Börjar bli lite varm i kläderna

Nu har det gått drygt 1.5 vecka sedan lilla Isabelle kom till världen. Det har varit en känslostorm utan dess like. Förra gången vill jag minnas att jag grät hela tiden för att jag var så lycklig (och när amningen inte fungerade), men denna gång har det faktiskt varit både ris och ros. Jag har brottats med mina skuldkänslor mot Elvie och det känns som att det försigår en hel del i hennes lilla huvud just nu.
Jag försöker att ge henne så mycket tid jag kan, men det är lite svårt med en snuttande bebis som behöver väldigt mycket närhet från mig. Dock har vi kommit på ett knep som funkar för kim och det är bärselen! När han går runt med henne i den blir hon helt lugn och jag kan koncentrera mig på att duscha, äta, gosa med elvie, städa eller vad jag nu ska göra den stunden.
 
Mamma och Kurre var här på besök igår och Kim och Kurre satt på altanen hela kvällen och drack lite så jag sov själv med tjejerna för första gången inatt men det gick faktiskt ganska bra! Elvie var så trött så hon brydde sig inte så mycket om när Isabelle grät, vilket var tur. Jag var helt svettig för Isabelle hade ont i magen och skrek mest hela tiden och jag hörde på Elvies andning att hon vaknade men orkade inte bry sig. Men till slut somnade Isabelle och vi alla tre kunde sova tillsammans hela natten. Jag har inte sovit med Elvie sen innan förlossningen så det var så himla mysigt att känna hennes närhet igen. Tänk att jag har två döttrar! Känslan jag känner när jag har dom båda vid mig är helt obeskrivlig. Jag hoppas att jag aldrig glömmer hur det känns.
 
Många frågar mig hur amningen går den här gången. Det går bra! Hon hade gått upp 200 gram på 5 dagar så det var ju bra! Snart är hon uppe i sin födelsevikt och behöver förhoppningsvis inte äta lika ofta. Hon vägde 4038 när hon föddes och vägde i torsdags 3900 gram. Nu ammar jag typ 1 gång i timmen. Har kanske 15 minuters paus och hon sover mycket med tutten i munnen också för så fort jag lägger bort henne vaknar hon och skriker.... Men det blir nog bättre när hon känner sig mer trygg i den här stora stygga världen :)
Men man är ju lite rädd att hitta på saker om jag ska vara ärlig för jag vill ju inte ha henne hängandes i tutten hela tiden om man ska iväg.
 
Gottigrisen har fått choklad av pappa
 
Jag får mysa med båda tjejerna för första gången, det var såååå mysigt!
 
Jag provade bärsjalen för första gången. hon bara råglodde på mig haha!
 
Mamma njuter med två av sina barnbarn
 
Jag nattade Elvie igår och mamma lyckades få isabelle att somna på hennes mage. Stolt som en tupp!
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback