Vecka 42 och vattenavgång ♥

Igårkväll när jag la mig i sängen och PRECIS skulle lägga bort telefonen kände jag hur det rann till. Bad kim hämta en liten handduk och när jag kikade efter, droppade det på golvet. Blev super nervös och sa att det måste varit vattnet som gått! Men sen slutade det så jag tänkte att jag kanske inbillade mig och att det var onormalt mycket flytningar?
Tog en förlossningsbinda och la en handduk i sängen och sen somnade jag om. Drömde om förlossningen i två timmar och att det rann vatten och vaknade klockan 2 av att det var helt blött överallt. Gick ner till soffan och gick till toaletten om vartannat och det rann, och rann och rann och ville aldrig ta slut. Ska det inte säga FLOFF och sen är allt ute? Ringde förlossningen för att berätta, och de sa att jag skulle ringa tillbaka på morgonen. Jag kunde inte sova så jag städade lite.
 
Runt halv 4 tiden kom det sammandragningar varannan minut och jag började bli jättenervös. Jag tänkte att "nu kommer jag snart känna ett tryck och sen föder jag på golvet här". Gick upp och väckte Kim och frågade om han inte kunde ringa sin mamma och be henne komma eller nånting. Vet inte vad jag ville egentligen men jag ville vara förberedd att åka in fort som fan. Hon fick veta att vattnet gått och att hon kunde vara beredd om vi ringde igen. Kim fick komma ner till soffan för jag ville inte vara ensam.
Till slut lugnade jag ner mig, fyllde hela trosan med handdukar och bindor och kunde sova till nästan klockan 8.
 
På förlossningen fick jag först ligga med ctg i en halvtimme. Jag fick en värk som gick upp i 80 på skalan men alla andra var svagare. Sen blev jag upphissad flera meter upp i luften (kändes det som) och fick en lupplampa uppkörd framför muffen så gjorde en läkare en undersökning med instrument..... Sen gjorde hon ultraljud. Nästan allt fostervatten var slut så hon kunde konstatera vattenavgång. Först pratade om eventuellt urinläckage och rikliga flytningar, men hallåååå. Det blev bestämt att jag skulle åka hem och invänta värkar och om de inte startar av sig själv vilket hon trodde skulle jag få bli igångsatt på onsdag morgon. JIPPI! jag ser ljuset i tunneln!
 
Idag under dagen har jag de där "80-värkarna" men inte direkt ondare. Får hoppas de kommer fler och ondare snart! Vill helst inte bli igångsatt.... har hört att de värkarna gör ondare än vanliga värkar, Är mer nervös för smärtan den här gången faktiskt.
 
Kanske blir nästa gång jag skriver en förlossningsberättelse? Hoppas!
 
Jag låg och vilade lite under ctg:n. var trött efter en natt med dålig sömn.


aq » Lisa

Åh så spännande!!! Lycka till nu det kommer säkert gå bra :) skriv gärna en berättelse sen om hur det gick :) de sa med att ja inbilla mig när vattnet gått med de hade fel haha.

2015-08-31 // 17:45:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback