VÄRLDENS GLADASTE IDAG!

Imorse var vi som bekant på rutin ultraljudet. Det var extra nervöst också eftersom jag bara gjort ett tidigt ultraljud när bebis såg ut som en liten räka och inte alls som en riktig bebis. Jag tänkte att "bara allt ser bra ut så skiter jag i om hon kan se könet", det blir bara ett plus i kanten. 
 
När vi kom in sa jag till henne att OM hon kan se könet får hon jättegärna skriva det på en lapp och inte säga det till oss. 
 
jag fick lägga mig på britsen framför tv-apparaten och Kim satt i en stol bredvid. Direkt när hon började dra runt med ultraljudsapparaten på magen och jag kunde se vad som liknade en bebis i magen blev det alldeles varmt inuti mitt bröst. Men jag var fortfarande väldigt nervös. Hon sa ganska direkt att hjärtat slog och det misstänkte jag eftersom att jag känner buffar. 
Hon fortsatte att visa vad som var hjärtklaffar, magsäck, kissblåsa och jag kom på mig själv att jag tittade om armarna och benen såg normala ut. Hon tittade på kroppen ovanifrån en stund och "skalade av" bit för bit av kroppen för att titta inuti.Så himla sjukt att man kan göra så! Vilken teknik! 
 
När hon gjort en liten genomgång frågade jag om man kan se att allt i det stora hela som man kan se, ser bra ut och det gjorde det. Jag andades ut och fick massor med tårar i ögonen. Tårarna rann lite smått genom hela ultraljudet och jag kämpade för att hålla dem borta för det blev för suddigt i ögonen annars. Jag tog Kims hand och höll den tills vi blev alldeles svettiga.
 
Man ser så fruktansvärt tydligt på skärmen jämfört med korten och det är helt otroligt vilka apparater det finns! Vi kunde se ansiktet väldigt tydligt också, som såg ut som en liten skelettbebis haha. Dessutom kunde vi räkna fingrarna på ena handen! När hon visade ovanför huvudet såg man jättetydligt hur bebisen rörde lite på armarna och flöt runt där inne. SÅ JÄVLA MÄKTIGT! Jag hade och har svårt att förstå att jag har en liten människa i min mage. 
 
Vi kom även fram till att moderkakan ligger i framvägg även denna gång och dämpar sparkarna lite. Jag känner buffar men det känns inte från utsidan ännu. Jag blev framflyttad två dagar och går in i vecka 20 idag istället för på torsdag - wuhu! Bebisen väger ungefär 350 gram och är 24 centimeter från huvud till fot enligt 1177/vårdguiden. 
 
När det var klart frågade jag om hon kunde se könet och det gjorde hon. Jag gav henne kuvertet och hon skrev ner något, lade det i kuvertet och slickade igen det. Kim åkte hem till Sofie som hade slitit upp kuvertet det första hon gjorde när kim hade åkt haha! ♥
 
Ikväll ska vi äta cupcakes! Kim och jag ska få en varsin och Elvie ska få en liten babycupcake. Inuti kommer vi få veta överraskningen om det blir en pojke eller flicka. Känns så sjukt att Sofie redan vet! 
 
Bild 1: Där kan man lite suddigt se två armar och ett litet skelettansikte. 
Bild 2: Bebisen i profil med armen vid huvudet och knät nedanför.
Bild 3: Bebis i profil och även navelsträngen som en ring ovanför
Bild 4: En liten hand med fem fingrar som vinkade till mamma och pappa
 

18 timmar kvar till Ultraljud!

Jag längtar till ultraljudet nu så att jag håller på att döööööö! Hittills har jag varit väldigt lugn och bara sett fram emot det och varit nyfiken på om det blir en flicka eller pojke, men nu senaste veckan har jag fått mer och mer panik över att allt inte ska se bra ut. tänk om barnet har avvikelser och jag måste gå vidare med fostervattenprov?
Kanske är barnet så pass missbildat att jag måste framkalla en abort? Det vore så fruktansvärt! Vissa defekter kan jag leva med och tycker är helt okej, men att få ett besked som innebär att våra liv kommer förändras för all framtid skulle vara sjukt jobbigt. Skulle bebisen vara missbildad men ändå inte dödligt sjuk skulle jag inte klara av att ta bort det. Men det skulle ändå vara fruktansvärt jobbigt. Om ni förstår vad jag menar. Jag har inte ställt in mig mentalt på att det ens skulle kunna hända mig. 
 
Sånt händer ju bara folk man inte känner. Folk som inte riktigt finns för man ser dem inte. Men alla tänker nog exakt samma sak. Att "det händer inte mig". Men det är ju JUST de det gör, för sådana "mig" finns i varenda par som går och gör ett ultraljud och hoppas, liksom jag på ett gott besked. 
 
Jag har fått en helt felfri tjej en gång, som dessutom hade alla sina tio fingrar och tio tår. Varför skulle jag vara så lyckligt lottad att jag får ett till barn helt utan avvikelser? Det måste vara för bra för att vara sant.
 
Jag är så glad att jag har klarat mig ända tills nu och har varit lugn. Gjorde bara ett vaginalt ultraljud i vecka 9, men inget KUB-test denna gång där man i så fall hade upptäckt ifall det var något gravt fel. 
 
Nu ska jag sitta på nålar ett tag till sen får jag kanske pusta ut om jag har tur.
 
Vi ska ju dessutom be barnmorskan skriva könet på en lapp så ska Sofie få baka en liten kaka med rosa eller blått inuti. Hon tar det verkligen på största allvar och skulle provbaka det i fredags haha, så söt! För mig spelar det ingen roll vad den smakar, men det är jättesnällt att hon är så engagerad ♥ Hoppas bara inte att Kim jobbar över så mycket så vi hinner äta kakan! Annars får jag väl ta min bit och ställa resten i kylen hahah!
 
Men just nu önskar jag bara att allt ser bra ut. Allt annat är en bonus.
 
Lilla Elvie när hon låg i magen ♥
 

Min Helg ♥

Jag började skriva ett långt inlägg på datorn hemma, men glömde spara det på utkast och jag minns inte vad jag har skrivit så jag får börja om lite. 
 
I lördags efter Elvies middagsvila åkte jag till Södertälje och träffade Lisa så badade vi på badhuset med Elvie. Hon var rätt grinig av någon anledning men tyckte att det var rätt roligt att bada ändå. Armpuffarna ville hon däremot inte ha på sig trots att hon hade dem utan problem sist. 
Efter badhuset gick vi in i Kringlan och käkade lunch. Elvie fick pannkakor med sylt och grädde och total-sölade ner hela sig själv, sin snuttefilt, allt runt omkring och om möjligt, lite till. Hon var supergrinig och kinkig emellanåt och somnade som en stock i bilen och vägrade vakna sen. Det är tufft att åka till badhuset med oss ;-)
 
 
När vi kom hem hjälpte Kim mig att sätta upp tapeten som jag hade köpt dagen innan, det blev jättefint! Jag var rädd att det skulle se väldigt fejk ut, men det blev finare än jag trodde även om det självklart inte ser ut som riktigt trä, var det en väldigt fin tapet! 
Efter första längden skar sig kim ganska rejält i fingret så jag fick ila till ica och köpa plåster. Hyrde även två filmer som var helt ok och väldigt spännande. "gone girl" med ben affleck och "the captive" med Ryan Reynolds. Efter lite omplåstring kunde tapetserandet fortsätta.
 
Elvie tittade såklart hur Kim gjorde och ville göra likadant. Ibland härmar hon saker man aldrig skulle trott att hon sett. Häromdagen tog hon papper när jag satt på toa och försökte trycka ner mellan mina ben och skulle torka mig haha!!
 
 
I Söndags blev det en hemmadag för oss. Vi fixade på övervåningen och hade barnvakt en liten stund. Vek kläder, städade lite och satte upp rullgardiner. På kvällen tittade jag bara på "berg och Meltzer i europa" och la mig tidigt. Jag måste lägga mig väldigt tidigt för att orka upp på morgonen. Dessutom är min kropp inställd på vintertid fortfarande så jag gick ju egentligen upp halv 4. blääää! var helt kolsvart, dimmigt och ruggigt imorse.
 
 

Vecka 19 ♥

Igår gick jag in i vecka 19. VECKA 19!! Jag är liksom snart halvvägs! Och jag är såååå tacksam att jag inte har foglossning den här gången! Någon slags gud måste ha hört mina böner och tog borta mina smärtor så de försvann lika snabbt som de kom.
 
Det enda jobbiga jag kan tänka mig är att jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Det känns som att jag inte har något liv. Somnar sju på kvällarna, känner konstant stress över allt jag inte orkar med och känner mig aldrig pigg och utvilad. Det tär lite. Särskilt när Kim jobbar så mycket och jag sover när han kommer hem så jag får ta hand om allt med Elvie ensam på kvällen också. 
 
Enligt min chef är det kanske inte supervanligt att komma tillbaka och jobba 100% direkt, särskilt inte om man är gravid och barnet som börjat på förskolan inte är så gammal. Men jag tänker att det är en kort period för sen ska jag ju vara ledig igen och jag behöver faktiskt pengarna. Dessutom jobbar jag så långt bort så om jag skulle jobba 75% skulle det tära mer på lönen än på mina timmar jag "tjänar". Drygt 3 månader till sen är jag mammaledig igen och det är sommar!
 
Bebisen är nu 22 cm lång och väger cirka 280 gram. Jag känner buffarna tydligare nu och tror att jag alldeles snart kan känna dem från utsidan. Så fort man sätter dit handen blir det helt stilla haha! 
 
Bjuder på två nyvakna bilder haha. Inte så petnoga. Alla andra lägger upp fina bilder i spetsunderkläder och ljusa bakgrunder och jag i ruffsigt hår, bomullstrosor och en urtvättad topp.
 
 
 
 

Fullt upp idag!

Idag går jag in i vecka 19! Jag är påväg till Norra Latin och ska ha ST-Forum hela dagen så jag kommer ha fullt upp. Får se om jag hinner mobilblogga något under någon föreläsning :) 

Världens hemskaste mamma

Elvie var på bushumör och jag var inte sen att haka på. Jag satt på soffkanten och hämtade andan när hon kom fram till mig, fullt med bus i blicken och jag sa med monsterröst "nu kommer mamma och tar dig!" Då började hon fnittra och tultade iväg. Jag kröp på alla fyra ljudlöst bakom henne och när hon vände sig om sa jag "wruäääääärghghhg" (ni vet), och hon BLEV SÅÅ RÄDD! jag har aldrig sett henne så rädd. Hon älskar att bli skrämd annars och jag har på sin höjd sett henne rycka till lite.
 
Nu stod hon och trampade och skrek samtidigt det högsta hon kunde. Ett riktigt illvrål som från någon som blivit skrämd till livet. Och jag blev rädd för att hon blev rädd. Sen fick jag så dåligt samvete att jag skrämt livet ur mitt barn även om hon inte brydde sig så fort hon såg att det var jag.
 
Berättade det för min kollega imorse kontrade med att hon hade kittlat sin son jättemycket och trodde att han skrattade, sen såg hon att han grät och han kommer ihåg det än idag. haha, vilka schyssta mammor vi är som leker skiten ur våra barn.
 

Hard work work

Både igår och i förrigår har jag haft massor att göra på jobbet och har knappt tagit rast förutom när jag skulle äta. Idag är det lite lugnare. Jag har en fortbildning för 200 stycken  ST-läkare imorgon och det är en del som måste förberedas. I förrigår hämtade jag Elvie och vi är hemma cirka 16.40 sen var jag med henne tills hon skulle nattas runt sju och då somnade jag själv. Kul liv man har. 
Igår nattade faktiskt Kim Elvie så jag gjorde lite popcorn och tittade på två avsnitt av pretty little liars innan jag gick och lade mig. 
 
Idag är mamma så himla snäll att hon har erbjudit sig att komma och hälsa på mig efter jobbet. Elvie kräver mycket uppmärksamhet efter dagis och det förstår jag, och det vill jag ge henne! Men jag är inne i en period nu när jag blir väldigt stressad inombords när jag inte hinner med vardagssysslorna och hemmet blir snabbt stökigt när man röjer runt. Soffkuddarna har varit utan fodral i typ två veckor och jag har massor med kläder på övervåningen som ska vikas in. Så mamma ska umgås lite med Elvie så ska jag fixa lite med sånt jag inte hinner när jag är med henne. Igår när kim kom hem hann jag i allafall sätta på en diskmaskin och dammsuga nedervåningen men allt är inte klart ännu. 
Sen när jag hunnit fixa lite hemma ska vi äta våfflor allihopa för det är ju våffeldagen idag! 
 

Dubbelgångare

Tror ni att det finns dubbelgångare? En dubbelgångare är en person som är så lik en annan, att de kan misstas för att vara samma person trots att de inte är släkt. Det sägs ju att någonstans i världen finns någon som ser exakt ut som en själv. Häftigt i så fall! Jag skulle vilja se min dubbelgångare!
 
Ellen DeGeneres och Henry David Thoreau som dog 1862
 
John Travolta och okänd man från 1860
 
Bruce Willis och Douglas MacArthur som dog 1964
 
Justin Timberlake och en okänd man från ett gammalt polisfoto
 
Leonardo Di Caprio och Judy Zipper i ett foto taget 1960
 
Brad Pitt och Hermann Rorschach i ett foto som togs 1910
 
Nicholas Cage och okänd man från cirka 1870-talet
 
 
Orlando Bloom och Nicolae Grigorescu som dog 1907
 
 Taylor Lautner och okänd lama

Söndagsshopping

 
Igår eftermiddag åkte vi till Skärholmen en sväng och käkade lunch och tittade lite i butiker. Det blev lite till Elvie, några bomullstrosor till mig (sååå skönt när man är gravid!) och ett par mjukisbyxor till Kim. 
 
Babysko: Dinsko
Barnkläder: H&M
Underkläder: CUBUS
 

Helgen so far

I fredags var både jag och Kim jätte trötta. Elvie somnade runt åtta och då gjorde vi bara lite potatisklyftor och fläskkotlett och sen lade oss i princip. 

Igår köpte vi en passat till mig som JAG hade valt ut från blocket! Så jävla grym jag är för den fungerar felfritt (vad jag märkt hittills) och jag har haft två passater och de är de bilarna jag gillat bäst så jag vill hålla mig till det. Tills jag köper en Volvo xc70 men det lär ju dröja ett tag :p har ni sett reklamen med Zlatan "du gamla, du fria" så vet ni vilken Jag menar. 

Vi åkte till Coop och handlade mat och sen städade lite hemma. Vi åt fondue på kvällen och kollade på Beck "rum 302". För en gångs skull orkade jag vara uppe längre än typ halv tio! 

Idag ska vi åka till Skärholmen och kika lite i affärer, kolla om Andys lekland är överbelastat och käka lite lunch. 

Sen vill jag fortsätta städa och tvätta för jag orkar ingenting på veckodagarna. 
Elvie går som bara den i sina kavatskor Nu. Hallelujah!!
Här knölade hon sig ner i sin legoburk. Ingen koll på proportioner alls hahaElvie har inte riktigt förstått vem det är som ska sitta i dockvagnen hihi.

Lilla bebis

Vem är du? Hur ser du ut? Är du en pojke eller flicka? Hur är din personlighet? Vem är du lik? Mår du bra? 
SHOE-HEAVEN!

Nu när Elvie blivit så duktig och går i skor måste man ju såklart börja se över vårgarderoben hihi. Hon måste ju iallafall ha ett par sneakers och ett par converse till att börja med. Sen i sommar kan man gå loss lite mer :P 
 
Men det finns ju så mycket? Var ska man börja? Det gulligaste som finns är typ bebisrumpor och bebisar/småbarn som går i skor. 
 
Kikade lite på skor på Zalando och sen när hon börjar gå bättre och börjar gå ute ska jag mäta hennes fot och beställa ett par :)
 
Alltså kolla badtofflorna och flipflopparna, jag döööör!!
 
 
 
 
 
 
 
                   
 

Mitt lilla kinderägg ♥

Igårkväll låg jag i sängen och tyckte plötsligt att det kändes lite märkligt i magen. Nästan som att det stramade fast ändå inte. Trodde att jag hade fått en sammandragning och skulle känna efter och känner då en liten bula stor som ett kinderägg på magen. 
 
Jag tror att min moderkaka ligger annorlunda den här gången för nu kändes det som att bebisen var så nära min hand! Förra gången hade jag moderkakan i framvägg och kände bara fladder ganska länge. Nu känner jag buffar och igår verkligen hur bebisen låg mot magen och tryckte. Så nära men ändå så långt borta ♥
 
Jag lyste med ficklampan på mobilen och kunde se en liten kula sticka ut på ett ställe ♥
 
 

Fredag woop woop! ♥

Nu är det snart helg igen! Igår kändes det som fredag för folk skulle jobba hemma, vara lediga osv så alla sa "trevlig helg" när de gick men sen kom jag på att det bara var torsdag :( 
Tog lite sovmorgon imorse. Ann-sofie är min.....hälsporre?....sporre? peppning att komma upp på morgonen även fast jag egentligen börjar bli van. Men har jag ingen jag ska möta kan det bli lite svårt att gå upp om Elvie är gosig eller om jag är jättetrött. Imorse var jag vaken men när jag skulle resa mig vaknade Elvie till och flyttade sig närmare och höll om mig i armen med båda sina armar. Då kunde jag ju inte bara gå. Sen skulle jag göra ett nytt försök då satte hon sin lilla hand på min hand och smekte den. ÅÅHHH. Hon började knorva runt lite och sov tunt och när jag satte mig upp vaknade hon och satte sig också, till min stora glädje :D 
 
Vi gosade lite och Kim fick också lov att vakna och gå upp så jag blev lite mer försenad. Sen skulle han ut och fota min bil och ha sig. Lite förseningar och stoppsignaler senare så var jag på jobbet vid halv åtta. 
 
 
Igår började Elvie dessutom gå i sina skor!!! Det är sensationellt!! Hon är känd på dagis som den som bara vill vara barfota (inte ens strumpor går bra) och definitivt inte skor, men efter många tårar och ihärdighet har hon gett med sig. Jag var stenhård igår igen och till slut började hon gå! Hon har lite svårt att ställa sig upp och man märker att det stör henne lite men hon går iallafall! Nu är det bara att fortsätta öva varje dag!
 
 
Senare idag ska jag äta lunch med Lisa och Rebecka det ska bli jättemysigt! Älskar att de bor i Stockholm och kan äta med mig ibland :) Jag tränade ju med Lisa häromdagen också men vi var väldigt otaggade och pratade mest, men huvudsaken är att vi var där! Som man brukar säga. 
 
I helgen har kim lovat att vara en riktig familjefar och göra saker med oss som jag och Elvie tycker är roligt, hjälpa till med hemmet och vara lite mer närvarande med oss :) ♥
 
För en gångs skull tog elvie upp Charlie på ett normalt sätt i knät och gosade med honom och han låg och spann för fulla muggar. Så himla gulligt! Annars brukar hon vara ganska oförsiktig och förstår inte riktigt att han är ömtålig.
 

Vecka 18 ♥

Wihi nu kunde jag använda en gammal rubrik från sist när jag var gravid i vecka 18, vad skumt att jag är där igen! känns som igår men samtidigt som att det var tusen år sen. Elvie har ju alltid funnits?
 
Bebis är 20 centimeter lång och väger 250 gram, det är ganska stort faktiskt! nu känns livmodern mot hela handen under naveln om jag ligger ner som en halvhård liten boll. Och därinne ligger vårt nästa mirakel. Känns helt overkligt.
 
Jag började fundera idag på vad jag vill köpa till barnet kommer. Lite nya kläder, en sängmobil (elvie hade ingen), en syskonbarnvagn, en bärsele ergobaby, små blöjor.. ja vad mer behövs? Vi har redan så himla mycket så det är det jag kommer på just nu. Nu börjar magen synas mer och mer och det blir mer verkligt för mig också.
 
Om 12 dagar ska vi göra ultraljud och då ska Sofie få baka en bakelse med antingen rosa eller blått inuti som vi ska äta hemma på kvällen. Vi ska alltså inte ta reda på könet direkt utan be barnmorskan skriva ner det på en lapp, om hon nu går med på det.
Tänk att sitta i bilen med den där jäkla lappen, den kommer ju bränna ett hål i min ficka och skrika "TIIITTA PÅ MIIIIG, HÄR ÄR JAG!!!!"
 
För övrigt så mår jag oförskämt bra den här graviditeten. Bara jag slipper foglossningen så klarar jag allt känns det som! Är det såhär det känns när det är härligt att vara gravid? hade ju foglossning nästan hela graviditeten förra gången och tyckte att allt var allmänt plågsamt. Jag återkommer senare med lägesuppdatering när jag får vätskefyllnad, svettningar och karpaltunnelsyndrom ;-) Visst att jag känner mig trött, men jag har inte mått lika illa den här gången och inte känt mig deprimerad på samma sätt som jag gjorde sist, bara lite folkskygg.
 

Tisdag och ångesten byggs upp sakta men säkert

Idag ringde dom från larmet igen och sa att katten har utlöst larmet. Vi har just köpt en klösställning till honom som går från golv till tak och sensorerna reagerar när han flänger runt i den. Jobbigt nog finns det ingen annan plats för den, så vi får se hur vi löser det. Jag orkar inte ens tänka på det just nu.
 
Igår när jag kom hem från jobbet gjorde jag mellis till Elvie, badade henne och smörjde in med både lotion och zinksalva på lite olika ställen. Sen några dagar tillbaka har hon fått plötsliga rodnader med en vit prick i som försvinner efter en stund och jag kan inte fatta vad det är! De påpekade även det på dagis igår, men sa att hon blir väldigt röd runt munnen helt oberoende på vad hon äter. Så himla konstigt! Är det likadant idag tror jag att jag tar henne till vårdcentralen. Hon verkar inte direkt lida av det förutom att vissa av dem verkar klia och det enda jag kan komma på är nässelutslag men symtomen stämmer inte riktigt helt och hållet. 
 
jag skulle natta henne vid sju och somnade självklart själv med kläderna på och utan middag i magen. Jag är så fruktansvärt trött av graviditeten, järnbrist, går upp 4.30 och åker till stockholm och jobbar och sen tar Elvie. Sen någonstans där emellan ska man försöka få något gjort hemma och försöka laga både middag och matlåda. Kanske till och med själv ta en dusch. Men ofta har jag somnat långt innan det. Hon vaknar ganska mycket på nätterna också och då blir man extra trött av att få en avbruten sömn hela tiden.
 
Dessutom nu har Kim säsong som brinner i knutarna och jag måste ta hand om allt med Elvie och hemmet helt ensam. Jag har en klump i magen på grund av min trötthet och brist på dygnstimmar. Jag har dessutom börjat få sammandragningar, och även om det kan vara normalt i många fall känns det läskigt. Jag har ingen lust att bebisen ska bli stressad och vilja komma ut redan. 
 
Ibland känns det som att jag har hela världen på mina axlar och att min kropp inte orkar med det som min hjärna vill. Sen blir man jämförd med någon som säger "hon klarade ju av det". Min kompis till exempel tittar aldrig på film, hon bakar och städar hela dagarna, är superduktig och energisk och vill ha fem barn. Jag är inte en sån. Min kropp behöver återhämta sig mer än hennes. Jag skulle aldrig orka ha fem barn. Även om Märta orkar sitta på en fest klockan 12 på natten när hon är gravid så orkar inte jag det. Jag ber om ursäkt för det, men låt mig vara tråkig när jag säger det, men jag orkar inte ens ljuga. 
 
Igår satt jag och var jätteinspirerad och funderade på hur fint jag skulle göra hemma när jag kom hem, men när jag väl hade klätt av Elvie ytterkläderna och hon pekade på sin mugg och tog upp en tom klämmis från golvet som hon försökte suga på var det bara att ställa sig i köket direkt och göra det man måste. Lite lek, en läckande bajsblöja, ett bad, en insmörjning och en välling senare så låg vi båda och sov i ett kanske lite stökigare hem. 
 
Puh, skönt att skriva av sig lite. Det blev lite mer ordning på tankarna iallafall.
 

Kliar i fingrarna

Jag har bestämt att inte köpa så mycket kläder den här gången, även om skrutten självklart måste få lite eget också (bortförklarar mitt shoppingsug på bebiskläder). Jag har bestämt att jag inte ska köpa något innan ultraljudet, och nu är det ju bara typ två veckor kvar. Vi har ju en del neutralt och rosa hemma men jag älskar att köpa lite könsinriktat, tyvärr blir min bebis ingen hen hemma hos oss. Sen får han/hon välja själv, men när mamma får bestämma så blir det så. Men de flesta färger passar faktiskt båda könen tycker jag förutom kanske just väldigt rosa-flickiga plagg. Oj vad alla jämnställdhetsextremister ska bli arga på mig nu. 
 
Har kikat lite på Ellos och kommer definitivt köpa något därifrån. 
 
 
 
 
 
 
 

Blandad kompott

Här kommer lite blandade bilder jag har tagit sen jag skrev senast
 

Jag hade visst glömt popcornskålen framme kvällen innan och när jag hittade Elvie såg hon ut såhär. Mamma upp i dagen.


Elvies nya grej är att sätta filtar och kläder över huvudet som mössor och hucklen.


Förra helgen var det verkligen vårvärme ute så vi passade på att sitta i solen på trattens innegård och äta lunch. Fick dock ingen jättecharmerande bild på kim men han får överleva ändå. Han ser alltid att jag tar kort men fortsätter ändå med det han gjorde innan.


Sen såg jag att alla hade lagt upp bilder när de satt i solen med en kaffekopp så jag kunde ju inte vara sämre jag. 


Jag försöker lära Charlie att inte gå på bordet. "Chaaarlie? får man vara på bordet?". "mjaaaaaaaaa!" säger han....


Elvie hade feber förra veckan och var jättegosig och somnade i min famn


Charlie har fått en ny klösställning som Elvie gillar att stå och hänga i och umgås med honom ;-)


Elvie gick runt och satte byxorna på huvudet hela tiden, såg så himla roligt ut!

Jag mös på soffan lite igår efter att vi hade tagit en premiärtur med pontiacen. Jag var dålig i magen och fick sura uppstötningar hela dagen igår så jag kände mig lite svag. 

Patientsäkerhetsäkerhetsdagarna

Förra veckan hade jag fullt upp! Veckan innan hade vi virusattack på våra datorer på jobbet. Vågade inte blogga om det då ifall det var sekretess eller nånting men det stod i aftonbladet så det kan inte vara så hemligt.. Vi blev arbetsbefriade och fick vara lediga med fullt betalt i några dagar, dock hade jag tandläkaren och hittade lite jobb jag kunde göra ändå. Det betyder alltså att jag hade maaaaassor att göra förra veckan. Sen i onsdags och torsdags jobbade jag i folkets hus på patientsäkerhetsdagarna. Då kommer cirka 900 personer per dag och det är fullt ös från morgon till kväll. Jag hade hand om datorn och alla som inte hittade sin namnskylt, inte var anmälda eller hade andra problem så jag fick sitta i registreringen hela dagarna i princip då ingen kunde avlösa mig då jag var en av de få som jobbar i Delegia. Men det gick bra även om det blev lite långtråkigt när alla hade gått in.
 
Jag hade det ju så roligt också att Angelica, Cicci och Amanda hjälpte till och jobbade, de var superduktiga och alla var nöjda med dem!
 
Jag och Angelica bestämde oss för att ta in på hotell över natten eftersom vi jobbar från 06.50 - minst 17.00 och har lång resväg. Vi hittade inget runt centralen i den prisklassen vi ville betala så jag bokade in oss i ett hotellrum på ett vandrarhem, det var suuupermysigt! Dock blev det ju ingen hotellfrukost då men det hade vi nog inte hunnit ändå.
 
Vi käkade middag på kvällen och köpte massa godsaker på Hemköp. massa godis, naturgodis, jordgubbar, baconsnacks och 1,5 liter loka. Självklart efter maten var vi jättemätta och somnade direkt efter att vi hade duschat och lagt oss. Vi båda sov riktigt djupt och det var de mest välspenderade 400 kronorna på länge!
 
 

Vecka 17 ♥

I torsdags gick jag in i vecka 17 men jag har inte bloggat på drygt en vecka så jag skriver in det nu. 
Magen känns lite mindre nu än vad den gjorde förut. tror att svullnaden har lagt sig sen har jag ätit fruktansvärt dåligt sen jag fick in tandställningen. har precis typ börjat kunna tugga på vänster sida. Försöker trycka i mig något till frukost, lunch och middag, men det är svårt! Det tar så lång tid att äta, sen får man ondare och ondare ju längre man äter så det är inte mycket som slinker ner, men jag kämpar för bebisens skull.
Skulle jag inte va gravid skulle jag leva på nyponsoppa typ. Rena bantningskuren. Men det går ju inte nu. 
 
Kim säger att mina kinder börjar se insjunkna ut och att jag "börjar försvinna" men jag tycker att han överdriver. Jag är knappast underviktig och väger mer än när vi träffades, men det är klart att graviditeten ska väga lite nu också. 2-5 kg är det vanligt att ha gått upp i den här veckan. Jag har gått ner över 2 kg. Men de finns de som har spytt hela graviditeten och levt på godis så jag tycker att jag klarar det bra iallafall, jag kämpar på. 
 
Bebisen är cirka 18 cm lång och väger cirka 180 gram. Livmoderns kant slutar mellan naveln och blygdbenet och jag känner livmodern med hela handen om jag håller handen under naveln. Såå mysigt! Kände en liten buff snabbt på handen igår när jag skulle sova. Känner lite små puffar då och då. Så himla mysigt!! Det är det mysigaste med att vara gravid, när man känner buffar och sparkar. Kan bli lite jobbigt mot slutet med kickar mot revbenen men nu vill jag bara känna MEER! 
 
Om drygt två veckor har vi ultraljud och får se vem som ligger därinne ♥
 
 

Magbild i vecka 16


Vecka 16 ♥

Igår gick jag in i vecka 16! Jag säger det varje vecka, men tiden går så himla fort! snart är jag liksom i vecka 20 och jag har knappat börjat fatta att vi ska ha en till bebis. En liten nyfödd sak som inte kan göra nånting själv :P 
Enligt 1177's app är bebisen 16 cm lång och väger runt 150 gram men det står så olika på alla appar. 
 
Precis som i vecka 16 förra gången känner jag mig väldigt pluffsig. Som att svullnaden lagt sig men det är lite mage kvar och jag ser mest lönnfet ut. Jag hade ju redan lite underhudsfett när jag blev gravid så det skulle lika gärna kunna va en degmage när jag sitter ner känns det som. Jag längtar tills i vår när man magen är finare, man kan känna sparkar och ha svalare kläder. 
 
På tal om sparkar så tror jag att jag har känt bebisen några gånger nu. Det är så svårt att avgöra vad som är magen och vad som är bebisen men nu har det känts som att någon petar lite snabbt från insidan av magen. Gissar att det är en spark eller en volt eller nåt. Mysigt är det iallafall! För såna "pet-pet" känningar får jag inte av mina tarmar i vanliga fall haha!
 
För övrigt mår jag oförskämt bra! Känner av foglossningen men inte så att det gör ont, och det är så värdefullt så det finns inte!! Är väldigt trött och vill sova runt halv 8 varje dag men tror det har mycket att göra med att jag går upp så tidigt också. Får lite svimningskänslor och illamående men inte alls ofta och bara om jag tex lagar varm mat eller står i köer. 
 
Jag har inte köpt en enda sak eller klädesplagg. Förra gången handlade jag INNAN jag blev gravid haha. Men nu har vi ALLT hemma och jag ska vänta till ultraljudet iallafall sen kanske jag köper nån liten body eller något annat mysigt. Vill ju inte att bebisen ska ärva ALLT heller utan också ha lite eget, sen om det blir en pojke kommer jag ju inte kunna hålla mig ifrån pojkkläderna heller. 
 
OJ jag såg att det ser ut som att jag har en blåtira. Måste blivit så av filtret jag gjorde och att det låg en skugga där innan. Jag har INTE fått stryk ;)

Försöker vänja mig

Igår efter att jag satt dit tandställningen kändes det bra men väldigt ovant. Jag hade väldigt svårt att äta under dagen. Det kändes som att jag gnisslade tänder när jag tuggade och man kände inte om man hade små matbitar någonstans, men det gick bra när jag sköljde munnen. 
 
Senare på kvällen började jag bli trött, bli öm i tänderna på grund av snoddarna som sitter mellan tänderna och få skavsår på insidan av läpparna. Det kändes som att jag bara ville ta bort dom för att jag var så trött på att det bara blev värre och värre. Sen vetskapen att man ska den så länge gjorde inte precis saken bättre. 
 
Idag känns det som att man har vant sig lite men de tre såren gör riktigt ont. Jag satte vaxpluppar på de tre fästena som hade orsakat såren och då kändes det bättre. :) Tog mig över en timme att äta en och en halv toast så jag lär ju inte äta ihjäl mig iallafall :P 
 
Men jag har valt detta själv och får tänka på att man blir van och att resultatet kommer att bli superfint! :) 
 
 

Fästena är på plats!

