Svar på fråga

 
Svar: Absolut kan jag berätta om det. Det enklaste svaret jag kan ge är att båda gör allt. Men jag kan berätta lite mer ingående. 
Både jag och Kim älskar och mår bra av att det är fint hemma men vi båda är lite stökiga av oss och gillar inte att städa. Dock så är jag liiite mer pedandisk än honom och blir den "tjatiga" i förhållandet. 
Vi försökte förut dela upp så att jag skulle fixa all tvätt och han skulle fixa diskmaskinen men det slutade med att både gjorde både och ändå. 
Kim gillar att klippa gräsmattan och göra "manliga" lite tyngre uppgifter, så där lägger jag mig inte i överhuvudtaget. Jag brukar oftast fixa tvätten för det avskyr kim. 
 
Resten av uppgifterna som att dammsuga, damma, laga mat, hämta post osv turas vi om att göra. Den som orkar laga mat gör det, om vi inte gör det tillsammans. Oftast när vi städar gör vi det samtidigt och då delar vi upp det. 
Tex igår skulle vi städa nedervåningen, då sa kim att han ska städa toaletten, och frågade vad jag ska göra. Då sa jag att "jag plockar iordning i vardagsrum, kök och hall". Så man får liksom förhandla lite först och sen är man igång ;) När jag dukade bordet och förberedde maten dammsög kim och moppade i hallen. Sen gjorde vi high five. 
 
På grund av vår brist på struktur i städrutinerna kan det hända att det blir smågnabb vem som har gjort mest och vem som inte gjort det den skulle. Men man får samtidigt välja sina bråk. Till exempel vet jag att kim aldrig har vattnat blommorna, men det går så snabbt så jag gör det bara. Jag går nästan aldrig med soporna till soptunnan utan ställer dom utanför dörren, men kim har aldrig bråkat med mig om det. 
 
Men oftast så skiter vi i städningen båda två när vi hellre vill ligga och mysa, eller så städar vi båda två till hög musik. Eller den som jobbar minst städar lite extra när man är själv hemma innan den andra kommer hem. Varje gång vi har gjort fint hemma lovar vi varann att hålla det så fint :P 
 
Nu har vi superfint hemma så vi får se hur länge det varar ;) Jag tycker vi väger upp varann väldigt bra, men om någon har tips på bra scheman man kan göra så hojta till! Vi kan ju som inte ha ett schema där den ena ska dammsuga den och den dagen och laga mat den och den dagen, för vi jobbar olika mycket hela tiden, så det blir mer spontant allting. 
 
Nu när jag skriver det här och tänker igenom allting inser jag hur bra vi faktiskt synkar även om jag är lite tjatig ibland. ♥
 
Hur har ni hemma?
 

Morgonstund har guld i mund

God morgon på er!

Jag älskar att ligga kvar i sängen på morgonen och bara mysa och prata lite.
Kim har smörjt in mig nu för jag klagade över mina bristningar och visade några exempel på Google hur det kan bli. Smörja eller inte smörja, jag har dom anlagen, och kommer nog bli rätt randig ändå.

Det är så roligt hur Kim studerar och märker varenda förändring på min kropp. Han riktigt granskar mig uppifrån och ner. Fick veta nu på morgonen att min ena bröstvårta har blivit mörkare än den andra och att jag fått en HORMONRAND! Jag visste inte att man fick det såhär tidigt, och jag hade nog förträngt att jag kan få det överhuvudtaget. Jag är verkligen gravid!

Jag tyckte mig ana en rand för någon vecka sen men trodde att jag inbillade mig men nu är den tydligare. Försökte få den på bild också men det var svårt. Den går ända från blygdbenet och upp över naveln.
Vet att många tycker det är jätte fult men jag är nästan stolt över den, för den visar bara ännu ett tecken på att jag har en livs levande liten människa därinne!
Tog även en bild idag när jag ligger på rygg för att man ska se exakt vad som är kula. Den är faktiskt inte så stor ännu :)

Idag ska vi fixa i växthuset och handla mat för ikväll kommer Kims kompis och hans tjej på besök. Funderar på att laga lövbiff med vitlök- och örtsmör inuti, bakad potatis och sallad. Får se hur det slutar.

Kramis!


Visste du det här om mig?

♣ Jag älskar att läsa tillbaka i min egen blogg 
♣ Jag äter inte stora chips (som inte får plats i munnen på en tugga)
♣ Om jag har bestämt att jag vill ha något måste jag ha det på en gång
♣ Jag vaknar flera gånger per natt och jag drömmer mardrömmar nästan varje dag
♣ Jag har tävlat i både simning och gokart när jag var yngre
♣ Jag älskar mjölk och kan dricka en liter själv till middag
♣ Jag tycker inte om att gymma
♣ Orkidéer är den enda blomman jag kan hålla vid liv förutom plastblommor
♣ Jag är galen i realityserier 
♣ Jag hatar när folk skriver *ler*, *skrattar* osv. Då läser jag resten av texten med tillgjord röst 
♣ Jag och högklackade skor går inte ihop. Jag ser ut som en gam i dem, och mina fötter gråter varje gång.
♣ Jag är ganska stökig av mig men älskar när det är rent hemma (hähä)
 
Nu kommer jag inte på mer. Något du inte visste? :)
 
 

Tack Carro!

När kims syster var i Finland över midsommar köpte hon min favoritdoft på Victorias secret åt mig! Jag bara äälskar deras "Pure Seduction". Nu kommer jag lukta gudomligt i sommar! Ett hett tips för alla som ska åka flyg från Arlanda eller känner någon som ska resa :) 
 
 

Fredag !

Nu är det fredag igen, är inte det bara helt fantastiskt? Den här veckan har gått jättefort, men jag tror att det är för att jag och min kollega har varit runt på olika sjukhus och delat ut Kloka Listan. 
 
Jag ringde en sjukgymnast nu på morgonen på grund av min foglossning och jag fick en tid nästa onsdag.
Det känns så muppigt att söka hjälp när jag inte har jätteont varje dag, men det är de rådet jag har fått från andra som har låtit det gå för långt. Så det är väl lika bra :) 
 
Idag bestämde jag mig för att jobba hemifrån då det är så lite folk på jobbet och det jag ska göra idag kan jag enkelt göra hemifrån. Dock har vi lite målarkillar här som klättrar runt på ställningar och målar vårt hus så jag känner mig som en apa i bur härinne när dom står i fönstrena haha!
 
Hörs sen, nu ska jag jobba vidare! ♥
 
r
 
Jag glömmer aldrig vad jag kände när jag tittar på den här bilden. Jag skakade, skrattade, trampade på stället och hyperventilerade när jag tog den :P
 

Torsdag ♣

God morgon på er! 
 
Nu sitter jag här med min tekopp och går går igenom morgonrutinerna steg för steg. Alltså: att göra te, gå igenom mailen, blogga och sen börja jobba :P 
 
Jag funderade på imorse i bilen hur det kommer att vara sen när jag är ledig. Jag vill vara ledig en månad innan bebisen beräknas komma men tänk om jag ångrar mig samma dag? Tänk om jag blir helt ostrukturerad och inte vet vad som är dag och natt? Tänk om jag sover på dagarna och är vaken på nätterna? Tänk om jag slutar duscha och glömmer hur man kör bil? Tänk om jag blir en zombie och glömmer bort att jag ska föda barn?
Hur gör man när man är ledig? 
 
Idag ska jag ut på Ersta sjukhus och Södertälje sjukhus och dela ut Kloka Listor. Min kollega sa roligaste grejen nyss. "Jag var på lunch igår och köpte ett köksbord för 23 000 kr, men det var halva priset! Kanske inte det bordet jag ville ha egentligen men det var ju trots allt halva priset...." 
 
Ikväll ska jag med Kim någonstans. Det var någon vattenskoter som skulle säljas och lite svärföräldrar som skulle träffas. 
 
Smell you later ♥
 
 

Rökning under graviditet

Jag tänkte skriva min åsikt angående vad jag tycker om rökning under graviditeten och hur jag tänker angående detta.
Innan jag blev gravid var jag en rökare. Jag har rökt sen jag var ca 17 år och växlat mellan att vara helgrökare, heltidsrökare och heltidsrökare förutom på jobbet. 
Jag och Kim hade kommit överens om att båda skulle fimpa den dagen jag blir gravid. Dels för att han ska vara ett stöd för mitt "tvång" att sluta, och för att inte skada mig och bebisen med passiv rökning.
 
Den dagen jag blev gravid hade jag inte rökt på 3 dagar och när jag fick ett plus på stickan var de det lättaste beslutet jag någonsin tagit. 
Mars och större delen av april gick skitenkelt och det enda jag tänkte på var bebisen. Då och då efter ett tag blev jag rejält röksugen om jag satt med någon kompis som rökte och det var nog själva grejen att sitta och prata länge och sitta och röka.
 
På valborg hade kim ett riktigt abstinensutbrott och krävde i princip att få röka och det hela blev ett bråk där jag tyckte att han var orättvis mot mig då jag minsann också var asröksugen! Det hela slutade med att han rökte en cigarett och jag tog två bloss sen fick jag så dåligt samvete så jag gick in och har inte velat röka sen dess. 
Jag vet att barnet inte kan skadas av två små bloss av en cigarett men bara vetskapen av att jag har rökt när jag haft bebisen i magen kan jag aldrig ta tillbaka. 
 
Om man läser om rökning vid graviditet så rekommenderas det såklart att inte röka alls, men att om man har svårt att sluta och mår riktigt dåligt ska man hellre trappa ner än att sluta tvärt då barnet mår väldigt dåligt av att mamman är stressad och det kan leda till missfall. Sen de som säger att de inte "kan" sluta är inte heller helt sant för det handlar bara om den rätta viljan. Min kompis rökte ett paket om dagen och sen betalade hon 3000 spänn för att gå en rökarkurs och sen den dagen har hon inte velat röka ett bloss. Det är våra hjärnor som spelar oss spratt och är man tillräckligt inställd klarar man vad som helst. 
 
Jag förstår bara inte hur man som mamma kan hälla i sig ett glas vin eller fortsätta röka. Jag skulle bara tänka på själva förloppet hur bebisen får i sig alla gifter. Tänker man att "det är lugnt så länge jag inte röker ett paket om dagen"? 
Jag kan liksom inte ens sluta tänka på dom där två blossen jag tog. Jag liksom ser framför mig hur hela navelsträngen typ skrumpnar ihop och all tjära åker in i livmodern och blir helt svart (haha) 
 
Rökning ökar risken för
  • att fostret växer dåligt
  • missfall  
  • för tidig förlossning
  • moderkaksavlossning
  • plötslig spädbarnsdöd.
Jag vill däremot påpeka att jag inte dömer någon som har rökt under graviditeten även om jag själv tycker att det är fel, skulle jag aldrig peka finger åt någon för det är deras liv och alla har sina anledningar. Jag skulle däremot jättegärna vilja ha kommentarer från mammor eller blivande mammor som rökt under graviditeten bara för att få fler perspektiv. :)
Jag kom på det här ämnet just för att bloggerskan Dessie är gravid i ungefär 12e veckan och trappar fortfarande ner rökningen och hon blir i princip hotad till livet av sina läsare på grund av det. Men det är ju hennes liv och hennes val.
 
Och egentligen borde jag hålla tyst eftersom jag äter godis och pizza. hur många vitaminer kommer det ur det egentligen? Men det är ett annat forum och en annan historia. :) 
 

Kvälls"mys"

På kvällarna när Kim blir trött så blir han lättirriterad och vill ligga och googla på saker, kolla på film, ta det lugnt och bara ligga och trååååka. 
 
När jag blir trött blir jag först lite trött och sover jag inte direkt då så blir jag AAAASPIGG och flyger runt som en ettrig iller. Då gör jag allt för att få Kim att skratta och busar med honom ända tills hans tålamod tar slut. 
 
Jag såg precis den här videon och tyckte det var skrämmande likt mig och kim. Sen brukar jag sjunga på den här låten när övertröttheten kickar in. Då vet han att helvetet snart brakar lös. 
 
 

Såhär kan det också se ut. Detta var igår när han till slut frivilligt gled ner på golvet: 
"GE MIG EGENTIIIIIIID....."
haha stackars karl, det kan inte vara lätt att vara ihop med mig :D

BEGÄR!!

Under tiden (och lite *host mycket* innan) vi började försöka köpte jag lite bebiskläder. Kanske mest för att längtan var så stark och jag ville hålla hoppet och gnistan uppe. Sen jag blev gravid har vi blivit lugnare med klädinköpen. Vi har även bestämt att vänta lite tills vi vet könet då det vi köpt hittills är vitt och biege. 
 
Om exaktellit 13 dagar får vi veta kön och det ska vi fira med att åka till världens kanske finaste bebisklädsbutik. Snäppet finare än Kappahls märke "newbie" faktiskt. De kommer nog gå två miljoner plus på mig och Kim kommer att få slita kläderna ur min famn så att jag inte försätter oss i personlig konkurs. 
 
Tittar man på deras hemsida vet man varken in eller ut vad man vill ha, för man vill ha ALLT! hoppas att butiken är stor!! Den heter NEXT och ligger i Kista galleria om jag inte minns fel. 
 
  
Jag dör söthetsdöden.
 

I can feel you ♛

Mellan vecka 16-20 kan man börja känna fosterrörelser och jag har känt efter febrilt, men har bara tyckt mig känna kurr ifrån tarmarna på konstiga ställen. Man tänker ju att ingenting riktigt är på sin plats så att det ska vara normalt att det kurrar lite här och lite där. 
 
Men man känner ju skillnad på mensvärk, magvärk för att man är mätt, magvärk för att man är dålig i magen, håll, osv osv. På samma sätt verkar det vara skillnad på bebiskurr och tarmkurr :P 
 
Nu har jag läst mig till att det konstiga kurret antagligen är bebisen som stökar omkring i magen. Det är ju bara helt underbart! Gud vad jag har längtar efter det här! Tänk att gå nu varje dag och känna sin lilla bebbo på insidan. 
 
Jag har aldrig älskat kurr och pickningar så mycket som nu! ♥
 

Väcker ett musikintresse

Häromkvällen skulle vi umgås lite med lilla Issis så jag satte på en låt som min syster har introducerat för mig och lade mobilen vid magen. Vi låg alla tre och myste och lyssnade på musiken i en liten harmoni. 
Den här valde jag att spela då (världens sötaste lilla sång för alla barn):
 
 
När låten tagit slut ville Kim spela en låt för bebisen och satte på den här: 
(kan även påpeka att jag blivit "tvingad" att se rockyfilmerna många gånger)
 
 
Vår lilla bebis kommer att ha ett brett musikintresse ;)
 
Hahah

Vecka 18 ♥

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.
Vikt ca 200 gram.
Längd: 14 cm från huvud till rumpa
Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Egna tankar

Jag mår bättre och bättre hela tiden även om foglossningen gör sig påmind. Jag har nu insett att när jag sitter och tänker "var det där ett kurr eller bebisen?? nä det måste varit bebisen!" så är det nog bebisen som stökar. Nu när magen börjar synas mer känns allt hundra gånger roligare och jag drömmer nu mer om födseln än om graviditeten. Dock känns allt fortfarande extremt overkligt och jag kan fortfarande inte ens fatta att jag har en gravidmage. Jag hade fantiserat om det så länge och nu när allt händer känns det som att jag drömmer. Men väck mig inte isåfall. ♥
 

Två veckor kvar!

Idag är det exakt två veckor kvar till vi får se vår lilla issis igen! Då kommer vi förhoppningsvis få veta om det är en liten prins eller prinsessa också :) <3

Vad är det exakt man gör/kollar på rul?


Tisdag <3

Vill först säga att kommentarerna som jag har fått gör mig jätteglad! Det känns så bra att jag kan beröra er och att ni tycker jag är stark och uppskattar det jag skriver <3

Idag ska jag dela ut kloka listor på Karolinska i Solna och på st Görans så det blir nog inte mycket blogga för mig idag. Kommer att ha fullt upp. Sen hatar jag att skriva från mobilen för då blir inläggen såhär hattiga och korta. Man får liksom ingen känsla.

Igår efter jobbet fikade jag några timmar med min föredetta kollega. Det är alltid lika myspys! Skulle få ett foglossningsbälte av en tjej när jag var påväg hem men hon hittade det inte :(
Ska ta kontakt med en sjukgymnast tror jag. Känns så onödigt att lida järnet om det finns smärtlindring.

Vi hörs sen!


En oskriven lag

När man är gravid har jag märkt att det är tabu att prata om sina problem. Man är välsignad med ett mirakelbarn och då ska man aldrig gnälla om hur man mår eller visa att man mår dåligt. Då ska man bara vara tacksam.
Jag som inte blev gravid på över ett halvår önskade de värsta symtomen en kvinna kunde ha, bara jag fick bli gravid. och jag är otroligt tacksam! 
 
Samtidigt trodde jag att symtomen skulle vara relativt enkla och att de enda psykiska rubbningarna man fick var humörsvängningar, men det är så mycket mer än så.
Jag vaknar varje morgon och känner mig bakfull. Har huvudvärk och mår illa. Blir lätt anfådd och har ont i musklerna som att jag har träningsvärk. Jag är trött på de mest olämpligaste tiderna och foglossningen är riktigt besvärlig emellanåt. Jag har haft en mindre depression under ca 2 månader. Och nu är jag bara i vecka 17. 
 
Jag förstår de som är gravida i slutskedet och ligger hemma och gråter för att de knappt kan röra sig, är svullna som ballonger, inte har någon känsel i händerna, känner sig som valrossar och bara vill att det ska vara över. 
9 månader är lång tid och det är inte en dans på rosor varje dag. 
 
Att vara gravid är dock otroligt fantastiskt och jag skulle inte byta det mot något. Att ligga och smeka sig på magen och tänka på den lille därinne. Planera framtiden och försöka förutspå hur allt kommer att bli i framtiden. Man ändrar om sitt liv helt och hållet och hjärnan tvingas att bli tvåspårig till skillnad från innan när man bara hade sig själv att tänka på. Symtomen är egentligen en fis i rymden om man jämför med vad man kommer att få i sin famn när man gått i mål och ska börja nästa resa. 
 
Man kan nästan jämföra en graviditet med en överviktig person som påbörjar sin kamp mot viktnedgång. Man vill det mer än allt annat i hela världen men vissa dagar vill man bara lägga sig ner och dö. Man kan inte klaga för att man har valt det själv, men 9 månader, ett år, två år eller vad det nu kan vara är ganska länge för att ligga på topp varje dag. 
 
Man måste få ventilera sig för att kunna ta nya tag. 
 
När jag kommit en bit in i graviditeten började jag känna mig folkskygg, ensam, ledsen och nedstämd. Jag läste på nätet att man kunde få graviditetsdepressioner och att det brukar gå över av sig självt. Jag ville relatera till någon och letade bland massa gravidbloggar. Där hittade jag mest bara bilder på fantastiska outfits, sminkningar, shopping och vilka aktiviteter de hade varit på. "Hur kan deras graviditeter vara så perfekta när jag mår såhär?" tänkte jag. 
 
Jag vågade inte berätta för någon, inte ens för min mamma. Till slut nådde jag gränsen och grät i flera dagar. Kim visste varken in eller ut, men till slut skrev jag två A4or med hur jag kände och sen pratade vi om allt. Efter det har jag mått bättre och skrev ett inlägg i bloggen om hur jag mådde. Då fick jag kommentarer att de känt precis likadant och jag fick även läsa ett inlägg hur en av dem kände sig. 
 
Man känner sig ensam om att må dåligt men man är långt ifrån ensam.
Det viktiga är bara att våga prata om det och inse att det är okej.
 
/ ♥ 

Bohemic

Jag bara älskar den här tröjan! Så himla snygg bara som "klänning", ett par slitna shorts- leggings eller ett par vanliga jeans. 
 
Den finns på www.Carmelie.se. Klicka -->HÄR<-- för att komma direkt till tröjan. Länken öppnas i ett nytt fönster.
 
Allt du beställer skickas samma dag eller dagen efter. Och det kan jag garantera er eftersom det är jag och min kompis som driver webshopen :) 
 
Dags att beställa lite fler saker nu snart tror jag! 
 
 

Myshelg

För en gångs skull har vi vänt lite på dygnet den här helgen, det kändes väldigt ungdomligt av oss! Vanligtvis brukar vi somna senast kl 12 på helger och vakna senast kl 9 men nu har vi varit uppe till 2-3 och kollat på serier och filmer. 
 
Jag har haft otroligt mycket foglossning två dagar den här helgen också och har knappt kunnat böja mig ner, gå i trappor, lägga mig ner, vända mig om.. ja ni fattar. Sen igår var den nästan som helt bortblåst! Så skumt det där. 
Om någon undrar hur det känns så känns det (för mig) som att en kniv hugger i svanskotan eller i ena skinkan. vanligtvis byter kniven ställe från gång till gång men jag har mest i vänstra. 
Därför har jag varit väldigt lugn och stillasittande/liggande i helgen. Jag hade mina glasögon på mig också den dagen jag hade som ondast och låg mest tyst och kollade på film hela dagen och kim sa "Du blir så lugn och snäll när du har glasögon på dig" haha!! Tack liksom! Som om det var glasögonen som gjorde mig lugn..... 
 
Vi bäddade framför soffan och hade en hel dag med OC maraton och kollade på flera filmer. I över 12 timmar låg vi där och myste. Vid 3 på natten drog vi upp allt i sängen efter att ha somnat båda två på golvet. 
 
I veckan tänkte jag försöka göra någon nytta. Vi har köpt en pelletsbrännare i helgen och 15 glasrutor till växthuset. Världens tråkigaste utgifter men det är sånt som ingår när man bor i hus.... Ska plantera lite sockerärtfrön och gräva ner mina tomatplantor i växthuset. 
 

Midsommarpuss


Filmmaraton


Issis ville att syskonen skulle ta och vakna.


Cravings

Är det ändå inte lite konstigt hur kroppen fungerar? Och att de flesta av oss fungerar på samma sätt? Mina två cravings som jag verkligen märker av tydligt är supersura saker och lakrits. Det är tydligen en jättevanlig craving. Är det inte lite konstigt att så många dras till surt och lakrits? Det är ju som inte något i lakritsen som vi behöver direkt? Vad jag vet. Dock ska man vara liite försiktig med sitt lakritsintag har jag hört så jag försöker att inte överkonsumera det.
 
Däremot när man kommer in i en viss punkt i graviditeten (minns inte vilken vecka det var, men jag har redan varit där) så behöver kroppen mycket kalcium och då kan man bli supersugen på mjölk. Jag gillar mjölk annars men har inte varit så sugen på det under graviditeten, men just då kunde jag känna typ på morgonen att jag BEHÖÖÖVDE mjölk och det är NU! 
 
Sen finns det ju dem som har blivit sugen på saker de inte skulle äta annars. Kanske saker de inte vanligtvis gillar, eller tex saltgurka med ketchup på. Jag känner väl mer snarare att jag inte är sugen på saker jag annars älskar (choklad, grillad mat och fetaost), men har inte börjat äta något nytt sådär. 
 
Hur är det för er som är gravida? Eller ni som varit gravida? Vad cravade ni? Så kul att höra allas historier!
 
 
 
 

Man kan ju alltid drömma ♥

 
Michael Kors ♥
 

Vecka 17 <3

På onsdag går jag in i vecka 18. Tänk så fort tiden går egentligen. Snart halvvägs! En magbild i veckan borde väl räcka? Haha, snart dags för en ny ;)


Grattis!

Grattis på 4-veckorsdagen!


9 månaders boande

Det är helt sjukt hur mycket man växer som människa när man är gravid. Man kan ofta tycka att man själv (eller någon annan) inte är redo för att få barn då de festar ofta eller äter ute varje kväll, men man går igenom en enorm förändring och utveckling när man blir gravid. 
Visste ni att en graviditet till och med jämförs med en livskris? Kanske för att det är en sådan omställning både psykiskt, fysiskt och för hela framtiden. 
 
Innan jag blev gravid rökte jag, festade ganska ofta, lagade mat ca 3 dagar av 7, storhandlade aldrig, sköt upp saker och så vidare och så vidare. Nu har jag bara varit gravid i 17 veckor snart men märker redan stora förändringar. Jag har blivit lite mer av en housewife. Intresserat mig mer för trädgården, matlagning, bakning, ordning och allt jag inte var förut. Undermedvetet växer jag in i mammarollen innan jag ens har fått en riktigt putande mage. Rökning och alkohol känns inte ens som en del av mig längre trots att det var en del av mitt liv för bara några månader sedan. Missuppfatta mig rätt nu. Jag heter fortfarande Emelie och kan känna röksug eller bli sugen på att festa någon gång ibland. Men nu har jag en miljon annat att tänka på. Där har vi också en annan poäng jag vill komma till.
 
Jag känner mig en smula självupptagen. Det enda jag tänker på är bebisen och hur vårt liv kommer att bli, jag är trött väldigt ofta, jag har foglossning och jag vill boa hemma. Jag känner mig virrig och frånvarande både på jobbet och när jag pratar med folk. Mina vänner har hamnat lite i skymyndan och när vi ses vill de veta mycket om graviditeten och det blir mycket jag, jag, jag. 
Det går inte riktigt att förstå hur det känns psykiskt att vara gravid (jag inser att jag inte hade en aning innan) men jag hoppas att mina vänner förstår varför jag är lite.. som jag är just nu ;) ♥
 
Något jag därför kan sakna det är just att sitta med mina tjejkompisar och bara vara Emelie. Inte gravid-emelie utan bara Emelie. Men det är tyvärr inte något jag kan hjälpa då min hjärna mest bara består av bebisar och jag kan komma på mig själv att sitta och berätta i detalj för någon av mina kompisar om vår barnvagn och alla funktioner.
 
Instagramkontona jag följer byts sakta men säkert ut från slim-fit konton till gravid- och mammakonton, partybloggarna byts ut mot mammabloggar och fönstershoppingen börjar allt mer bli barnkläder. 
 
Jag kommer alltid att vara eran knasiga, flummiga, förstående vän som gillar att festa och skvallra om allt galet som hänt. Men jag håller samtidigt på att utvecklas till en mamma och har fått en ny huvudperson i livet förutom mig själv. Men jag hoppas och önskar att ni vill följa med mig på resan, och även nypa mig i armen om ni tycker att jag håller på att bli en fossil ;) 
 
Kärlek / 

 

 
 

<3

Tänk att nån så stor och tatuerad kan se så oskyldig och liten ut. <3 jag älskar dig!!


Midsommar

Vår midsommar blev väldigt lugn iår. Vi var hemma hos mamma och Kurre och firade traditionell midsommar med midsommarstång, femkamp och mycket mat.
I början var det bara vi 6, men sen mot kvällen kom lite kompisar till mamma och Kurre.
Jag, mamma och Angelica tog en liten behövlig vilopaus mitt i också ;)
Jag och Kim åkte hem runt halv 11 och kollade på OC. Perfekt dag 


Bilköer

Kim skulle skjutsa sin syster till Arlanda och ville gärna att jag skulle följa med. Så nu sitter vi här med alla rutor nere, fläkten på högsta och flåsar som tre överhettade hundar. Utan vatten och föda dessutom... Känns som att fler är ute i god tid idag för det går i 0-1 km i timmen, förutom när en och annan ambulans vill komma förbi då går det o 0.
Ett hett tips: försök undvika trafiken idag.


Strejkar

Jag hade verkligen hoppats på att det skulle bli strejk idag för då skulle jag få jobba hemma. Sen innan jag gick hem från jobbet sa jag till mina kollegor att jag jobbar nog hemma hursomhelst då jag kommer släpa hem alla grejer.
 
Igårkväll blev det klart att det inte kommer att bli någon strejk men nu strejkar jag mot SL som gav mig hopp. :) Jag bara älskar att göra iordning frukost och sätta mig i soffan med täcket och jobba med datorn framför mig på bordet. Det känns nästan som att man har semester fast man jobbar samtidigt. 
 
Ps. Om någon har tips mot foglossning så hojta till!
 
 
 

Det går framåt ♥

Idag går jag in i vecka 17, tänk vad tiden går! Jag kan inte fatta att det ligger en 15-18 centimeters minibebis inuti min mage just nu och sprattlar ♥
 
En kollega kom precis fram och sa grattis. Hon hade dubbelkollat med Ann-sofie först för att vara säker då hon tydligen grattat någon av misstag en gång i tiden och det kan ju bli lite jobbigt. Idag har jag lite tajtare kläder också. Ett tajt biegegrått linne och en koralltunika över med knappar så magen putar ut ganska rejält idag :)
 
Tänkte visa er lite bilder genom veckorna som har gått. Sista bilden är från idag. Snart är vi halvvägs! ♥
 
 

Människa igen!

Jag gjorde mina naglar för 100 år sen hos en tjej som gjorde naglar hemma. Nu hade jag fått sån himla lång utväxt att jag knappt kunde leva normalt längre haha! Jag kontaktade henne men hon var på sjukan då tydligen och sen dess har jag inte hört av henne. 
Däremot ska tydligen naglarna bli jättestarka när man är gravid så jag vill ha någon slags förstärkning så jag kan spara ut dom. Därför gjorde jag en liten homemade version av en förstärkning.
 
Jag klippte av den vita kanten (som man egentligen inte får om man ska behålla naglarna då det spricker), filade ytan så att de skulle bli tunnare och försökte få ner kanten vid utväxten. Sen lackade jag över med ljusrosa. Klart! 
 
Nu kan jag leva normalt igen :D 
 
Före

Efter
 
 
 

Längtar ♥

Jag längtar efter att få känna dina rörelser i min mage
Att få se dig första gången
Att få ha dig i min famn och få se dina första andetag i den nya världen
Att få se din pappa mysa och ta hand om dig
Att få vakna på natten och trösta, vyssja och mata dig
Att få bädda ner dig i vagnen och ta långa promenader
Att få titta in i dina djupa ögon
Att få se ditt första leende
Att få se dig utvecklas och skapa minnen alla tre, som en familj
 
Mamma och Pappa längtar efter dig ♥
 
 

The secret's out!

Imorse hade vi enhetsmöte ute hos en kollega på landet det är därför jag inte har varit inne på datorn alls idag. Jag berättade om graviditeten för dem andra i slutet på mötet och många verkade få bekräftat vad dom redan har misstänkt. :) Det blev mycket bebisprat resten av tiden och alla verkade jättestöttande. Kul!
Känns skönt att de vet, och nu kommer jag våga gå med lite tajtare kläder också :) 
 
Såna här kläder har jag försökt att gå i hittills:
Svårt att se vad som döljer sig under det här fladdriga tyget ;)
 

Hahahah

"Att köra till sjukhuset
Många blivande pappor blir besatta av resan till BB. Det blir deras stora insats, deras roll i dramat och de kan tillbringa flera veckor med att beräkna den kortaste vägen, med alterativ ifall det är rusningstid, undvika farthinder och fartkameror samt ha hela parkeringssituationen under totalkontroll."
 
Exakt såhär kommer Kim bli! :D om jag känner honom rätt!
 
 
 

Delta i vår tävling!

På torsdag kan du vara den som får välja ett plagg ur vårt sortiment! Reglerna är enkla och det tar bara några sekunder att delta. Vår facebooksida heter Carmelie.se
 
 


Ännu en slutsåld!

Nu är vår fina maxiklänning slutsåld också! Känns kul att beställningarna trillar in och att någon faktiskt gillar det vi köpt in ;D ♥
 
 
Fler kläder och smycken finns på www.carmelie.se - fri fakt inom Sverige!
 

Måndag morgon

Inleder veckan med den obligatoriska helg-recapen innan vi kickar igång en ny vecka! (jag låter som min chef på morgonmötena!)

I fredags kom Angelica och Matte på tacosmiddag. Vi fikade efteråt och de stannade rätt länge. Jag gick och la mig innan de hade åkt hem för att jag var så trött.

I lördags åkte jag hem till Angelica och hjälpte henne att vika 6 ikeakassar med tvätt för att underlätta hennes hög-graviditet litegrann innan bebisen kommer.
På kvällen åt vi middag hos David och Joanna (kims kompis och hans tjej). Det var supermysigt och kul. Kollade på en skitäcklig skräckis som hette "the woman in black" med harry potter daniel och sen efter det var vi tvugna att se crocodile dundee för att kunna sova!

Igår åkte vi till hedlandet och shoppade lite småsaker och sen städade hemma.
Avslutade dagen med att bädda rent, äta godis och kolla på OC ♥

      
 
Det blir många vilostunder när man är gravid :P 

 

 


Reder ut ett missförstånd

 
Allas resor ser olika ut. Märta och Hans kanske blev gravida på första försöket. Evert och Ann-Marie kanske blev gravida efter ett år och inte tänkte på tiden alls.
För oss var det dem åtta längsta månaderna i våra liv. Man hann fundera på om något var fel. Man hann bli ett google-proffs. Man grät en del. Man spenderade mycket pengar på ägglossnings- och graviditetstester.
 
Allas resa mot plusset ser olika ut och jag har delat med mig av våran, utan att jämföra vad som är normalt eller hur alla andra har det. Jag är ärlig och det blir "backfire" ibland i mitt kommentarsfält men det får jag leva med, för jag tänker inte försköna allt för att inte sticka någon i ögonen. 
Jag valde att publicera denna kommentar ifall fler undrar samma sak och ifall denna anonyma människa från norrland vill se mitt svar :)
 
Kramar ♥

Freeedis ♥

Mina drömmar blir bara värre och värre. Nu har jag börjat göra saker i sömnen också.
Vaknade av att jag lutar mig över kim och gräver i hans täcke och han säger "vad gör du??!!"
När jag säger "letar efter kattungarna" kommer jag på att jag måste sovit. 
Senare under natten vaknar jag av att jag lutar mig över sängkanten och RÅstirrar ner i golvet och ser katterna ligga där. När jag lyser med ficklampan på mobilen och ser att det är kläder fattar jag att jag drömt. 
Jag berättade det för Annih imorse och hon sa att hon skulle bli livrädd om hon sov med mig och jag gjorde så haha!
 
Igår fyllde min mormors gubbe 70 år så det firades med tårta och kakor. Mina småkusiner var glada att se oss som vanligt och ville lära sig hur man gör nacksving och fick döpa våra kattungar. 3 hanar och bokstaven "s" skulle finnas med i namnen. Pussel, diamant, kristallen, cindy, tablett, penis och snippa var namn som låg på tapeten. 
Melanie kallade kim för pojken eftersom hon inte kom ihåg vad han hette och sa att om vi får en kille ska vi minsann veta att dom är jättejobbiga för hennes bror har spolat ner hennes saker i toaletten. 
 
Imorse började morgonen med att jag sa till kim: "idag äree 14 juuuunii, vet du vad det är för daag?"
Varpå han säger "daan före dopparedaaan" 
"hahah vet du ens vad dopparedan är"?
"Det har nåt med jesus att göra" 
 
Jag skulle kunna skriva en bok med alla hans roliga kommentarer ♥
 
 
Väntade imorse på att tiden skulle gå i väntan på tåget (och hoppades att det samtidigt skulle sluta regna)
 

Torsdag

Redigt trött men glad idag :) Köpte ett par gravidjeans på södertälje köp och sälj igår och HALLELUJAH vad sköna!!! Varför har jag aldrig tänkt på att köpa begagnade jeans förut? Ingådda och klara liksom.
Jag roade mig med att göra slitningar på dem igårkväll och sen tänkte jag bleka dom lite så blir dom ett par somriga jeans! Sen fick jag dessutom hem mitt H&M paket igår så nu känner jag mig redo för sommaren som preggors!
Synd bara att jag köpte tre klänningar på rean i olika färger som visade sig vara genomskinliga..... 
 
Om en timme har jag lönesamtal så nu ska jag förbereda mig lite. Vi hörs sen ♥
 
 

Thassos

Kim kände sig inte bekväm med att åka till egypten då det är oroligheter där (visserligen typ en miljon mil från hurghada men vi kommer bli kidnappade anyway). Sen vill han inte vistas utanför hotellet om vi åker dit och jag vill inte åka till nåt jätte jätte charterställe heller som gran canaria typ. Så vi bestämde oss för att ta en halv-oupptäckt grekisk ö istället. 
 
Tydligen superfina stränder på hela ön så vi kan hyra bil och utforska, bara ta det lugnt på hotellet, gå till stranden eller åka in till staden. 
 
7 augusti blir avresedatumet och en vecka framåt ♥
 
Någon som varit på Thassos?
 
 

Vecka 16 ♥

Lemmar och leder har nu fullständigt bildats hos fostret. Musklerna blir allt starkare. Rörelserna mer aktiva. Ögonbryn och ögonfransar växer fram. Kroppen täcks av ett tunt fjunlager. Ögonen är känsliga för ljus.

Barnet reagerar på ljud. Det tycker om att du sjunger för det. 

Fostrets längd: 16 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Fostrets vikt: 125 g

/mammasidan.se

En myt jag slagit hål på: Magen syns senare på kvinnor med bakåtlutad livmoder

 
Ursäkta färgchocken. Jag hade inte tänkt visa någon idag vad jag hade under min hoodie haha
 

Ännu en slutsåld!

Imorse såg jag till min glädje att vi fått in en till beställning i webshoppen. Nu är hakunamatatröjan också slutsåld! 
 
Gå gärna in och kika om ni hittar något ni gillar. Det är ju trots allt fri frakt ;)
 
WWW.CARMELIE.SE (länk i nytt fönster)
 
 

Kul att ni kikar in!

Igår gick jag över 50 strecket vilket var superkul! Jag hade fler läsare i min andra blogg (innan jag slutade skriva i den) men blir ändå så glad då jag inte har gjort reklam för den här bloggen någonstans förutom i min signatur i forumet jag är med i :) På något sätt känns det som att en gravidblogg är roligare för er andra än min vanliga blogg där jag bara skriver att jag har jobbat,sovit,ätit och gått på bio.
 
Ibland är jag jättefrestad att berätta för hela världen att vi är gravida men samtidigt tycker jag det är lite kul när man möter någon som säger "fan, inte visste jag att ni skulle ha barm!"
 
På tisdag har vi enhetsmöte hemma hos en kollega och då ska min chef berätta för alla att jag är med barn. Jag vill inte säga det själv till alla och hade väl mest tänkt att magen skulle få säga sitt men min chef vill planera med de andra hur de ska lösa mina arbetsuppgifter och de kan jag förstå då hela sommaren försvinner i ett nafs. Känns lika bra ändå, men samtidigt nervöst och läskigt!
 
 

Sommarläsning

Förut läste jag mest självbiografiböcker. Jag började mitt läsintresse med att läsa om sabrina tonårshäxan och övergick till stackars utsatta barn som haft en hemsk barndom men tagit sig ur det. Jag hade en period när jag mest läste kändisars självbiografier som patrik sjöberg, magdalena graaf, carolina gynning osv. Sen blev jag insatt i verklighetsbaserade böcker om någon svensk som suttit inspärrad i thailändska fängelser. 
Just nu är jag i en däckar-period. Kepplers böcker är ju bara såååååå bra!! Hypnotisören, eldvittnet, sandmannen osv. 
Nu har jag blivit tipsad om "vecka 36" så jag köpte den + uppföljaren och "puma swede - mitt liv som porrstjärna". 
 
45 kr 
 
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...
48 kr 
 
Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan. 

Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.
 45 kr
 
Mitt liv som porrstjärna är en ocensurerad självbiografi om ett ovanligt liv - en hisnande berättelse om Puma Swede, Sveriges största porrstjärna. Som tonåring var hon en hopplöst nördig hästtjej som enligt de andra tjejerna i stallet var dömd till ett liv utan killar. Men några år senare upptäcktes hon på en gata i Stockholm och övertalades att bli glamourmodell i USA. När hon insåg att det fanns mer pengar att tjäna på att ha sex framför kameran åkte de sista kläderna av och plötsligt förvandlades hon till Puma Swede, en av världens hetaste porrskådisar.
Med en stor portion humor tar det blonda bombnedslaget Puma med oss på krävande inspelningsdagar, låter oss kika in bakom kulisserna och presenterar oss för sina vänner och branschens udda karaktärer. Vi åker på strippklubbsturnéer och till galna finska sexmässor. Vi får vara med om vilt festande och svajigt helikoptersex (som hamnar på de amerikanska skvallertidningarnas förstasidor). Och så blir det knäppa webbkamerashower tillsammans med väninnorna, det snabbaste sättet att dra in pengar i dagens porrvärld.
Men bortom festandet finns också en grå vardag. Parasiter som "suitcase pimps" - managerpojkvänner som blandar ihop kärlek, svartsjuka och pengar - ställer till det. För att inte tala om den där klumpen i magen inför varje hiv-test. Puma ifrågasätter även samhällets normer.
 
Hoppas ni kommer ha en lika trevlig läs-sommar som jag! ♥ (hör av er om ni vill ha boktips)
 
 

Gladis idag!

Den här hemska helgen verkar faktiskt ha hjälpt mig på nåt sätt. Jag känner väl fortfarande att jag inte vill göra något och sådär men det känns som att en sten har lättat både för min egen del och mellan mig och Kim. Ibland behöver man gråta floder som man hållit inne länge och prata på en normal nivå om allt man känner. Det är inte lätt för honom att förstå mig heller om det enda jag säger är att han aldrig är hemma och han tycker inte att han är borta mer än vanligt. 
 
Igår hämtade han mig vid tåget så åkte vi och storhandlade mat. Det har vi inte gjort på jättelänge. Vi åt också riktig husmanskost som vi inte gjort på jättelänge. Jag hoppas att det här håller i sig och att vi börjar laga mer mat, blir gladare, och sköter hushållet bättre. Kanske solen hjälper till lite också ;) 
 
Imorse när jag kom till jobbet hade min kollega Teresa gjort ett scrapbook-kort till mig. Hon frågade mig igår om jag var gravid och imorse låg kortet på mitt skrivbord. Jag blev så himla glad att hon har tänkt på mig och knåpat ihop ett sådant fint kort på sin fritid bara för att gratta mig och få mig att känna mig speciell :') ♥
 
 
 
 

Vart ska vi åka?

Förra inlägget blev så deppigt så jag kontrar med lite semesterresmål ni måste hjälpa mig med. Vi ska åka utomlands en vecka i augusti.
 
Ska vi åka till 1:
Hotellet på mallis vi förlovade oss på förra sommaren. Ganska trångt och litet men direkt i anslutning till havet med fantastisk all inclusive (3 restauranger) + vuxenpool med stora sängar. 
 
 
Eller till 2:
Ett lyxhotell i egypten med extra allt. Ett väldigt stort och rymligt hotell. finns solsängar i poolen och solsängar som är avsides de andra. Ligger en bit från stan så det blir nog mest hotellhäng om vi väljer detta. Detta är även billigare då alcudia är så populärt. Här har vi aldrig varit så det blir en chansning. Känner dock två stycken som varit här som älskade det. 
 
 
Hur skulle ni ha gjort? Ett dyrt, trångt underbart nostalgihotell? Eller en rymlig, billigare, lyxig chansning?

En liten svacka

Alla dessa hormoner är inte enkla ska ni veta. Herrejösses. Ena sekunden känns allt underbart och skitenkelt och andra sekunden känner man sig ensammast och deppigast i världen. 
I början mådde jag bra både fysiskt och psykiskt. Efter vecka 8 ungefär började jag må kasst fysiskt. Var både trött och mådde illa, men var fortfarande inte ett monster som jag trodde att jag skulle bli. Jag kände mig kolugn. 
 
När jag hade passerat vecka 12 började jag må mindre illa och kunde hålla mig vaken på dagarna och tänkte att "is this it"? Är det såhär enkelt att vara gravid? Jag har redan börjat få foglossning men det är absolut ingenting jag kan klaga på. 
 
Den här helgen har varit brutal minst sagt. Jag har gråtit konstant i princip hela helgen och börjat fundera på hur jag har betett mig senaste veckorna/månaden. Jag har insett att jag blivit extremt folkskygg. Jag har varken lust att träffa våra familjer, mina kompisar eller hitta på något med Kim. Sen får jag dåligt samvete för att Kim vill åka iväg och göra saker och blir ledsen när han åker utan mig och då känner jag mig ensam. Det enda jag vill göra är att ligga i soffan med Kim nära för att må bra. Jag undrar hur länge det här ska hålla i sig? 
 
Jag vill liksom känna att jag vill åka och hitta på saker. Jag vill hälsa på folk och vara sprudlande glad som jag brukade. Ibland vill jag bara pausa graviditeten och känna mig stabil för en sekund. 
 
Ni som inte varit gravida får inte misstolka detta som att jag inte vill ha barn för det vill jag mer än allt annat, men det går inte riktigt att beskriva varför jag mår som jag mår. Jag funderar på om jag ska kontakta barnmorskan och be om råd eller om jag bara ska vänta ut det. Men jag har iallfall insett att jag inte ska tvinga mig själv att umgås och prata med folk utan helt enkelt ta allt i min egen takt och förstå att det är okej att inte göra någonting, så kanske det går över av sig självt. 
 
Nu vet ni iallfall varför jag inte har hört av mig så mycket på sistone och varför jag mest vill vara för mig sjäv. Jag skrev ett långt dagboksinlägg till mig själv i helgen när jag mådde som värst och insåg att jag inte kan förneka längre att jag inte mår 100 och att jag ska sluta skämmas över det. Alla andra gravida verkar må perfekt och åker på middagar och släktträffar 10 gånger i veckan, och då tror man att ens egna känslor inte är okej, för när man väl blivit gravid ska man väl inte vara annat än lycklig eller hur? Efter mycket googlade har jag insett att jag måste ge mig själv tid. 
 
Däremot ska jag fortfarande blogga då jag såklart älskar min graviditet och jag är inte ledsen HEELA tiden, men nu vet ni iallfall hur det kan vara och varför jag är lite...... off.
 

Hej Måndag!

Jag har inte orkat blogga någonting alls den här helgen, men det gör ju ingenting. Vi tänkte åka på en liten husbilssemester till Örebro men efter en natt var vi så uttråkade så vi åkte till Mariefred istället för där fanns det badstrand men den campingen var så packad så vi käkade i Mariefred sen åkte vi hem. 
 
Däremot så köpte vi en barnvagn! Vi hittade en sådan vagn som vi ville ha på blocket för 4000 kr! Den var två månader gammal och de skulle flytta till Sydamerika. Senare på dagen köpte vi en liggdel på babyproffsen så vi fick en komplett emmaljunga citycross för 6500 kr, som hittat!
 
Resten av helgen tog vi det bara lugnt hemma. Köpte en hallonbuske som vi planterade igår + lite annat som jag fått av pappas fru. 
 
Kattungarna har öppnat ögonen och börjar bli riktigt söta. jag tror att de kommer bli halvlånghårigaaaaa. ♥
 


Jag börjar se lite gravid ut :) iallfall i tunna kläder

Snurrig

Kul att jag har gått och trott att det är midsommar imorgon. Jag har liksom frågat folk vad dom ska göra på midsommar och sagt att jag och kim ska åka husbil till örebro. Funderade över varför mamma inte har hört av sig om midsommar när hon alltid brukar göra det.
 
Men när jag gick hem från jobbet igår sprack min bubbla när jag sa "HEJDÅÅÅ TREVLIG MIDSOMMAR". Jag fick konstiga blickar och en kollega sa "nationaldagen....menar du väl"
 
Så om ni undrar varför jag undrat vad ni ska göra på midsommar så är det för att jag trodde det var imorgon. Inte för att jag är en sån som undrar på nyår vad man ska göra nästa nyår. 
 
Men jag är gravid så då har man väl virr-dispans?
 
 

Lite shopping till mamma

När jag och Kim var i Skärholmen sist började jag gråta mitt inne på H&M bara för allt i hela butiken var för kort eller för smått. Hittade ett par gravidleggings och då sprack det och jag fick gråta en skvätt på kims axel mellan hyllorna innan vi åkte hem.
Samtidigt som jag älskar att kroppen förändras känner jag mig ibland som en blåval. Man är ju halvt i limbo mellan att se gravid och lönnfet ut så ibland känner man sig bara så jävla ful. 
 
Kim har varit underbar och köpt ett par stretchjeans åt mig, mjukisar och hoodies som överraskning. 
Vanligtvis brukar jag vilja ha tajta kläder, korta linnen och nu passar ingenting..Är så himla trött på att ha lösa tröjor nu. Därför har jag fått tillåtelse att handla för 1000 kr på H&M :D jag shoppade för 1187 kr men det behöver ni inte säga till Kim va?
Kläderna är inte lika flashiga på mammahyllan men man får spica upp dom med hår, accesoarer (hatar stavningen på det där dumma ordet) och snygga små sommarskor. 
 

Svårfotade bebisar

Nu har alla tre bebisarna öppnat ögonen och jag försöker fota dom men dom bara vrider sig och gallskriker. Får visa sötare bilder sen när dom blir lite större! 
 
          

Vecka 15 ♥

♥ Idag går jag in i vecka 15! Känns så sjukt jäkla overkligt att JAG- Emelie, är gravid i fjärde månaden! I vecka 15! i andra trimestern! Och JAG har en gravidmage. hur jävla sjukt är inte det?? ♥ 
(Sen vet jag inte vad som är gravidmage, vad som är fett och vad som är svullnad men det är en annan historia)

Såhär står det på 1177:

Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in.

Egna tankar:

Som jag skrev ovan så kan jag inte riktigt fatta att jag är med barn. Jag tänker på det hela min vakna och icke vakna tid men kan ändå inte få in det i min lilla trånga skalle. 
Jag börjar må bättre och bättre men har fått foglossning som kommer och går. Tror jag har lite otur eftersom jag har haft slängar av ischias tidigare och har dålig, svag och knutig rygg så nu känns det mest som att jag har ont överallt haha! Men med tanke på den lilla bönan (stora melonen) som ska komma ut genom foglossningarna så blir det som en happy-pain! Man kan liksom inte klaga då ju. (fast det är skönt ibland) 
Min största craving är citron och brukar skära upp två stycken på kvällarna och sluka med sked på 2 minuter. Lägger man vatten i skålen blir dom ännu surare. Får se hur länge jag kan äta citron utan att må dåligt :P  

 


Svennebanan kortissemester!

Jag och kim gillar att lämna huset ibland och åka till lite olika ställen och bo på hotell några dagar eller rent av åka utomlands. Men nu när issis ska komma i december, mycket saker ska handlas och huset ska målas kan vi inte unna oss sånt. Iallfall inte just nu innan målningen. DÄRFÖR tänkte vi att vi lånar kims pappas husbil 2 dagar och drar på campingsemester! Gustavsviks camping i Örebro får det bli, den verkar mysig. Så får vi ta med cd-skivor, serier i datorn, massa gottis och bara myyyyysa! Hoppas på sol så vi kan sitta ute och gå lite på sightseeing!
 
Här är vårt vrålåk:
 
Den finns föressten till salu på blocket om ni är sugna! ;)
 
Här kommer lite bilder från lite andra trippar
Hotellövernattning vid gripsholm i mariefred                                  Gran Canaria
 
Thailand
 
Ullared med övernattning                                              Peace and love festivalen
 
Mallis/ Alcudia
 
Påväg till Strängnäs spahotell                                    Roadtrip till dalarna med två övernattningar
 
                                                          ♥♥♥♥♥♥      ♥♥♥♥♥♥   
                                                         ♥♥♥♥♥♥♥    ♥♥♥♥♥♥♥
                                                        ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                        ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                          ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                            ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                              ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                                ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
                                                                   ♥♥♥♥♥♥
                                                                      ♥♥♥
                                                                        ♥


God Morgon!

Sitter här med mitt morgonte. Tänkte göra en liten fruktsallad till frukost men det var hur mycket folk som helst i fikarummet så jag väntar en stund. Igårkväll kom pappa,ann-sofie,angelica och matte på fika. De var jätteförvånade att vi hade bakat egna kokosbollar och syltkakor haha :D
 
Vi fick paprikor, tomater och annat som vi ska planera i växthuset så fort våra nya rutor kommer (15 st är trasiga...) Kollade på kattungar och tog en titt i trädgården. Vi har så mycket skumma saker i trädgården eftersom förra ägaren var en gammal trädgårdsmästare men det kan nog bli jättefint!
 
Jag tycker att min mage bara blir mindre och mindre men kim säger att det isåfall måste vara min hjärna som blir mindre så jag hoppas jag har fel! ;) 
 
Imorgon går jag in i vecka 15, woop woop! 
 

Konsten att hashtagga

På instagram kunde man förr se ibland en och en annan hashtag som har med bilden att göra. 
Nu har instagram fått en helt ny nivå. En hashtagg-tävling skulle jag vilja säga.
Det jag vill belysa här är den multiambitiösa hashtaggaren. Det kan se ut ungefär såhär:
 
sommarväder <3
#swedish #girl #summer #sweden #skönt #asnice #hängmatta #hangmatt #sun #trees #gräs #grass #villintehavinter #semesterhelaveckangladtjej #fransar #lycklig #shade #bookreading #chillin
 
ja ni fattar. En föredetta oskyldig hashtag har förvandlats till en lååång associationslek och så många sammansatta ord som möjligt ska tryckas in (som någon aldrig nånsin kommer hitta ändå).
 
såhär ser ungefär en hashtag ut från mig om det kommer nån. 
#quote
 
Instagram håller på att outsmarta mig.
 

Det lilla ♥

Jag får ofta höra av mina vänner "BLOGGGGAAAAAA!!!" om jag inte bloggar på en dag vilket man kan tycka är lite jobbigt ibland men blir glad att de känner att det är så kul att gå in och läsa. Det ser jag faktiskt som en komplimang att jag får uppmaningar att blogga mer när jag blir sämre. 
 
Har även fått höra flera gånger (till de inläggen när jag lägger manken till) att jag skriver så himla bra. Det gör mig jätteglad för jag har alltid älskat att skriva men jag orkar inte lägga ner jättelång tid på inläggen utan skriver mer from the top of my head så att säga. 
 
Har också fått höra att min blogg är rolig vilket också gör mig jätteglad. Jag har känt att humorn har sänkts något sen jag blev gravid men jag ska försöka skriva mer med glimten i ögat ;)
 
Häromdagen fick jag höra att personen blivit kär i min blogg och lusläst varenda inlägg sen dag 1 och att vi kommer bli så himla bra föräldrar. 
 
Även om dessa komplimanger "bara" är blogg-komplimanger så värmer det mitt hjärta varenda gång och jag glömmer inte en enda av dem. Jag är lyckligt lottad som får så fina kommentarer och att ni delar med er av era tankar och åsikter. Varenda gång jag får en ny kommentar skuttar mitt hjärta till för att det är såååå kul! Det är största delen ni- vänner som främlingar som får mig att vilja fortsätta skriva och lägga upp alla bilder!
 
Och har ni något ni vill läsa mer om så hoppas jag ni skriver det? :) ♥ Kramar!
 

Magbild Vecka 14

Över en tredjedel av graviditeten har gått!! ♥

REDAN?!

Jag går runt och säger till alla som undrar vad fan jag lider av att jag har ischias. Har nu googlat lite och jotack jag har fått foglossning redan (och det har pågått ett tag?!)
 
Såhär står det på nätet kort sammanfattat:
Smärta i bäckenets bakre del kallas sakroililakasyndrom och kan vara en- eller dubbelsidig. Det är vanligt att detta förväxlas med ischias, eftersom smärtan ofta strålar ut mot 
skinkan och baksidan av låret, men enbart en liten andel kvinnor (c 1%) har ischias under graviditeten.
 
Bäckenledsmärta är ofta ensidig och koncentrerad i skinkan. Det kan tyckas växla sida och åtföljas av allmän ryggsmärta eller smärta i bäckenets främre del. 

Smärtan kan stråla ner i skinkorna eller baksidan av benen. Du kan också ha ont i höfterna. Ett eller båda ben kan kännas svagt och det kan vara svårt eller omöjligt att lyfta benen, i synnerhet i liggande ställning.
 
 
Bäckenledsmärta kan uppstå så tidigt som i första trimestern eller så sent som dagarna innan förlossningen
 
 
GREAT! Varför redan... Men man ska inte klaga eller hur ;) Känns ändå  bra att veta varför det hugger till titt som tätt. 
 
 

You n' me <3

Så mycket vi redan gått igenom på så kort tid. Men det är ju bara en bråkdel av allt som vi kommer få uppleva under våra liv. Det spelar ingen roll om man varit tillsammans i ett år eller 20. Har man hittat den rätta så bara vet man. 
 
 
 
 
Minns att jag önskade att jag skulle bli med barn. En och en halv månad senare blev jag det ♥

Att göra en mage

Förra veckan gjorde jag och mamma en gipsmage på Angelica. Jag tänkte berätta för er hur man gör.
 
♥ Köp 2 paket med gips på apoteket (12 rullar)
♥ Öppna förpackningarna och mät avståndet från sida till sida. Klipp mest såna men även kortare bitar att fylla ut med. 
♥ Fyll en bunke med ljummet vatten och den eller de personer som ska hjälpa till behöver handskar. Lägg tex tidningspapper under den gravida mamman och vägen till bunken. 
♥ Ställ den gravida mamman på skyddspapperet. 
♥ Hon smörjer in sig med vaselin på mage och bröst och sen lindas plastfolie runt där gipset ska sitta. annars fastnar gipset i de små hårstråna. Vi drog sönder plasten mellan brösten för att det inte skulle bukta ut.
♥ Hjälps åt att gipsa hela magen och mot slutet jämna till överallt med små bitar och släta ut med händerna så att den blir jämn och fin. 
♥ Låt magen torka en stund tills den känns stabil 
♥ Ta bort den och lägg den på torkning ännu en stund
♥ Använd rullen/rullarna som blir över till att runda kanterna och tjocka till där tyngden ska bli när ni hänger den på väggen sen.
♥ Låt torka i 2 dagar
♥ Måla i någon fin färg och sätt ett sidenband runt :) 
 

Tävling på Carmelie.se

Ni får inte missa att vi har en tävling på vår facebooksida där vi lottar ut ett klädesplagg! Gå in på carmelie.se på facebook för att delta, det är superenkelt och går snabbt! ♥
 

Vår helg

Den här helgen har gått jättefort! Sitter och tänker på vad vi har gjort men kommer knappt på något. Jag börjar nysta lite.
 
Fredag:
Jag gick lite tidigare från jobbet och la mig i parken och solade/sov. Kim slutade kl 3 och åkte upp till söder så kollade vi lite på barnvagnar igen HAHA!  Vi (särskilt kim) är hela besatta av barnvagnar och vill vara helt säkra på vagnen vi köper. Vi har inte tänkt byta sen utan ska dras med denna med förhoppningsvis flera barn och den ska ju vara med på allt så det är viktigt att vara säker. Varken jag eller Kim bryr oss om ifall vi köper en nu eller sen bara för utgiften ska ändå komma och ju förr desto bättre. Vi försöker båda sudda bort alla eviga "VAD TIDIGT?!!". Ett uttryck som används alldeles för ofta i Sverige och vi hatar det. Det enda är att vi inte är helt säkra på färg och tänkte vänta tills 2014:s modeller kommer i sommar, sen kollar vi på blocket efter fina begagnade vagnar. Men valet är ganska säkert nu att det blir en citycross iallfall. Hursomhelst. 
På hemvägen köpte vi glass på donken och sen kollade lite på barnens hus men vi hittade inget. På kvällen grillade vi och kollade på OC. 
 
 
Lördag: 
Åkte innan nio till kims pappas båtvarv och kollade på scootrarna som var på genomresa och åt frukost i solen. Sen lånade vi hans pappas cab och tog en sväng i solen. Köpte en crusingskiva och crusade hem till pappa och fikade sen lämnade vi tillbaka bilen. Jag skjutsade mamma till en fest sen blev det myskväll igen.
 
 
Söndag:
Åkte iväg med vårt släp som är fullt med skräp. Åkte till babyproffsen och spikade en city cross (haha!) och köpte ett gravidbälte. Skulle man krocka eller tvärnita sitter då bältet under livmodern och det är värt alla pengar i världen om det gör så att barnet överlever. 
Mot kvällen målade vi en ful byrå vit som ska vara till barnrummet. Visar resultat sen när den är färdig :)
Kim hade lovat mig en timmes massage den här veckan (senast söndag 21.00). 21.03 fick jag massagen. Han flamsade mestadelen, kittlades, svettades och fick själv ont i ryggen. Byggde en hylla med en fläkt och jag fick byta position hela tiden. Det hela slutade med att han somnade innan tiden gått ut. Bättre lycka nästa gång.