Dagens barnmorskebesök (v36)

Nu har jag kommit hem från dagishämtning och barnmorskebesök. SF-måttet (livmoderns längd) var 34 centimeter och jag ligger liiite över normalkurvan på bebisstorlek om man går efter måttet. Huvudet var pyttelite rörligt och hon sa att det  kan vara när huvudet åker lite upp och ner som jag känner att det skär och ilar där nere. 
 
Järnvärdet hade SJUNKIT!?!?!?! jag fattar INGENTING, jag har varit så noggrann och tagit två om dagen plus C-vitamin vissa gånger när jag tagit det. Förstår inte hur det kan ha sjunkit. Så nu imorgon måste jag gå till sjukhuset och lämna blod för att säkerställa så siffran stämde och sen isåfall få järn intravenöst. Problemet som jag fattade det som är om jag börjar blöda på förlossningen kan man lätt fortsätta blöda och då måste jag få blod och vätska och då blir det mer akutvård än vanlig förlossning och det vill man ju undvika. Och jag vill gärna undvika att dö av blodbrist när jag föder barn helst. Känns skit faktiskt. Inte undra på att man kan somna lite närsomhelst, varsomhelst. 
 
ja vikten var ju som jag skrev imorse en ökning på lite drygt 12 kg. Känns helt OK. Får alltid höra att jag är så fint gravid jämfört med förra gången. Tack liksom. typ. Alla såg mig väl som en vaggande flodhäst sist. 
 
Hon sa att hon kan göra en hinnsvepning på mig i vecka 40 också, runt BF datumet så får vi se om det startar, vilket jag hoppas! Vill inte gå över 10 dagar den här gången. 
 
 


aq » Nina

Jag hade oxå jätte problem med järnet när jag var gravid, kolla så det inte är "syntetiska" tabletter tex niferex. Finns en annan som är bättre. Det sjukaste är att när jag slutade äta ta letterna så steg mitt värde 😏

Svar: Förra graviditeten tog jag först Hemofer (typ som kosttillskott) då sjönk det som en sten. Sen tog jag två niferex om dagen då höjdes det. Nu tog jag först niferex men bytte till duroferon för min mage pajade med niferex 😩 vad menas med syntetiska tabletter? Det är dom jag blivit rekommenderad :/ niferex och duroferon
kimelie.blogg.se

2015-07-23 // 22:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback