Mitt (o)perfekta liv

Har alla verkligen så perfekta liv som det ser ut eller är det bara en fasad?Eller är det bara det man väljer att visa upp? 
 
Jag fluktade nyss in på instagram och såg bara allas familjekvällar med välstädade hem, glada barn, snacksskålar, tända ljus, vältränade människor, perfekt gjorda naglar och fina pussbilder. Ville anmäla mig till soc direkt. Eller Psyk. Skämt åsido. 
 
Själv kom jag hem och Isabelle hade ont i magen i något som kändes som flera timmar och bara gallskrek. Elvie har bara sovit en stund idag och var otålig och svartsjuk. Hårdhänt mot både katten, Isabelle och ville bli buren hela tiden. Jag blev helt svettig och det kändes som att ryggen skulle gå av. Elvie gick barsäkargång och stökade ner allt hon kom över och jag mutade henne med bamse och godis. Fortfarande bärandes på en gallskrikande bebis kommer jag på att Elvie behöver mat och fick med en hand bre en macka, skära äpple och ge en yoghurt som hon knappt ville röra (det finns ju godis man kunde få om man bara var lite jävlig).
 
Katten har kommit på att vi ska bo här nu och vill protestera lite. Han kissade i min säng igår och idag när jag kom hem hade han kissat några gånger till. Bytte till mina sista lakan och han var genast där och krafsade. Stängde dörren till vardagsrummet där sängen står för att få ett problem mindre och elvie var genast där och öppnade den. Jag stängde den, hon såg en utmaning och öppnade den och sådär höll vi på.
 
Hon hittade majskrokar i skåpet och öppnade sådär på eget bevåg, hällde ut allihop i vardagsrummet och insåg hur kul det var när man kunde göra dom till smulor (notera att Isabelle fortfarande skriker och vid det här laget har spytt ner hela min tröja).
Magen skriker och jag kommer på att jag bara ätit två ägg på hela dagen och jag håller dessutom på att kissa på mig. 
 
Ringer Kim i ren desperation och ber honom komma och hjälpa mig. Hemmet faller isär, barnen har fått fnatt och katten pissar ner alla lakan som finns. Precis då hör jag Charlie gå på kattlådan och jag drar en lättnadens suck. Då hör jag elvie ta nävar fulla med kattsand och kastar ut på hallgolvet. Charlie springer chockad därifrån utan att ha hunnit kissa. Jag bryter ihop. 
 
Nu sover äntligen båda barnen, elvie sover på ett täcke då lakanen är slut och jag ber till högre makter att Charlie ska låta min säng vara då jag spayat ner hela med citron. So far so good.
 
Nu ligger jag och Charlie och gosar i soffan och Jag har tryckt i mig en hel chokladkaka och somnade till på soffan redan under första idolpausen. Ensamstående tvåbarnsmamma vid 25 års ålder som tröstäter choklad ensam på fredagskvällarna.
När jag var liten var det var precis så jag ville att mitt liv skulle se ut när jag blev stor. Not.
Bit ihop. Håller mig nog ifrån instagram ikväll. 
 
Dessutom var min kollegas begravning idag och jag har gråtit floder och fått säga hejdå. Att se hennes syster sitta med rak rygg och se tårarna rinna genom hela ceremonin var riktigt jobbigt. Hon var så ung så det kunde lika gärna varit jag som satt där på min systers begravning. När prästen sa att Claires man nu ska bära Claire till graven och jag ser han resa sig upp och gå mot urnan helt rödgråten bröt jag ihop. Hennes 8 åriga son gick ledsen ut ur församlingssalen tillsammans med honom. Fina, fina Claire. Dumma jävla cancer. 💔🌸
 
Imorgon ska det bli en bättre dag. Jag har barnen på förmiddagen och sen ska båda sova hos Kim över natten för första gången. Själv ska Jag gå ut för första gången och dansa och ha kul på torekällberget med min syster hade jag tänkt ☺️ det behöver jag känner jag! 
 
På instagram är det mycket av det man väljer att visa upp. En del av sanningen såklart men långt ifrån hela :) <3

2015-10-17 // 03:39:47
aq » Riikka

Det kanske inte känns så nu men du gör ett bra jobb! Det är såna här kvällar du kommer sitta och skratta åt sen, det är en del av livet och du kommer bli rutinerad p g a det. Stor eloge till dig, du gör ett fantastiskt jobb även om det just då kanske inte känns så! 🌹🌹🌹

2015-10-17 // 07:35:06
aq » Lisa

Vilken stark och duktig mamma du är, det blir snart bättre med allt. Mycket jobb men det klarar du

2015-10-17 // 08:02:38

Du blir testad av livet just nu. Du kommer hitta på knep och komma på ett mönster som funkar för er för att få allting gjort. Ingenting är lätt i början.
Det är absolut det bra man väljer att visa upp utåt, mitt hem är inte dammsuget på över en vecka, har inte en enda ren kaffekopp, alla tallrikar står klara för att diskas och jag väljer att äta mackor för att slippa ställa mig med disken, har en diskmaskin som inte är inkopplad, tvättkorgen är full trots att jag försöker tvätta en gång om dagen.. Man hinner inte riktigt med, fokusera på barnen istället för hemmet och ta tag i resten när energin tillåter. ❤️ Bege dig ut en stund för att glömma hushållet 😊

2015-10-17 // 13:04:50
aq » C

Dom som lägger upp bilder på det "perfekta livet" är ofta de som har de dåligast, tvivlar på sig själva, på sitt förhållande osv. Du kommer klara av dethär galant, det vet jag. Det kommer ta ett tag att komma in i det men sen har du blivit en fena på det där. Va precis så som du är, stark och driven. <3

2015-10-20 // 10:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback