1a advent

idag är det första advent och jag håller fortfarande på och städar och julpyntar, började igår redan. Altanen var ganska stökig också så jag städade där och julpyntade, sen har vi satt upp julbelysning på altanen och i några träd och buskar. Älskar verkligen julpynt!! 
 
Igår ringde kims kompis och frågade om han ville följa med ut på krogen. En dusch och 15 minuter senare så - vips, så var han borta. Jag hade köpt lördagsgodis till oss också så jag bäddade i soffan efter att jag nattat Elvie och tittade på Pretty Little Liars istället. Tyckte att det var lite tråkigt eftersom han jobbar 6 dagar i veckan ca 12 h om dagen men jag har ju själv varit ute så jag kan inte precis klaga. Dessutom älskar jag mina serier så då fick jag kolla på dem utan att någon klagade på att jag var osocial ;) 
 
I fredags var jag hemma hos min syster och käkade tacos hemma hos dem och bakade kokosbollar. Fick ett ryck och städade lite hemma hos dom. Önskar att man var lika ambitiös hemma hos sig själv. Men det är inte lika kul.... 
Igår var vi bara på Biltema och köpte lite julgrejer och käkade på någon grill där brevid. Men det var supermysigt att göra nånting tillsammans även om det inte var något speciellt.
------------
Och dääär glömde jag bort att publicera inlägget. Livet som småbarnsförälder. ;) skrev det runt 18-tiden tror jag. Nu är klockan 23.30. 
Kim skulle natta elvie efter middagen men kom aldrig tillbaka. Nu när jag kom upp såg jag varför :p sängen var helt i o-ordning och där mitt i allt låg två små grisar och snarkade så sött. 
 
Tänkte att jag också skulle försöka sova nu, men måste läsa lite först så att mina ögon blir trötta. Hatar att vara nattuggla. Försöker jag somna direkt ligger hjärnan på högvarv innan jag somnar och jag sover väldigt oroligt och drömmer konstiga drömmar, så jag gillar att läsa mig till sömns. Jag kan vara hur trött som helst hela dagen och sen när jag ska sova så bara *pling!* så ligger man och stirrar upp i taket. Läser just nu camilla läckbergs första bok. Tänkte plöja igenom allihop. Älskar deckare! 
 
Sov så gott! ♡
 
 

Jag är svartlistad!

Är någon av er svartlistade från någon affär, krog eller dylikt? Jag kan härmed sätta på mitt CV att jag är svartlistad från en tatueringsstudio haha!! 
 
Ni minns när jag skulle tatuera min överarm med en björn och en indian? Jag hade en bild i mitt huvud hur jag ville ha den, och det var väldigt viktigt för mig att tatueraren var duktig på att göra ansikten och djur.
 
Besökte tre tatueringsstudios. Den ena tyckte jag inte riktigt ville göra så som jag ville ha. Han ville ändra den helt och hållet så det blev inget där (undrar om jag är svartlistad där också?). Hos den andra pratade ingen svenska och jag tyckte inte riktigt att hon förstod vad jag ville ha för att jag inte är så duktig på att uttrycka mig på engelska. 
Dessutom var jag lite tveksam över vissa verk jag såg på deras sida. Summan av kardemumman fick jag ingen bra magkänsla. Särskilt eftersom att han sa att hans dotter pratade svenska men det gjorde hon inte när jag väl kom dit.
De ville dessutom att jag skulle boka en tid på plats. Vilket jag gjorde. Besökte någon dag senare Tumba tattoo där jag kände mig jättetrygg och ringde tillbaka till den här tatueringsstudion (typ 1 månad innan tatueringstiden). Sade att jag valt att göra tatueringen hos någon annan och vill avboka min tid, men att jag självklart betalar för deras tid om de börjat med skissen och att jag självklart kommer tillbaka i framtiden med en annan tatuering.
Han sa att allt var lugnt.
 
Nu ville jag boka en tid för en tatuering och han sade att jag var svartlistad hos dem för att jag avbokat tiden och gått till någon annan. Kan man göra så? Gör man en sådan stor och viktig tatuering tycker inte jag att det är mer än rätt att få gå på några olika studios och prata och se om man klickar och kommer överens? Jag erbjöd ju dessutom att betala om de börjat på skissen vilket han sa att jag inte behövde.
 
Han skrev att jag inte ens tog mig tid att titta på skissen och de skriver upp namn på en lista med namn de har haft problem med för att undvika det i framtiden. 
 
Trist att inte kunna gå dit nåt mer, men det verkar ju rätt knepigt om man blir portad för att man har avbokat en tatuering som de sade sig inte hade börjat på ens.
 
 
 
 
 

BIKTEN: Har du någon gång...

Hade lite roliga funderingar imorse på saker som de flesta har gjort men inte riktigt vågar erkänna om någon frågar. Skulle ni våga erkänna om ni har gjort någon av dessa saker? 
 
Har du någon gång:
1. Porrsurfat?
2. Kissat i duschen?
3. Pruttat i en folksamling och låtsas att det inte var du?
4. Tagit pengar från dina föräldrar, ovasett summa?
5. Om du har hund: Struntat i att plocka upp hundbajset på allmän plats?
6. Haft sex på allmän plats där ni kunnat blivit påkomna?
7. Ljugit om din ålder eller vikt?
8. Sagt till någon att den har något snyggt på sig även fast du inte tycker det?
9. Blivit besviken över en present?
10. Fuskat på ett prov?
11. Rökt eller provat någon drog?
12. Haft ett one night stand med en okänd?
13. Stulit något i en butik?
14. Skolkat från skolan?
15. Druckit så mycket att du fått minnesluckor?

 
Skulle vara kul om ni kunde skriva hur många av dessa punker ni har gjort om ni inte vill skriva vilka. Jag har gjort alla förutom två ;)  

TILLBAKA TILL TONÅREN IGEN

*Nu har jag äntligen bestämt mig. Jag har fått en medelålderskris och vill bli tonåring igen! Jag vill ha en tonårsaccessoar! Jag ska ha tandställning! 
Nämen ärligt talat. Ända sen jag var liten har jag tjatat på tandläkaren att jag ville ha tandställning. Mina framtänder är framtryckta och dessutom ganska stora så jag ser ut som en kanin. Sen har jag väldigt trångställt i underkäken så två av de fyra tänderna längst fram är lite bakom de andra. men det syns knappt eftersom att jag har ganska stort överbett. Blev dessutom kallad för kanin när jag var yngre, dumma ungar ;) 
Jag fick dock aldrig tandställning för att jag inte hade tillräckligt mycket bettfel. man skulle ha 9 mm och jag hade 8.... bönade och bad och sa att jag hade ont och blev mobbad men det var tvärnej. 
 
nu på senare år har jag lärt mig att acceptera mina tänder mer, även om jag aldrig vill le med tänderna på kort och kan ibland vilja hålla för munnen om jag skrattar inför nya människor. Men med åren har det också kommit mer problem. Om jag inte använder tandtråd varje dag får jag tandköttsinflammation och jag får väldigt mycket tandsten mellan tänderna då det är svårt att komma åt och jag har haft början på tandlossning längst bak en gång. Det blir sjukt dyra tandläkarräkningar för min del. Dessutom sitter mina visdomständer på tvären då brukar de pressa och flytta lite på de andra tänderna och då kommer det ju bara bli värre.. nä usch. 
 
Är så sjukt trött på mina tänder, och det kostar en del, men nu har jag bestämt mig för att i sammanhanget av ett helt liv är två år inte så farligt. Tekniken har ju gått framåt också som gör att de ser mer diskreta ut idag. Det finns osynliga tandställningar som du har på insidan istället för på utsidan men de kostar typ 80 000 så den skippar jag. Men sen finns det vita fästen som bara kostar 3000 kr mer så den tänkte jag försöka få :) 
 
Ska ringa och boka en konsultation imorgon tänkte jag :) Jag har velat fram och tillbaka flera gånger i flera år och har dessutom redan varit på en konsultation en gång på en ny slags tandställning men jag struntade i det. Har ångrat mig för att jag redan har så mycket komplex, och sen ska gå med metall i käften i 2 år när man är 25 år gammal - det känns sådär. men nu skiter jag i det, för nu är jag i ett sånt stadie att jag hellre vill få det gjort än att ha komplex och ha problem och inflammation och kanske tandlossning i resten av mitt liv. 
 
                                                      
 

Kvällstankar..

Satt och funderade lite på det där med min parkeringsbot. Att jag skulle fixa ett vip-kort så jag kan parkera var jag vill utan att få böter. Eller iallafall slippa betala dem. Finns inte det redan? Hur gör kungen? Betalar han parkering eller ställer han sig vart han vill och sen slipper han betala? 
För han har väl nån sån där slags kungadispans så att han inte kan bli dömd för något brott. För hur skulle det se ut om kungen satt i fängelse? Men det kanske inte är så vanligt att kungligheter blir seriemördare och sånt.
 
Men TÄNK OM man skulle hitta en himla massa typ barnporr i hans dator. DET kan man väl ändå inte komma undan med? Man vet ju bara vilket jävla liv det vart med dom där hororna. Men det hände väl inget med det? Och prinsessan har väl blivit tagen för rattfylla nån gång om jag inte minns helt fel. 
 
Nåja, jag skulle kunna tänka mig en sån där kungabiljett iallafall. Typ ett rosa kort med en krona på. Sara, om du ser det här, kan du säga det till ditt jobb då? Tänk å bara glida in i en fickparkering utanför tandläkaren och slänga fram det där rosa kortet och sen borsta bort något osynligt på axeln medans hela kön i birkakorset blänger avundsjukt. Det vore fränt! 
 
jag har ju faktiskt alltid velat uppfinna något stort. kanske har jag hittat det. Kom ju på en annan gång när jag skulle sova att man borde uppfinna reflexspray. så googlade jag på det, och så fanns det redan! allt man kommer på finns ju? hur kommer någon på det först? Det känns så knepigt att veta vad man behöver, om man aldrig har haft det? Förutom det här kungakortet, då förstås.
 
Nähepp nu ska jag sova. Försökte äta popcorn men jag har så sjukt ont i munnen. Sov så gott!
 
 
 
 

Julkort och tortyr

Nu har vi precis kommit hem. Nu har jag blanka och vita tänder, är 670 kr fattigare och en parkeringsbot rikare. Skulle till tandläkaren idag och ta bort tandsten så Elvie fick vara hos sin farmor och faster under tiden. 
Det var helt fullt på parkeringen så jag ställde mig längst bort, betalade och skyndade till tandläkaren. 
 
Mina tänder sitter väldigt tätt. Gud tänkte nog ungefär såhär när han skapade mina tandrader: "Ooså sätter vi en här... och en kanske här, och en... här!" Det ser ut som att dom är inkastade i käften. Jag får lätt tandköttsinflammation trots att jag borstar dem minst 2 gånger om dagen och använder tandtråd varje dag. Det gjorde så fruktansvärt ont och tårarna rann. Efteråt fick jag tvätta ansiktet för jag hade blod runt hela munnen. Men nu är de vita och lena!
 
När jag kommer till bilen har jag fått böter. Fattar ingenting så jag ringer till min kompis som jobbar som lapplisa. Hon sa att jag stod på en personalparkering. Vilken nöt man är!! Jag hatar tandläkaren och jag hatar parkeringar! Inget ont mot lapplisor alltså, det är bara det att jag borde få ha en personlig parkering vart jag än ska. Kan man inte ha något sånt där handikapp-kort, fast typ VIP-kort? Ska kolla det med henne, och om inte annat be henne ta upp det på deras nästa personalmöte.
 
Jag tog just en gullig bild på Elvie när hon satt med min tandläkarbelöning (chokladkaka) i munnen som ett hundben och satt i ett hav av blöjor som hon stolt just dragit ut. När jag tagit bilden dog min mobil. Så jag kan inte lägga upp den.
 
