♥ Vecka 37! ♥

♥ Vecka 37! ♥

Sista delen av graviditeten

Du känner säkert av fler och kraftigare sammandragningar. Det är normalt. Det är dags att börja ladda med kolhydrater som pasta och bröd.

När förlossningen sätter igång kommer du att förbränna omkring 500 kalorier i timmen. Det kan vara ett riktigt maraton att föda barn och du gör klokt i att förbereda dig grundligt. Vila mycket, ät ordentligt och fyll på med kolhydrater i tanken, så att du klarar hela distansen bättre.

/libero.se

Bebisen

Nu betraktas barnet som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas, mellan vecka 37 och 42. Det väger ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt.

De allra flesta barn har vänt sig med huvudet nedåt. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

/1177 

Egna tankar

Jag kan knappt fatta själv hur kort tid det är kvar. Jag har varit gravid nästan hela det här året. Det har upptagit det mesta av mina tankar och snart är dagen med stort D här! Det känns fortfarande så overkligt. Det känns typ som att vi ska få vara med om något jättemäktigt och smärtsamt och känna kärlek vi aldrig känt, sova mindre än någonsin och sen ska allt bli som vanligt igen. Vi har inte riktigt fattat att någon ska sova i spjälsängen, någon ska ha kläderna på sig, någon ska åka i bilbarnstolen och använda blöjorna som ligger fint uppradade. Det går liksom inte in i mitt huvud att den här människan kommer ha så stor del i våra liv och våra hjärtan i resten av våra liv.

Jag får sammandragningar ganska ofta. så fort jag anstränger mig minsta lilla blir magen hård. Jag har fått två riktiga förvärkar hittills (sammandragning + mensvärk samtidigt). Inga blödningar,slempropp, vatten eller andra tecken på bebis. Igårkväll fick första decembergrupp-mamman sin bebis. De hade en likadan filt till bebisen på bilden som jag ska ha med till bb. Då tänkte jag att det där kunde lika gärna varit vi! Så himla sjukt!

Nu går jag mest bara runt här och pular och vilar. Har bara vara mammaledig och frisk några dagar så det blir mycket vila nu när jag är förkyld men bb-väskan ska packas snart och sen är vi redo för bebis!

♥ ♥ ♥ 27 dagar kvar!!! ♥ ♥ ♥