Nu har jag nyss varit och satt dit fästena på tänderna. Det känns sjuuuukt ovant och det känns som att jag har petat in två kilo skrot som snus under alla läppar. Men man vänjer sig väl. Känns svårt bara att slicka sig på läppen eller dra läpparna mot varann när man tagit läppglans. 

Hon började först med att polera tänderna lite. Jag fick såna där grejer som håller isär läpparna (som när man bleker tänderna) och en salivsug på tungan. Sen limmade hon på tanden, satte dit fästet, pillade lite och lyste med någon härdande lampa. När alla fästen satt på plats satte hon två gummisnoddar på varje sida långt bak för att göra plats åt ringen som ska dit runt tanden på måndag. Så nu har jag 8 vita fästen, resten vanliga och 8 gummisnoddar i käften. Och mer ska det bli. Hela behandlingen tog cirka 50 minuter.

Tandställningen syns inte jättemycket ännu men den känns! Fick med mig vax man kan sätta på om man får skavsår på insidan av läppen av något fäste, men hittills gör det inte ont. Hon sa att man kan bli lite öm i tänderna av att gummisnoddarna sitter där också. 

På måndag påbörjas behandlingen på riktigt! :D 

Före och efter. Säg hejdå till kaninis Tänderna! ;-)

Steg 4 avklarat!

Steg 1: ta röntgenbilder och skicka remiss till specialisttandläkaren - CHECK!
Steg 2: Konsultation hos specialisttandläkaren - CHECK!
Steg 3: Göra avgjutning av tänderna och ta bilder - CHECK!
Steg 4: Gå igenom bilder, avgjutning, diskutera och boka en ny tid - CHECK!
Steg 5: Sätta dit "plupparna" och gummisnoddar längst bak
Steg 6: Sätta dit resten

Idag var jag hos tandläkaren igen och skulle gå igenom bilderna och avgjutningarna som jag gjorde sist. Vi tog dem för att hon skulle kunna planera mer exakt vad som behövde göras. Hon frågade om jag ville hem och tänka men jag sa att jag redan hade bestämt mig för länge sen. 
 
Jag var väldigt glad att jag slapp dra ut tänder, jag har hört så många skräckhistorier med folk som har dragit ut tänder och sen haft tandställning. Men det verkar vara en lite "gammaldags" metod och helst verkar hon vilja slippa det. 
 
Idag filade vi lite mellan mina tänder, det gör också att det blir mer plats i munnen. Man har flera millimeter emalj i munnen och hon filar inte ens bort 1 millimeter. Hon filade dessutom lite i underkant på mina framtänder då de var lite ojämna/hackiga. Blev jättefint redan! 
 
Imorgon kl 9.00 ska jag dit redan, och sätta dit fästena/"plupparna" på tänderna samt två gummisnoddar mellan tänderna längst bak. Sen på måndag kommer jag sätta dit resten. Tydligen ska det sitta som två formar runt två tänder och det var jag inte jätteförtjust i. Såg ut som de man får runt tanden när man har borrat och det är ju skit obehagligt! Nu ska jag ha dom året runt? Tydligen skulle man ha plupparna och gummisnoddarna några dagar innan man kunde sätta dit resten. 
 
Efter att allt sitter på plats ska jag dit om 10 veckor på återbesök och spänna eller vad man nu gör. 
 
Så idag är sista dagen jag ser hela mina tänder på ett bra tag. och sista gången jag ser mina tänder i det här utseendet. Det känns overkligt! 
 
Kostnad för allting: 30 000 kr. Vita fästen: 300 kr per tand. Summa: 32 400 kr. Jag får betala i vilken takt jag ville under behandlingstiden men helst ville hon att man betalar en liten klumpsumma i början eftersom deras största utgift ligger i början av behandlingen.
 
Ungefärlig behandlingtid: 1-1.5 år. Kan gå snabbare eftersom jag är gravid tydligen, men det kan också sakta ner processen. det är svårt att säga för alla reagerar olika på graviditet.Sen kommer jag ju inte vara gravid hela behandlingstiden, det blir ju bara några månader.
 
Mina tänder framifrån:
 
Profil:
 
Ovanifrån:
 
Här ser man på en modell hur det kommer se ut i min mun när allt är på plats. 


Såhär kan det se ut. Dock ska jag ha vita fästen på de åtta främsta tänderna i överkäken med vita ringar. På de metallfärgade kommer jag ha silvriga ringar. 

En liten del av det jag handlade

Jag tittade snabbt om jag hittade det jag shoppade i skärholmen, men hittade bara en liten del. Jeansen jag köpte var ljusa fast utan slitningar. 
 
 
 


Till Elvie:


God morgon!

Imorse kom jag upp i tid, wuhu!! Gick och la mig med Elvie igår klockan sju men somnade vid 9 kanske. Jag fastnade på mobilspel och bloggar. Känns som jag jobbar och sover bort hela mitt liv. Jag och Elvie hade en mysig stund igår mellan dagis och läggdags. När vi kom hem gjorde vi baguetter i ugnen som vi smaskade i oss med gott pålägg, vi lekte, hon badade och jag duschade, vi smörjde in, satte på pyamas, borstade tänder och lekte lite till så hon skulle hinna säga hej till pappsen när han kom hem. 
 
Hela brevlådan var proppfull när jag kom hem igår :) Jag hade beställt lite dagiskläder begagnat till Elvie så hon har extra där. Supersöta var dom! 
 
När jag åkte imorse snöade det otroligt mycket, men på rutan såg det ut som regn och det blev helt blaskigt på marken. I stockholm däremot var det helt torrt och fåglarna kvittrade fast det är helt mörkt och kyligt. 
 
Just den gatan som jag jobbar på blir väldigt väldigt öde tidigt på morgonen och när jag såg en mercedes och en skåpbil åka mot garaget kom mina vilda dagdrömmar fram. När jag dagdrömmer är det så himla verkligt och jag blir helt inne i mina tankar. Såg framför mig att dom började skjuta på varann och eftersom jag var vittne försökte dom skjuta mig också. Jag började se mig omkring var jag skulle gömma mig om det nu skulle hända, men jag hittade ingen utväg så jag blev skitstressad. Just då blir jag avbruten för då kommer en svart skåpbil och parkerar precis brevid mig där jag går och snabbt öppnas dörrarna och två män hoppar ut och tittar på mig. Jag var helt bombsäker på att dom skulle slita in mig i bilen. Dom måste ju trott att jag var helt knäpp, såg väl livrädd ut när jag stirrade tillbaka med uppsärrade ögon.
Skyndade upp för trappan till jobbet och fick panik när inte kortet först fungerade. När jag väl kom in kunde jag andas ut. Jag kom undan den här gången. Ring psyk någon.
 
 
 
 
 
 

God morgon måndag!

Den här helgen har jag inte velat/orkat blogga så mycket. Jobb, Elvie, hemmet, sömn och graviditeten tar mycket av min tid och energi så jag tycker mest om att blogga när jag tar en paus på jobbbet. Är inte så mycket för att sitta i fikarummet och tjattra tyvärr. I helgen har det dessutom hänt jättemycket! 
 
Fredag: Jag jobbade över och kom hem strax efter klockan 7. Kim hade sin kompis hemma som bor i Västerås och när jag kom hem gick dom till pizzerian och käkade middag. Elvie låg redan och sov så jag stannade hemma. Vi la oss ganska direkt när Tommy åkt hem för jag var såå himla trött efter långa arbetsdagar. 
Tommy ville prompt ta en "groupie" för han hade köpt en ny telefon. 

 
 Lördag: Eftersom det inte blev något ljusparty så åkte jag med Sofie till Skärholmen och shoppade istället. Var så himla länge sen jag bara kunde gå in i en affär och köpa det jag ville ha, så det var roligt med en liten shoppingrunda! Handlade för drygt två tusen... men då fick jag ändå med mig gravidkläder, lite inredning, sängkläder, kläder till Elvie och sen fikade vi på dunkin' donuts. 
 
När jag kom hem kom Carro hem till mig (gud vad jag var trött redan) så åkte vi till Heron city och skulle käka middag och gå på fifty shades med Annih och Tina. Det första jag kommer på när vi kommer fram är att jag har glömt allas biobiljetter hemma............. Ringer Kim i panik och frågar om han kan vara så himla snäll och lämna dom - vilket han gjorde! Jag köpte lite presenter till honom på XXL som tack och slog in i ett paket som han fick när han kom. 
 
Vi käkade middag på pizza hut och mötte upp Annih och Tina. När vi kom in till filmen lagom till reklamen var våra platser upptagna och de som satt på våra platser hade exakt likadana biljetter! Då hade det bilvit något fel i bokningen och vi hade fått samma platser. Som tur var så var dom bara två och kunde lätt flyttas till en annan bra plats. Men våra var ju bäst och jag ville INTE byta haha. 
 
Filmen var faktiskt bra! Varken bättre eller sämre än vad jag trodde men man kände sig nästan lite pervers i början av att titta på allt sex bland alla dessa människor :P Det var jättemysigt att gå på bio allihopa och det var något jag verkligen behövde! Inte så ofta man träffas, särskilt inte nu när jag jobbar igen. 
 
När jag kom hem började jag och Kim titta på en film men jag kunde knappt hålla mig vaken så vi la oss och sov. 
 
 
 Söndag: Kim åkte iväg efter att han hade vaknat och var borta till nån gång på eftermiddagen. Jag och Angelica åkte med barnen till Moraberg och åt frukost på mc donalds - älskar deras toast, sen tittade vi lite i affärerna där. Jag skulle köpa sängbord på jysk och ett nytt täcke och kudde till Elvie. Sängborden som kim hade när jag flyttade in är superbreda och "italiensk" stil och inte helt i min smak, men de hade funkat ett tag till om det inte vore så att Elvies säng inte får plats då. Så nu har hennes säng varit framskjuten "framför" sängbordet så att det varit ett stort hål bakom, och noll plats i sovrummet. 
Kan kanske ta en bild när jag kommer hem och visa hur det blev! :) 
 
Jag höll på med sovrummet, bäddade rent, rensade mitt gamla nattduksbord (stavning?), vek kläder och dammade ända tills Elvie skulle sova för natten. Då hade jag och Kim lite myskväll sen la vi oss tidigt igen. Jag är så fruktansvärt trött nuförtiden så kl 21.30 går mina ögon i kors och det är SENT för mig som ställer klockan på 04.30. Behöver 7-8 timmars sömn för att vara pigg dagen efter. 
 
Elvies nya grej är att sätta sig i saker. det är så kul att hon inte har någon storleksuppfattning och hon försöker pressa sig ner i sin legolåda som är typ lika stor som en glassförpackning. 
Här är tidningskorgen. Hon tog ut tidningarna, flyttade på korgen och påbörjade sitt projekt att sätta sig där i. Charlie ska alltid vara med, han älskar Elvies upptåg.


Här har hon slitit fram min handväska, en flugsmälla och sen satte hon sig i babyskyddet som stod i hallen som en pirat på ett skepp med piratflaggan i högsta hugg.