perfekt för en graviditet - tänkte jag. 

132 dagar kvar! ♥

 
        
Före graviditet     ...........................                                Och under graviditet :P Men jag älskar min mage!
                                                                               Hade det bara varit fett hade det kanske inte varit lika kul!

Bara dom som har piercingar förstår tomheten när man tar ut dom. Men det kändes som ett nytt steg i livet att säga adjö till mina dermals. 

          

Frågestund!

Även fast jag inte har hundratals läsare så tänkte jag slänga in en liten frågestund. Det är ändå en liten beskärd del som kikar in här varje dag så något borde ni väl ändå undra? :) 
 
Det kan vara vad som helst, om graviditeten, mig och kim, tips ni undrar, vad ni vill läsa mer om... vad som helst! Även ni som känner mig kanske sitter på några intressanta frågor?
 
Det blir lättare för mig att göra inlägg då också som inte bara kretsar kring mina tankar hela tiden. 
 
Jag tänkte att jag svarar på frågorna på torsdag eller fredag. BRING IT! 
 
 


Världsförälder

Igår hemma hos David och Joanna kollade vi på Machine gun preacher och jag fick verkligen upp ögonen för hur det är i Sudan. Tänk att den här rebellsnubben Kony FORTFARANDE dödar, våldtar och torterar vuxna och barn! Tvingar dem att döda sina föräldrar och gå med i deras rebellgrupp LRA och döda oskyldiga människor. 
Han har mer än 400 000 tusen liv på sitt samvete och över 40 000 kidnappningar. 
Det här är år 2013 och han kan fortfarande hålla på. Jag rekommenderar er verkligen att se den filmen.Här är en youtubefilm som cirkulerade under 2012. den fick över 90 miljoner visningar på 5 dagar. Jag tycker alla kan ägna 30 minuter av sitt liv till att se den. 
 
 
 
Hur länge har man inte pratat om att man vill skänka pengar, göra volontärresor osv osv, men man gör aldrig något. Man tänker att alla andra skänker så mycket så man behöver inte. Vad skulle lilla jag kunna göra tänker man. Man tänker att man har ju så mycket utgifter ändå och kontot ekar ju nästan tomt dagen innan löning.
Man sitter här på andra sidan jorden och det värsta som kan hända är att batteriet är slut i tv-dosan.
 
100 kr har nästan alla råd med. Skulle 100 kr dras från kontot skulle man kanske tänka en extra gång innan man hyr den där filmen på ica, innan man äter lunch ute en dag. Man kan avstå från NÅGOT för att hjälpa MÅNGA. 
 
Nu har jag äntligen tagit tummen ur röven och skänker 100 kr till UNICEF varje månad. Sen skänker jag 150 kr till en fattig by i Afrika varje månad men det är 200 kr som de får. Man får välja om man vill hjälpa alla, en by eller en by och följa ett barn. Sen får man välja världsdel. Jag valde en by i Afrika som behöver det mest och sen följa ett specifikt barn. Då får man brev och foton varje sommar och varje jul. 
 
Man kan inte göra allt. Men alla kan göra något. Jag är riktigt glad och stolt över mig själv att jag äntligen gör det här. Även om det inte är några miljonbelopp jag skjuter in med så är det alltid bättre än ingenting. ♥

Jag och magen idag ♥

Jag vet att vi inte har kommit in i en ny vecka ännu men vissa dagar har jag mer lust att ta bilder än andra. När jag satt på toan kände jag hur hon sparkade nedåt mot fötterna (kändes skitskumt, men det måste väl varit hon?) så jag ville ta ett litet kort :)
 
Jag ska beskriva hur sparkarna känns. Kanske kan vara kul för vissa att veta. Om inte annat för mig själv när jag har glömt bort. 
 
I början kände jag bara kurr. Som när man är hungrig och magen kurrar utan att det suger i magen eller låter. bara Kurrar liksom.

Sen har jag känt några gånger att det har pickat på insidan och det är också något jag aldrig känt innan jag blev gravid. 
 
Nu på senaste har jag börjat känna det där "fiskfladdret" som flera pratar om. Ungefär som om du drar handen snabbt under vattnet och känner "vinddraget" mot benet. Ungefär så känns det i magen ibland.
 
Första sparkarna jag inte riktigt har kunnat bestämma vad det är förrän efteråt känns ungefär som ett väldigt hårt hjärtslag fast i magen. 
 
Jag vill känna lilla tösen hela tiden!! Men som mamma säger så blir man nog less på det mot slutet ;) 
 


 

Första kontakten ♥

I fredags när jag låg i sängen tyckte jag att bebisrörelserna kändes tydligare än de brukar. Innan har jag ju bara känt små rörelser men nu kändes dom starkare. Det kändes som att jag fick två sparkar nere mot högra sidan. 
Jag satte dit handen och hoppades innerligt att hon skulle sparka igen och det gjorde hon! Rakt på handen! 
Det kändes otroligt häftigt! Innan har man ju liksom bara tänkt efteråt att "undrar om det där var bebisen som sparkade, jo det måste det varit", men nu sparkade hon mig rakt i handen. ♥
 
Känns så himla sjukt att jag har en 26 centimeters minibebis inuti min kropp. Kim försöker känna ibland också men jag har bara fått tydliga sparkar en gång hittills. Men snart kan vi alla tre vara med och känna! ♥
 
Har inte tagit någon magbild till det här inlägget så ni får se en halvgammal soff-mys magbild istället. 
 
 
Första tydliga sparken: 19 juli, Vecka 21 (20+2) 

 

God Morgon!

Som ni kanske märker så bloggar jag nästan aldrig på helger. Det händer ibland men jag har nästan aldrig datorn på, på helgen så det kan bli något inlägg från mobilen. Jag gillar inte att blogga från mobilen heller för texterna blir helt hattiga och röriga. Okoncentrerade typ. 
 
Hursomhelst. Tänkte sammanfatta helgen lite kort. 
 
Fredag: 
Jobbade hemifrån på dagen och sen på kvällen kom min föredetta kollega och numera vän hem till mig för första gången. Vi åt bakad potatis med fetaostsallad och lövbiff ihoprullade med vitlök- och örtsmör (lät det som en halv-åtta-hos-mig-presentation?). Sen gosade vi ner oss i soffan med en skål godis och filmen Burlesque - ett MÅSTE för alla tjejer!
Skjutsade henne till tåget vid 12 och plockade upp min kära dyngraka pojkvän från krogen. Myspyskväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag:
Kim var superbakis och jag var trött så vi sov läänge. Sen åkte vi ut till mamma då hennes kusiner tagit en roadtrip ner till dom så vi ville hälsa på. Dom är i vår ålder och vi har inte träffat dom på typ 15 år. 
Åkte en sväng till Mariefred och köpte glass, köpte maxmat på hemvägen och sen halvsov vi till Skilda Världar resten av kvällen. 
 
 
 
Söndag:
Åkte och fiskade med Davve och Joanna i Hölö. Där kan man hyra båt på en camping om man jobbar på Scania (vilket dom gör). Alltså herregud vilka rookies vi är. Först ska Joanna hoppa i båten och sätter en fot i så båten glider iväg med andra foten kvar på bryggan. Alla asgarvar och jag försöker dra in båten i en liten lina som skär in i händerna. När Joanna väl är på plats ska kim göra ett svanhopp ner i båten, hur graciöst som helst och inser inte att han lägger all tyngd på ena sidan och hela båten tar in vatten och både kim och joanna håller på att ramla i vattnet. Där skriker vi och skrattar så vi kiknar och hela badstranden måste ju trott att vi var helt galna.
Joanna fick en liten abborre och även där blev det smärre panik när fisken började flyga runt efter en frivillig krokavplockare. 
När vi skulle gå av båten ville Davve klara sig själv och gjorde någon form av James Bond rullning upp på bryggan och nästan bröt ryggen. 
jag hade ont i käkarna när vi kom tillbaka kan jag säga. 
 
Vi åkte hem och solade en stund och sen åkte vi hem till Davve och Joanna och käkade mackisar med falukorv och kollade på film. myyyys!! 
 
Okej det här blev inte en kort sammanfattning. skitsamma! ;)

Hej på er!

Ni minns att jag var lite sentimental igår och lade upp massa bilder på Rebecka och att jag saknade henne? Igår kväll kollade jag posten och där låg ett paket. Öppnade paketet och däri låg en isbjörn och ett brev. Bara att se en text som hon har skrivit fick mig att börja gråta. Läste brevet flera gånger och luktade på nallen (som dock bara luktade ny nalle). När båda är hemma och man inte ses så mycket saknar man inte på samma sätt. Men när man är i olika länder blir avståndet plötsligt jäääävligt långt. 
 
 
Idag ska min föredetta kollega komma hem till mig så ska vi kolla på film och äta gottis. Hon har aldrig varit hemma hos mig så det passar ju bra nu när vi har blomflugor överallt och fribajsande kattungar som inte lärt sig gå på lådan helt än. :) Det blir myyyys! Kim ska hem till min syrras man och fira att han har blivit pappa med öl, whiskey och cigarrer, så ska jag hämta honom ikväll/inatt. 
 
 

Min fina vän ♥

Varför ska hon hålla på att flytta jorden runt hela tiden? Nu är hon i Svalbard på Nordpoolen och härjar! Om en månad ses vi igen! Tänk att man inte ens har träffat sin bästa vän under tiden som man varit gravid :P Känns sjukt, men vi vet vart vi har varann och även om vi inte skulle prata på flera månader så känns det som igår när vi väl ses. 
 

Ett litet axplock av alla våra minnen.

Vår galna sambotid.


Klär ut oss till jägertjejer                                                 Möttes upp i thailand efter lång tid apaart.

På spökrunda i rebeckas stuga.                              En av alla halloweens. 
 
Finland i vår stuga
 
 
Peace and love. Såhär kan det se ut när man ska se deadmau5, eller när man offrat livet för patrick wolf. 
 

RhodosWeekend i Götet

Sentimental idag :')

Babyshop.se

Är det bara jag som tänker på Carolina Gynning när jag är inne på den hemsidan? 
 
Hittade tre söta saker jag verkligen gillade. Tänker inte säga om jag köpte det eller inte..... kim läser ju min blogg. Men jag får ta den diskussionen om 1-3 arbetsdagar haha! Ett tips när ni ska handla mer än vad ni kanske tror sambon tycker är okej, då köper ni alltid något som ni tror att sambon blir glad över, i det här fallet camouflagegrejjer! (Det gäller att vara smart). 
 
Men jag har ju sparat pengar för såna här situationer, som bebisar som ska ploppa ut tex.
Carpe fucking diem liksom.
 
 
 


Vecka 21 ♥

Barnet har nu alla kroppsdelar på plats och ligger nu och samlar på sig fett.
Den har blivit ungefär 26 cm lång och ökat i vikt till ungefär 400 gram. 
Barnet kan höra och reagerar på både ljus och ljud. 
/1177
 
Livmodern sitter precis vid naveln och man kan börja känna sparkar. Man kan även börja läcka råmjölk ur brösten som är barnets första kost. 
Var försiktig med ryggen som blir mer och mer påfrestad. Bäcket är mer rörligt och du kan behöva köpa ett bälte (no shit!!) 
/ Gravid App
 
Bebisen sväljer fostervatten för att träna upp matsmältningsorganen. Bebisen har fått smaklökar, känsel och kan suga på tummen. 
/Babydax
 
Egna tankar: 

6e månaden.... över halva tiden..... jag???? Händer det verkligen mig??
Jag kan fortfarande inte fatta att det är min mage som putar såhär, att halva tiden har gått, att det är JAG som är gravid i vecka 21. Allt känns som en dröm som jag bara har fantiserat om. Alla månader vi försökte bli gravida kändes skitlångsamma och sen vips är man i vecka 21?! 
 
Foglossningen kommer och går. ena dagen känner jag ingenting och andra dagen får jag lyfta mig själv upp för trappen. Vissa dagar på jobbet är riktigt jobbiga redan... :( 
Jag känner inga sparkar ännu utan mer kurr och ibland tror jag mig känna mer men är inte säker än.
 
Jag har börjat tänka mer och mer på förlossningen och hur det kommer bli. Hur det kommer bli efteråt. Dagen D närmar sig med stormsteg och innan jag vet ordet av ligger vi där på förlossningen. 
 
Naveln börjar puta ut, midjan försvinner, jag har börjat få hormonrand, mina tatueringar sträcker sig, det är bara en tidsfråga innan jag får bristningar men jag älskar varenda sekund av det! För det betyder bara att det växer ett livs levande barn inuti mig som är ett steg närmare att vara hos oss. ♥
 

Godmorgon ! ♥

Jag bestämde mig för att jobba hemifrån idag. Det är nästan ingen alls på jobbet nu och inte en enda av dom jag jobbar med så jag passar på nu när det är så lugnt. Eftersom jag har ganska mycket foglossningar från dag till dag känns det skönt om jag får slippa alla tågresor och att sitta i datorstolen hela dagen. 
 
Igår läste jag ut boken "Puma swede, mitt liv som porrstjärna", den var minst sagt intressant haha! Alltid kul att läsa självbiografier och hon har verkligen levt/lever ett galet liv.
 
Innan det läste jag "Vecka 36", en deckare. Den var riktigt bra och nu ikväll ska jag börja på uppföljaren.
 
      
 


Jag just nu. Här ser ni anledningen till varför jag måste använda smink ;) 

Shopping

Klickade precis hem lite kläder från Ellos. Vi har kommit halvvägs och har nästan inte köpt nånting alls. Rummet är liksom inte ens klart. Jag vill bara få det färdigt så man kan känna ett lugn sen. Självklart ska vi inte köpa kläder för 30 000 innan barnet har kommit och allt ska inte vara i strl 56, men man vill ju ändå smygstarta lite. 
 
Därför tog jag mig friheten att köpa lite idag både på rean och utan rea. Ett tips: näthandla ALDRIG utan att googla "rabattkod (tex) Ellos". Nu fick jag 50 % rabatt på dyraste varan + fri frakt :) Men ni behöver ju inte skvallra till kim som inte vill handla något rosa innan han ser flickan LIVE.
 
Fick allt det här för 900 kr:
 

TIPS! Dessa jackor kostar 59.90 kr styck nu på rean. tips till vintern för alla som har små bebbosar då. 

Den obligatoriska jordgubbsmössan. En sån har man ju själv haft ;)


Stackars barn som har en mamma som älskar allt med öron. 

Misslyckad musjakt

I fredags natt (ungefär klockan 1) hör jag hur det krafsar lite tyst, men konstant. Jag ber kim lyssna och vi hänger över sängen och håller andan ett tag. Vi kommer överens om att det måste vara en mus i förrådet vägg i vägg och överväger om vi ska låta det vara, släppa in katten eller lägga in en musfälla. 
Det hela känns väldigt jobbigt eftersom alla grejer som stod i gästrummet/barnrummet blockerar dörren till detta förråd men vi hade för oss att vi hade ställt in barnkläder där så dom måste räddas! 
 
Vi kände att det där med att släppa in katten kändes lite väl elakt så vi gick ner för att leta reda på en musfälla och bakade en rejäl bit med ost och satte dit. Flyttade på alla grejer som blockerade dörren och insåg när vi öppnade att det inte stod några barnkläder därinne. Nåväl, musen ska ändå dö. Ställde in musfällan och sen låg vi i sängen och inväntade den dödande smällen, men allt vi hörde var krafsande. Tänkte att "ska den inte känna lukten av osten snart"? Dagens möss kanske inte äter ost längre?
 
Till slut blev vi lite skeptiska och Kim började lyssna mot väggen. Då ser han i min glasögon-papperspåse en liten liten skalbagge som krafsar på ett papper och tror att han kommer ut om han krafsar tillräckligt mycket och länge.
 
Så Jäkla komiskt! Här har vi möblerat om hela övervåningen mitt i natten och gillrat en musfälla råkoncentrerade vid köksbordet (och dessutom testade den) på rena rama uppdraget och sen har boven varit en liten oskyldig skalbagge hela tiden. 
 
Vi gav iallfall inte upp ;) 
 
 

Måndag!

Den här morgonen började minst sagt dramatiskt. Eller ja, ganska dramatiskt. Det blev ersättningsbuss mellan flempan och huddinge så jag kom till jobbet tjugo i 10. Så nu vet ni vem som kommer få jobba hela kvällen. 
 
I fredags kväll ville Kim åka med Matte och fiska så jag följde med hem till dom och hade filmkväll med Angelica och lilla Alva. Jag gjorde smoothies och köpte choklad sen låg vi i sängen alla tre och kollade på "Catch me if you can". 

 
I lördags var det tokvarmt så jag och Kim åkte till badstranden men vi kände oss som två snövita knubbsälar och kände oss inte alls bekväma. Dessutom var det några på badstranden vi inte alls hade lust att prata med. 
Så vi bestämde oss för att bädda på gräsmattan hemma istället och sätta igång vattenspridaren. Sagt och gjort. 100 gånger skönare och hemma kan man dessutom sola topless och ha hög musik på :)
 
På kvällen åkte vi in och käkade på Texas Longhorn som inte alls var lika kul när det inte ens fanns alkoholfritt vin och sen käka snustorr köttbit. Saknar verkligen dom röda saftiga köttbitarna. 
 
Efter maten gick vi till Flamingo och tog några drinkar med Kims vänner. Man blir lite folkskydd när man inte känner sig helt bekväm med sin kropp som förändras och blir bredare på alla håll och inga kläder man brukade ha passar, ska träffa folk man inte känner så bra (som dricker och man själv inte kan), när man har huvudvärk och är trött jämt och ständigt.
Men jag är glad att vi gick dit för jag vill ju lära känna Kims kompisar bättre och det kändes jättebra när vi kom dit för dom är så himla snälla. Dessutom var det en jättetrevlig tjej med också som jag aldrig hade träffat :)
 
Magen växer 1 centimeter i veckan. sjukt va? Inte så sjukt kanske. Men det känns sjukt att det är MIN mage!
 
 
I söndags tog vi sovmorgon och tog allt i slowmotion. Målade i barnrummet tills färgen tog slut och sen sov jag några timmar (det skulle jag inte ha gjort). På kvällen gick vi och såg "The bling ring" på bio. Vi gick alltid på bio förut men sen jag blev gravid har jag varken orkat eller haft lust men jag börjar må allt bättre :)
Den handlar om ett kompisgäng som bryter sig in hos kändisar massor med gånger innan dom åker fast. Kanske en mer rolig film för mig som läst massor om detta (det har hänt på riktigt) och dessutom sett en realityserie med en av huvudpersonerna, då hon åkte fast bland annat. 
 
När vi kom hem efter bion var jag piggare än på länge. Hängde tvätt, städade köket, åt, städade vardagsrummet, vek en hel massa kläder, spelade på ipaden och läste min bok. Tror ni jag sov mycket inatt? Zzzzzzz....... 
 
Trotsade höst-vibsen dom här nya skorna ger och hade dom på bion :)
 
 
Toppenhelg! ♥
 
 
 
 
 

Namnnappen.se

Jag hade kli i fingrarna och beställde lite nappar till vår framtida skatt. Om jag nu ska stoppa in ett skötbord i barnrummet vill jag ju ha något att pynta rummet med. Vi har INGENTING förutom lite kläder. Nu har vi gått halvvägs och jag tänker börja lite smått.
 
Får se om prinsessan vill använda napparna nu. Tog 3 små med bebisens namn på och 2 lite större (från 3 månader) med motiv. 
 Vad bebisen ska heta är fortfarande en överraskning ;)
 

Fredag!

Idag är det fredag igen, så himla skönt!! Jag bestämmer varje kväll att jag ska gå upp tidigt på morgonen för att kunna sluta tidigt på eftermiddag (jag jobbar flex) men sen när klockan ringer halv 7 drömmer man någon mysig dröm man vill tillbaka till, kim ser ovanligt söt ut och ser ut att behöva kramar, täcket ligger just sådär gosigt som jag älskar, jag måste fundera ut vad jag ska ha på mig innan jag går upp och yrar... osv osv. Listan kan göras lång med bortförklaringar. Vips är jag på jobbet över kl 9 varje morgon. Skandal. 
 
Den här helgen ska jag bara ägna åt att fixa hemma och i trädgården, kanske hälsa på syster och deras lilla skrutt, gå på bio och bara ta det lugnt :) har inte en enda plan för den här helgen och det känns skitskönt! Nu har vi kommit igång så bra med barnrummet så det vill jag pyssla med i helgen. Jag har ju pengar på sparkontot till lilla bebben också så kanske en liten tripp till ikea? den som lever får se. :)
 

Ibland har man liksom ingenting att säga. Man bara vill se den andra lite :) Brukar ni sakna era respektive när ni är på jobbet?
 

Husesyn hemma hos oss?

Jag har fått några kommentarer om att se foton från insidan av vårt hus (två för att vara exakt).
Det är såhär. Det är roligast att fota diverse rum när själva rummet är färdigt. Tex köket är nästan helt klart. det enda som är kvar att göra är att måla bakom elementen, få bort en "skänk" och sätta upp två tavlor. 
Vardagsrummet är också nästan färdigt förutom att vi vill göra om en fondvägg. 
 
Ja ni ser. Resten av huset är liksom 70-talsstil och inte alls så som vi vill ha det :( Och allt kostar så himla mycket mer pengar än vad man tror. Bara att fixa golvet i vardagsrummet kostade nästan 15 000 kr. 
 
Så frågan är. Vill ni se varje rum när dom är klara och hur de såg ut innan, eller vill ni att jag fotar huset trots att vi inte gjort något?
 
Tex badrummet ska vi göra om helt och hållet. Så det enda vi har gjort är att stoppa in en duschkabin och hänga upp handdukar liksom. Men självklart kan jag fota om ni vill :) 
 
Köket före:


Köket efter:
 
Tips. Vill ni någon gång sätta ert förhållande på prov, så måla om köket, byt ut alla bänkar och vitvaror :D 

Operation - Barnrum.

Eftersom vårt hus renoverades på 70-talet var vissa rum i 5 olika nyanser av blått så man blir helt sjösjuk av att gå in i vissa rum, köket hade lingon på väggarna, bruna luckor och rött golv, heltäckningsmattor nästan överallt osv osv. 
 
Just nu håller vi på att fixa iordning barnrummet som är hur blått som helst. Varenda liten detalj i rummet har en blå nyans. 
Igår tjaffsade jag och Kim vilket ledde till att han åkte hemifrån ett par timmar. Jag var asförbannad för att han åkte, och började bära ut allt jävla bråte som stog inne i gäst/barnrummet. Allt är så himla enkelt när man är sur. Brukar alltid städa när jag är sur eller full (typ efter krogen) för då plågas man inte av det på samma sätt ;) 
(Är jag lite för ärlig här i bloggen kanske? haha)
 
När kim kom hem hade han med sig rosor, godsaker och lovade att fortsätta i barnrummet. Så kvällen avslutades med att vi målade ett lager över den blåa färgen och nu ska allt målas igen.
 
Sen ska vi byta ut den bruna (!) heltäckningsmattan och lägga parkettgolv sen är det bara att börja inreda! ♥
 
Såhär ser det ut just nu:
 
 
Jag målade naken med bara ett par raggsockor på mig HAHA! undrar vad grannarna skulle tro om oss ifall dom skulle titta in genom vårt fönster... 
 
Fortsättning följer... 
 

Vecka 20

Idag går jag in i vecka 20. Efter denna vecka är jag i 6:e månaden. Nu har jag kommit halvvägs och det börjar bli riktigt kul att bli gravid! Hjärtat slår ett extra slag varje gång jag känner bebisen kurra, magen börjar bli en riktig gravidmage och jag mår knappt illa längre. Jag orkar även göra mer även om jag är tröttare än innan jag blev gravid.

Bebisen är ungefär 24 cm från huvud till fötter och väger ca 300 gram. Barnets huvud är lika stort som en pingisboll.
Ögonlocken är färdiga och barnet hör våra röster. Naglar har kommit och även hår på huvudet.

Nu ska hon bara växa på sig och bli stor och stark! (Så att hon får gå till folkets park hähä) <3 lilla rultan!


En unge i minuten

Jag har börjat kolla på "en unge i minuten" på tv4 Play. Det är ett väldigt bra program att titta på ifall man är nyfiken på hur det går till på förlossningen och hur olika bedövningar verkar. 
Jag är rädd för smärtan men samtidigt väldigt peppad på den dagen vår lilla flicka ska komma ut. 
Jag gråter hela tiden och när musiken kommer är det kört.
 
Dom satte upp ca 35 kameror under ca 90 dagar och filmade olika par som födde barn och satte ihop det till 10 avsnitt där man får följa två par i varje avsnitt. 
 
Jag kan rekommendera alla det programmet som inte är så förlossningsrädda, utan mer nyfikna och vill suga åt er information och andras historier. 
 
 

Onsdag

Imorse när jag vaknade ösregnade det ute så jag bestämde mig för att jobba hemma idag igen nu när jag ändå hade sakerna hemma. På sommaren har vi nästan ingenting att göra och det är helt öde på jobbet så jag brukar passa på lite extra. Övriga årstider får vi jobba hemma om vi tex ska till läkaren osv och då frågar vi alltid först men nu är min chef på semester + mammaledighet så jag bestämmer själv. 
 
Nu har kattungarna äntligen somnat också. Jag trodde dom skulle lära sig att gå på lådan lika enkelt som de började äta. Men det kommer små fasta korvar på mattan lite här och där som man får gå och plocka upp hela tiden. Sen när man lyfter upp dom och sätter dom i lådan fattar dom inte vad dom gör där. 
Det ligger några små korvar där ialflall så någon måste ju ha fattat vinken någorlunda men jag är så trött på bajslukt nu!! 
 
Nog om bajs. Jag jag har känt mycket kurrningar idag :) Kanske för att barnmorskan sa att det ÄR bebisen som rör sig som jag tänker på det mer. Igårkväll pratade Kim med magen och tryckte på den lite och då kurrade den tillbaka. Jag längtar tills han kan känna hennes sparkar ♥
 
 
Såhär stor är hon just nu. 

Gårdagens shopping

Jag tog lite bilder med mobilen innan jag skulle lägga mig bara för att visa er så det blir inga proffs-bloggare-systemkamera-bilder ;) (inte för att jag nånsin kan lägga upp såna men)
Vi shoppade lite på Next och lite på Kappahl, men ska avvakta nu tills höst och vinterkollektionen har kommit.

Vi tog dessutom lite olika storlekar och inte bara nyfödd utan typ 1-3 storlekar större också. 

 

Nallen är baksidan. Tänk er en liten blöjrumpa i dom där ♥

 
Köpte ett par höstskor också på Belle Shoes, dom hade joordens rea :) 150 rikstaler

Ultraljudet (mer utförligt)

Sådär nu är jag hemma och kan skriva om ultraljudet lite mer ingående. Ville uppdatera lite kort direkt efter då telefonen plingade redan, och det är lätt för alla att bara kika in här :D 
 
Det första vi sa var att bara så att hon vet, vill vi veta könet så att OM hon ser vill vi jättegärna veta. Då sa hon att hon kollar, men lägger inte jättemycket tid på det, då det inte ingår egentligen i undersökningen.
 
Sen kollade hon först hjärtat och det var en enorm lättnad för mig då jag varit lite nojjig. Tydligen har jag moderkakan i framvägg så det dämpar sparkarna men snart kommer hon vara så stark så jag kommer känna ändå. 
 
Sen mätte hon huvudet, lårbenen, kollade ryggraden och allt dom nu kollar. Kändes jätteskönt att veta att allt var så stort och långt som det ska. Hon kunde räkna fingrarna och tårna också. 
 
Sen började könletandet. Det blev inte en gråt-upplevelse och liksom "grattis ni ska få en flicka!" utan hon fick leta och leta och sa först att det borde va en tjej, sen att det måste vara det men hon var inte helt säker. bebisen låg i konstiga ställningar och hade navelsträngen mellan benen. 
Barnmorskan puffade på magen och då flyttade hon på sig. Beskedet blev att hon kan sätta några kronor på att det är en tjej men att hon inte sett så bra.
Sen när kim skulle gå och ta ut pengar skulle hon ta lite fina bilder och då låg skruttan jättebra och hon såg själva "springan" och lovade att det är en tjej :)
 
Poletten har fortfarande inte trillat ner men jag är otroligt glad! Mamma hade tydligen innerst inne hoppats på en flicka haha :) <3 
Idag ska vi åka och shoppa lite bebiskläder för att fira. Min syster och hennes man var på samma avdelning för återbesök med deras nyförlöste bebis så vi åt frukost tillsammans efteråt. ♥
 
Nu sitter jag och jobbar med 3 ulltussar bredvid mig som precis har somnat, men ville bara skriva ett utförligt inlägg innan jag glömmer bort :) 
 
Kram
 

Ultraljudet

Ultraljudet gick jätte bra! Allting såg perfekt ut och längden på alla organ och kroppsdelar såg bra ut. 3 december är det datum som gäller fortfarande :)

Hon letade och letade efter könet men skrutten bara gömde sig, körde akrobatik och hade navelsträngen mellan benen.
Till slut kunde man se att det blir en liten flicka! <3 vår älskade lilla hopetoss-dotter <3
Jag som var helt bombis att det skulle bli en kille, men inte är jag besviken för det, jag är jätteglad :')


Ultraljud imorgon!

Imorgon kommer dagen vi väntat på så länge. Klockan 8 imorgon bitti ska vi på ultraljud och förhoppningsvis mår bebisen bra därinne och förhoppningsvis får vi veta vad det blir för kön :) <3 firar detta med en magbild :)

V 18+5(v19)


Allmän beskådan

När man blir gravid får man räkna med att bli allmän egendom. Ungefär som att du skulle ha en "öppet" skylt på ytterdörren och så kan alla gå igenom din kyl, provsova i din säng och duscha i din dusch. 
 
Ungefär i den här ordningen säger folk:
1. Ska du ha barn? Vad kuuuuuuul
2. Vilken vecka är du i?
3. Hur mycket har du gått upp? 
 
Några andra vanliga saker folk säger är:
♦ Var det planerat?
♦ Hade ni svårt för att få barn?
♦ Vad tjock du är hähhähä
♦ Vad ska barnet heta?
♦ Känner ni er redo?
♦ Nu blir det inget mycket festande för er del häähähä 
 
Missuppfatta mig rätt nu. Allting har helt med att göra vem det är som frågar dessa saker. Mina vänner och min familj svarar jag gladeligen på alla frågor och jag blir bara glad när dom tar mig på magen. 
Men när folk på jobbet ropar genom hela lunchrummet ifall vi hade svårt för att bli gravida svarar jag trevligt och ber dom dra åt helvete inombords. 
Idag frågade en träningsnarkoman på mitt jobb DIREKT hur mycket jag har gått upp. Då hade jag bara god lust att fråga vad hennes muff väger eller nånting. 
Och om vi inte var redo, eller inte var redo att nästan aldrig kunna festa skulle vi aldrig ha slutat med p-piller, as simple as that. 
 
Samtidigt som jag blir jätteglad för alla frågor och gillar att prata om det, kan jag tycka att vissa är lite för närgågna och när någon man inte ens känner tar på magen när jag sitter ner och kanske känner mig fläskig i en tajt tröja. 
 
Och jag förstår att det är jätte intressant att veta hur mycket jag väger hela tiden, men jag har ingen våg hemma och skulle bara må dåligt av att väga mig hela tiden. Nu har jag ganska tur och har inte förändrat min vikt så mycket hittills men det finns dem som mår dåligt över sin viktuppgång, och det är inte okej att fråga när man inte är gravid, så varför ska allt vara så öppet när man är gravid? 
 
Som sagt så pratar jag gärna med mina vänner om min vikt, låter dom känna på magen, pratar gärna om min lön osv osv osv. Nu pratar jag om dem som man inte känner lika bra som tror att hela jag är ett allmänt samtalsämne bara för att jag är gravid. 
 
jag lovar att jag berättar min vikt ifall jag har lust och jag lovar att berätta hur många gånger vi knullade innan jag blev gravid, ifall jag har lust. 
 
 

 
 

Nytt köksbord wooop!


FöreEfter
Fint va? Sen ska vi ta bort det där bruna skåpet och sätta den där tavlan på väggen. det blir nog fint :)

Min Helg ♥

Den här helgen har verkligen varit både spännande, mysig och rolig. Vi har tagit ner kattungarna på nedervåningen, hämtat och monterat ihop nya köksbordet, haft grillkväll med vänner, fixat i växthuset, ätit egenodlade jordgubbar, och träffat min systerdotter för första gången.
En riktigt perfekt helg om jag får säga det själv. 
 

Våra killar gör det dom gör bäst ;)


Vi fick inviga nya köksbordet :)


Jag och Annih. Det syns vem som har sovit bort hela våren.

Sötiskompisar som gick iväg när dom skulle röka ♥ Man blev lite sugen då man själv varit delaktig i just den sociala biten men det gör inget :) Försökte få igång min elcigg men den var urladdad.


Provade mitt foglossningsbälte. krävs att vänja sig vid men det avlastar skönt på nåt sätt.


Såå gott att kunna plocka sina egna jordgubbar!

Tänk att vi inom 4,5 månad sitter såhär själva med vårt eget barn. SJUKT! ♥


Tror ni att jag ville att vårt eget barn skulle vara färdigbakat när jag såg Alva?


Så fin ♥

Att känna könet på sig.

Okej, det där lät perverst. Att känna på sig könet? Jaja ni fattar. 
 
Förut när folk säger att dom är säkra på att det är en kille respektive tjej i magen undrade jag hur man kan känna det? Man känner ju inte precis att "jomen det där MÅSTE varit en killspark!!" Eller "sådär fjösig och lugn skulle aldrig en kille vara, det måste va en tjej". Folk bara tror och tror, och ja varför inte. dom har ju 50% chans att gissa rätt! ;) 
 
Nu sitter jag där bland alla andra sierskor och jag kan inte förklara det heller. Jag känner inga direkta rörelser än men redan från början har jag bara tittat på killkläder för det har inte varit "någon idé" att kolla på tjejkläder. 
 
Jag har alltid sett mig själv med en tjej. Kanske just för att jag är en tjej och relaterar bäst till tjejer pga det, jag har inga bröder och därför faller det sig naturligt att jag ska ha en tjej tänkte man kanske undermedvetet. 
 
Sen när jag blev gravid känns det inte ens som ett alternativ att jag får en tjej utan det bara är så att det blir en kille. När jag tänker på barnet ser jag en kille framför mig och det gjorde jag aldrig innan jag blev gravid. Jag försöker dagdrömma om en tjej men det känns "onödigt" på nåt konstigt sätt. Jag och kim har bestämt tjejnamn och det känns tråkigt att vi inte kommer kunna använda det på länge (kanske aldrig) :P
 
Samtidigt är jag jätteglad att jag inte vill ha det ena eller det andra hellre. Det skulle vara riktigt jobbigt om jag kände så. Jag vill ha både flicka och pojke lika mycket och det spelar inte alls någon roll vad som kommer först. Jag blir lika glad ändå. Däremot om det blir en flicka ska jag föda barn tills det kommer en pojke och tvärtom ;) HAHA!
 
På tisdag får vi veta! förhoppningsvis.
 
Kände/känner ni något på er?? Eller hade ni inte en aning? 
 
Jag och Lisa spekulerade igår om vad bebisen kommer ha för hårfärg och ögonfärg osv. Vi tror att bebisen kommer ha blå ögon vid födseln och ljust, ganska lite hår. och vara jääääättesöt!! 
 
Vi är en bra mix att avla på om jag får säga det själv ;) Har aldrig längtat efter december så mycket som nu!!!

Torsdag ♣

Om 25 minuter ska jag äta lunch med en kollega från södersjukhuset (som jobbar xx% för oss). Hon är typ 50 år men vi klickar verkligen. Vi skulle äta något asiatiskt och mötas halvvägs, men det är skönt för det är så nära. 
 
Efter jobbet ska jag träffa lisa och äta lite och umgås lite. äta äta äta... :P
 
Angelica skrev imorse att hon har haft värkar nästan hela natten så jag hoppas på bebis idag!! Tänk att snart blir jag moster!! Tvivlar på att vi kan besöka idag, men imorgon kanske om lilltjejen bestämmer sig för att komma! ♥
Jag längtar tills vi båda går där med våra barnvagnar och är mammalediga ihop ♥
 
(vecka 19)

Graviditetsbesök

Igår var jag hos sjukgymnasten för att titta på min foglossning och få lite tips. Jag har blivit rekommenderad att söka hjälp i tid så, sagt och gjort. Ett besök kostar 100 kr och hon pratade på konstant och jag lärde mig massor. Sen tittade och kände hon på ryggen och rumpan i alla vinklar och konstaterade att besvären inte är jättestora än, men att bäckenet är irriterat och därför får jag ont i rumpan. 
 
Jag fick en drös med övningar jag ska göra hemma för att stärka ryggen och hållningen och bäckenbottenövningar för att stärka den till bebis kommer. 
 
Fick även tips på saker som gör att foglossningen känns mindre, eller kan hållas nere. (som att sova med kudde mellan benen, inte sitta med benen i kors, inte göra knäböj osv osv. Allt som gör att benen åker långt isär eller mycket ihop ruckar mera. 
Köpte ett foglossningsbälte och ett gummiband också. Nu ska jag börja med övningar hemma!
Imorse var vi hos barnmorskan igen. Vi pratade mest och tog blodtrycket. Det var aningen lågt men ändå normalt för att vara gravid. Sen ska jag börja ta järntabletter.
 
Fick som tips mot kramperna i benen att göra tåhävningar innan läggdags, ha stödstrumpor och dricka mycket. 
 
Vi bokade in oss på en profylaxkurs (andning) i september och fick även moderskapspapper som ska lämnas in till försäkringskassan. JAG SKA HA BARN? :O Kan ni fatta det?? Inte jag! Jag Emelie, ska bli mamma, och jag ska föda kims barn! Försöker intala mig det varje dag men det känns för bra för att vara sant fortfarande.
 
Vi sa att vi ska föda på Södertälje BB (har inga krav på sjukhus) och fick numret till förlossningen som blir vår bebisakut från och med nu (galet!) 

Provade väga mig också imorse för skojs skull eftersom vi inte har en fungerande våg hemma och jag hade bara gått upp 2 kg sen sist (3-4 kg sammanlagt). Fick en uns självförtroende tillbaka då jag känt mig så fläskig. Stadig viktuppgång tycker jag! :)

Belönade mig själv igår efter sjukgymnasten innan parkeringen gick ut att handla lite på H&M och Bikbok. Köpte lite till Kim också för att göra han glad. :) 
Kim lagade jättemumsig mat igår också. rösti med kyckling. låter skumt men det var en jättegod blandning!
 

Kim blev jätteglad för sina tröjor :)


Köpte lite tajta långärmade t-shirts och en med axelband. Så snyggt när man har babykula tycker jag! Sen en hoodie utan ärmar.
 
 
Dom här satans bilderna ser rätt ut i datorn men blir fel här. Men där är gårdagens goda mat och ett par gravidjeansshorts, och ett par mysshorts (stora), torrschampo och den klassiska handväskhårsprayen. Och såklart tofsar och hårnålar då väggarna eller katterna äter sånt hemma hos oss.

Snart färdigmålat!

Igår blev målarkillarna klara med huset! Nu är det min och kims tur att måla grunden mörkgrå och ytterdörren ljusgrå (som är brun). Vi tänkte först köpa en ny dörr men våran är så himla fin då vi har färgade glasrutor i den. 
 
Sen ska vi spola av taket och köpa nya stuprör. Kommer bli såååååå fint!! Älskar vårt hus! ♥

Före:


Efter:
 
Man ser inte så bra på bilden men nu är det ljusgrått runt fönstrena istället för vitt och brunt och vi har även fått knutar :) 

Vecka 19 ♛

 
De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas bra ifall man har haft svårt att tro att det verkligen varit en bebis därinne. Man mår ofta bättre och känner sig piggare eftersom graviditeten går in i ett lugnare skede. 
 
Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt från huvud till fötter och väger runt 280 gram. 
/1177
 
Egna tankar:
Förra veckan kände jag mycket "kurr" och pickningar men det har helt avtagit och försvunnit. Jag vet att det är normalt och att bebisen kanske sparkar in mot ryggen men det känns ändå lite obehagligt...Vill bara gå på ultraljudet nu så att jag får slappna av igen. 
 
Foglossningen kommer och går och idag ska jag gå till en sjukgymnast - spännande! Så får vi se vad hon säger. 
Man märker verkligen fysiskt att man är gravid då jag blir trött så fort jag rör på mig och om jag har gått en stund går jag nästan och vaggar som en pingvin! Jag går långsammare än innan också och allt går bara helt enkelt i ett långsammare tempo ;) Ändå älskar jag att vara gravid och allt med det!! Vill bara försäkra mig om att bebis mår bra därinne .. ♥

Tapetserar om lite

Som ni ser så har jag gjort om lite i designen, och lite mer ska det bli. Ska ändra lite i typsnitten och färgerna eventuellt. Oftast när jag är och fingrar i något som någon annan har gjort blir det skitfult då jag är urkass på både photoshop och bloggdesign men den här gången blev jag faktiskt ganska nöjd :) 

Dreamcatcher

Efter att ha läst lite bloggar idag har jag sett att vissa använder drömfångare som sängmobil. Hur fint är inte det? 
Jag älskar drömfångare men tror inte riktigt på dem då jag drömmer mardrömmar väldigt ofta och hade en drömfångare vid sängen väldigt länge, men skitsamma det är ju jättefint ändå!
 
Jag gillar stora drömfångare som är riktigt tuffsiga med många fjädrar och pärlor och har länge tänkt att tatuera en på ryggen men jag har inte riktigt vågat ännu. 
 
Nu väntar jag på mitt paket från panduro sen blir det pysselhörna hemma! Jag lovar inga underverk men jag hoppas att den blir tillräckligt fin för att våga hänga ovanför barnsängen sen. 
Sen tänkte jag ha en stor fårfäll nedanför spjälsängen ♥
Jag vill att kattungarna ska våga sig ur boet i gästrummet snart så vi kan börja måla, inreda och pyssla därinne!!
Men sängen ska såklart stå inne hos oss :)
 
/ Electriclove
 

Sommarkläder ♥

 
Allting kommer från Bikbok förutom jackan som är från Only.
Perfekta gravidkläder :) ♥
 

KRAMP

Inatt har mina ben krampat mer än vanligt. Jag har vaknat med träningsvärk några gånger (helt oprovocerat eftersom jag inte har tränat) och inte fattat nånting, men inatt vaknade jag flera gånger av att det kändes som att jag höll på att få sendrag och att vaderna gjorde ont.  Idag har jag en enorm träningsvärk i vaderna. 
 
Samtidigt som jag tycker att det är jobbigt att känna mig som en pensionär som har ont överallt titt som tätt, sover middag och inte orkar umgås med kompisar lika ofta, så blir jag nästan glad samtidigt som jag klagar. Låter det normalt? Det finns ju liksom en anledning till varför jag mår som jag mår.
Samtidigt som jag skriker "aaaaah en bristning!!!!!" så tänker jag innerst inne "lillbebisen vääääxxxxeeeer :D!!"
 
Åter till ämnet. Tydligen kan kramp uppstå om man har brist på salter, magnesium och kalcium då bebisen tar all näring den behöver så blir mamma lätt utan. Eller om man har tränat eller stått upp en längre tid.
 
Igår kände jag att jag inte skulle orka ta ett steg till (efter att ha gått i kanske 3 timmar). Man känner sig liksom inte lika hurtbullig längre. Att gå på gym finns inte med på mitt veckoschema kan jag säga. tyvärr men jag pallar faktiskt inte. När jag tar dom här jäkla milslånga promenaderna får jag kramp och foglossning och det är inte kul :( Sen blir det en 3-timmars tupplur efteråt så man inte kan somna på kvällen sen.
 
 

Godmorgon ! ♥

Nu sitter jag här på jobbet med min tekopp igen. Igår var jag ute och delade ut Kloka Listan på Nacka närsjukhus och sen jobbade jag sista timmarna hemifrån eftersom datorn var hemma. Egentligen skulle jag även ut till Sabbatsberg men jag kände mig helt utmattad och trött i benen, så min kollega erbjöd sig att göra det själv. Så himla omtänksam!
 
I helgen har vi inte gjort något speciellt egentligen. Davve och Joanna kom hem till oss i lördags på middag och sen kollade vi på film. Vi åt bakad potatis, lövbiff ihoprullade med vitlökssmör och fetaostsallad, och sen jordgubbstårta till efterrätt som jag hade gjort innan. Vi blev så mätta så att vi knappt åt något godis eller morötter och gurka med dipp. 
 
I söndags åkte vi på köksbordsjakt och hittade ett på MIO för 3990 kr. Nedsatt från nästan 8000 kr - som hittat! 
Det var en veckas leveranstid så jag visar er när det står på plats :)