I förrigår tog vi bilder till julkort hemma. Vill inte visa kortet jag valde förrän vi skickat ut dem men jag kan visa några bloopers. Hon ville bara krypa iväg och varje gång jag stoppade henne började hon asgarva och försökte krypa ännu mer. 
 
 

Fredag och Lördag

Igår var första gången på typ en vecka som Elvie fick åka ut och rastas lite. Jag skulle åka med Angelica och Alva och handla mat och titta efter en julklänning till Elvie så att jag kunde ta julkort på henne, men den var redan slut! buhu!! Kände mig som värsta socfallet när vi skulle åka igår, för när jag klädde på henne började hon dra och slita i kläderna och grät för att dom satt fast. Hemma hos oss får man inga kläder så hon har hunnit bli rena djungelungen. 
 
På kvällen åkte vi lite spontant till Angelica och Matte och tittade på idol. Jag och Angelica tog ett litet glas vin var med massa is, och det var såå gott! har varit sugen på det i flera veckor. Elvie kunde inte riktigt somna så hon och Alva gick på övertid och gick barsärkagång hela kvällen. 
När vi kom hem somnade Elvie på 1 sekund och jag och Kim myste en stund..... och sen började läsa Camilla Läckbergs första bok. Hur kan jag ha missat henne? Hon verkar ju vara en kriminalgeni! Annars älskar jag kepplers och sofie sarenbrandts kriminalböcker, de kan jag verkligen rekommendera! Visste ni att Sofie Sarenbrandt är Tyras storasyster. Ni vet tyra? tyras.se? stylebytyra? 
 
Idag efter kims jobb ska vi åka till Taxinge julmarknad med några nya vänner faktiskt! Kim lärde känna en kille på sitt jobb som var kund och de hade så mycket gemensamt så kim var helt lyrisk och pratade om honom jämt. Jag sa att det var hans nya BFF och att jag snart börjar känna mig utbytt ;) Vi har varit och fikat hos dem en gång och jag kom jättebra överens med båda två, plus att de har en son i samma ålder som Elvie och bor i Enhörna också. Det är ju bara kul att lära känna nytt folk :) 
Så idag ska de följa med oss och sen ska vi äta middag där. Hos oss går det inte ens att vistas än så länge. 
 
Ursäkta för urkassa mobilbilder men de var de enda jag har tagit sen jag skrev sist.
 
Jag tänkte jag skulle ta det lite lugnt på elvies lektäcke.
Elvie skulle hjälpa mamma att vika in byxor hoodies och koftor. Jag vek in, och hon rev ner :) 
 

God morgon!

Elvie vaknade inatt och hade jättesvårt att somna om så jag lade henne i våran säng men det dröjde länge innan hon somnade om. Ibland när man har barn önskar man att man liksom kunde säga "här" och sen räcka över henne och inte tänka på det på ett tag. För mig går inte det. Iallafall inte på nätterna, dagarna eller kvällarna såhär års :P 
Elvie var supertrött 18.30 igår och bara grät så jag var tvungen att lägga henne och då sov hon för natten, men blev pigg mitt i natten. Skönt nog så fick hon mat imorse halv sju och somnade om till 09.15 :) Såå skönt med sovmorgon! 
 
DESSUTOM så blir Elvie 11 månader idag! Det känns helt sjukt faktiskt! Jag minns när jag inte ens var gravid och var så avis på alla barnvagnar men då såg jag mest de minsta barnen och var avundsjuk. Sen när jag såg barn som kunde gå, hade overall och skor på sig utomhus och hade typ strl 74 i kläder tyckte jag var så himla stora! Dom såg inte ut som bebisar utan som BARN. Men nu är ju Elvie nästan ett år gammal, kan gå längs möbler, står upp utan stöd och har strl 74 i kläder. Är hon ett barn nu? jag ser ju henne som en bebis fortfarande. Vår stora, fina tjej! 
 
Vi funderar på att köpa bollar till bollhav och fylla i hennes babypool och ha i vardagsrummet (det kommer jag väl få äta upp sen när det ligger bollar överallt) och sen tänkte vi köpa en liten gåbil som hon kan åka runt i. våra vänners son fick en sån bil i doppresent och elvie tyckte att den var jätterolig. Den är bra då det är ett skydd runt innan de blir större, sen att man själv kan putta på i början. 
 
Dock har ju vi fortfarande fuktskada hemma så vi får ha fikat hemma hos mamma den här gången. 
 
 

Operation: Barnrum!

Det där eviga barnrummet som aldrig blir klart. Jag kan aldrig bestämma mig hur jag vill ha det därinne. Det är det som är nackdelen med snedtak, att rummet är stort, men det känns så litet för att man inte kan göra NÅNTING med den sneda delen! Vi har dessutom massa förvaringsmöbler som kim har som garderob som jag tyckte var så fula och gjorde så att rummet såg ännu mindre ut. Nu har jag alltså gjort om igen. 
 
Kan visa hur det har sett ut.
 
Före: 
 
 
Under:
 
 
Efter:
 
 
Nu:
 

Tjenixen!

Kom just på att jag har en blogg! Nämen jag gick in igår snabbt via mobilen och såg att det är ganska många som går in och läser varje dag. cicci hade skrivit att hon saknar min blogg och en bekant sa imorse att hon gillade att läsa min blogg. Jag gillar ju verkligen att blogga egentligen. Jag har gjort det sedan 2009 på lite olika adresser nästan dagligen, förutom sen jag fick barn. Ibland kan jag känna att jag inte vill "slösa" min dyrbara egentid på att blogga. Och ibland känns det så ytligt för jag vill ju skriva mer tankar och vara mer personlig men min blogg har blivit så ytlig på något sätt. Det är så svårt att veta hur man ska skriva. Jag är så rädd att öppna mig för mycket eller trampa folk på tårna. Men jag skulle vilja bli lite mer personlig och få tillbaka skrivglädjen igen :)
 
I skrivande stund kom Elvie och drog datorskärmen bakåt och bet på kanten med snor som hade runnit ända ner till munnen samtidigt som hon skrattade och fräste med sitt snor. Insåg just att det inte finns något som heter egentid. :P 
 
Men man kanske ska fixa en ny header? Jag var ju gravid sist jag bytte och den känns inte riktigt som jag längre. Trist att jag inte har något program jag kan fixa en i, men får väl kanske ta en färdig och lägga in några bilder bara. 
 
Jaha vad har hänt på sistone då? Jag har typ halsfluss eller något just nu. Har haft ont i halsen i snart en vecka utan andra symtom så att jag knappt kan svälja. Trotsade det i lördags och var ute med min syster lite spontant och vaknade upp dagen efter med förkylningsblåsor eller något på hela tungan. Drack te och brände hela gommen. Fy satan vad jag tycker synd om mig själv. Men imorse kändes det något bättre så jag hoppas att det är påväg att gå över. Läste att man kan gå till doktorn och få penicillin för att förkorta det med några dagar men nu har jag ju redan lidit igenom det värsta. 
 
Elvie har varit/är förkyld också sen 5-7 dagar tillbaka. Nu är hon pigg men snorar ut det sista nu. 
 
Poledancingen går väl bra förutom att jag missade igår eftersom jag har ont i halsen och vill inte smitta folk med eventuell halsfluss. Vi har fått en ny tränare som är jättebra! Jag är på snudd på att kunna stå på golvet och kasta mig upp och ner på egen hand! :) "Invert" kallas det :)
 
jaa... vad har jag mer gjort sen sist. Firat lisas födelsedag i slutet på oktober. Hon fick en låda full med massa smått och gott! Vi har vara hundvakter åt min syster en helg och sov där hela helgen. Sen har jag varit barnvakt till hennes dotter två gånger ensam! Bara någon timme, men ändå! Elvie och Alva har börjat få så starka viljor och bråken om leksaker smyger sig sakta på. Ska bli kul att se hur de skrattar och bråkar när de blir större. <3 
 
Min lilla sjukling