Oväntade besök

Två gånger har det ringt på min dörr oväntat sen jag flyttade hit. Första gången stog jag och diskade när det ringde på dörren. Jag har inte fått en säkerhetsdörr än och har inget kikhål men jag trodde att det var TelgeBostäder så jag öppnade direkt och där stod en gammal tant som tittade helt frågande på mig och typ lutade sig in och tittade in i lägenheten. Hon pratade knappt någon svenska men hon började gasta på mig att det minsann var hennes lägenhet och att hon hade bott här i 30 år. Att jag hade snott hennes saker och smugglat och stulit dom. Frågade hur jag kunde skriva kontrakt när hon hade ett kontrakt och hur jag fick
tag i hennes nyckel. Jag som var helt nyinflyttad tyckte att det var jätte obehagligt och försökte förklara att jag inte har gjort något fel, och att jag hyrt lägenheten helt lagligt haha. Jag frågade var hon varit senaste två månaderna och då sa hon att hon hälsat på hemma i Jugoslavien men nu är hon hemma igen. jag ringde TelgeBostäder medan hon stod i dörren, för jag ville inte gärna släppa in henne när det kändes flera gånger som att hon ville tränga sig på och jag fick stå med armen för dörröppningen. De sa bara att jag skulle ringa polisen. Men det ville hon såklart inte. Till slut började Isabelle att gråta så jag sa att jag var tvungen att gå men hon var jätte arg och tjatade om sina kristallkronor för 30 000, men tyvärr kunde jag ju inte plocka fram dom. Däremot hade jag ett inkassobrev som var adresserat till henne men det vågade jag inte ge henne, då skulle hon väl skjuta mig. Till slut sa hon att hon skulle visa mig något och rotade fram ett rött sidenband ur sin väska (jag var helt säker på att hon skulle döda mig haha) som hon hängde på mitt dörrhandtag och sa "min lägenhet", sen vände hon sig om och ringde på dörren mitt emot. Så nu har jag väl fått voodoo över mig och mitt nya hem. Men hon verkade ändå medveten av vad som hänt då hon sa att hon pratat med Telgebostäder och polisen flera gånger men att hon inte får tillbaka lägenheten, så jag vet inte riktigt vad hon tänkt att jag skulle göra.
 
Jag har pratat med några grannar och de sa att Telgebostäder, kronofogden och polisen har varit här så antagligen har hon väl inte kommit hit på länge eller betalat sina hyror så hon blev väl tvångsflyttad.Sen fick jag höra att hon var samlare och att de fick gå in med masker här och det vällde ut saker och de höll på i flera veckor. De har nästan totalrenoverat hela lägenheten och det enda spår jag kunde se var att det var ingrott på handtagen så de fick jag köra svinto på. Vill inte ens tänka på hur äcklig den måste varit innan. Men bra för mig att få allt nytt :)

 
Andra gången det ringde på dörren oväntat var i förrigår kväll när jag nattade barnen och klockan var typ kvart över 8 på kvällen. Jag hade somnat och blev jätte ställd och lite nervös. Ropade genom dörren och frågade vem det var och då öppnar någon brevinkastet och säger "det är polisen, öppna!". Efter tantbesöket och dubbelmordet ett stenkast härifrån var jag inte supersugen att öppna dörren när någon säger genom brevinkastet att det är polisen. Så jag frågade flera gånger vem det var medan hon upprepade polisen och blev märkbart mer irriterad. Så det var väl bara att öppna dörren och riskera att bli mördad. Var skit rädd haha! Men där stog faktiskt en polis som sa att hon ville förhöra mig. Pheeeew.
Men jag kände mig nästan som en misstänkt för det var liksom inte bara att hon ville veta om jag sett något utan det var väldigt mycket signalementfrågor. Typ vad jag har för jacka, vad jag har för bil, färg på bilen, om jag har barnvagnen eller inte när jag går ut, hur ofta jag har barnen, vad jag gjorde den 15e och 16e januari osv. Började nästan tro att det var jag som var mördaren! Förstår faktiskt varför polisen inte vill gå ut med information för att påverka vittnesmål för man ifrågasätter sig själv väldigt mycket när man blir frågad saker. Jag kunde inte för allt i världen minnas vad jag gjorde den helgen och eftersom jag inte öppnade dörren först tänkte hon väl att hon fått Jackpott på mördaren. Och jag var nyvaken med mascara under ögonen och håret var helt galet så jag såg nog ut som en potentiell mördare.
Skämt åsido så är det helt fruktansvärt och jag hoppas verkligen att de hittar den som har gjort det snart.
 
Så får vi se vem som kommer på besök härnäst.
 
 
 

Nä men titta vem som lever!

Hej på er! 
Fick en plötslig blogglust..sedär!! Har haft väldigt mycket i mitt huvud på senaste tiden och mycket har hänt så jag har lagt bloggen åt sidan. Har inte velat öppna mig för mycket heller av olika anledningar, men nu mår jag bättre och tänkte kanske (läs kanske) bli bättre på det här nu och faktiskt skriva av mig här, för jag gillar det ju trots allt. 
 
Sist jag skrev var väl i mitten av december va? 
Hade en liten inre önskan när jag och Kim separerade att det kommer säkert vara löst till julafton och att vi inte kommer behöva lösa högtider hur vi ska göra med barnen men så blev det inte. När man separerar och relationen är infekterad är det som upplagt för ännu mer tjafs och det har det såklart blivit, vilket inte är direkt konstigt eller ovanligt kan jag tänka, men det går upp och ner och överlag är vi vänner och kan skämta med varandra och så. Men det är en väldigt komplex situation med mycket känslor som ska stoppas i fack och många saker angående barnen som ska kommas överens om. Sen är det en helt ny upplevelse för båda och man ska vänja sig vid ett nytt liv efter att ha levt ihop i flera år. Men jag tror helt klart att det blir bättre och bättre ju längre tiden går och så är det nog i de flesta relationer när man har barn och ska separera :) Men no hard feelings, och jag kommer inte vara öppen i bloggen om hur vi har det så nu stänger vi det kapitlet och går vidare till vad som har hänt i mitt liv på senaste tiden! 
 
På julafton hade Kim barnen på förmiddagen och jag hade dem på eftermiddagen. Vi var hemma hos mamma och hade det jättemysigt. Det var så roligt nu när Elvie var lite större och kunde öppna paket och uppskatta dom på ett annat sätt.
 
 
På nyårsafton hade jag barnen och då åkte vi "bara" hem till min syster och hade myskväll. Vi körde lite omvänt och åt förrätt, efterrätt, nattade barn och lagade sen middag. Vi tänkte ha lite SPA-kväll men tiden gick så fort så vi såg en film bara istället och sov ganska tidigt. Precis vad jag behövde! Ville verkligen inte göra någon stor grej av nyår iår, utan jag ville bara vara hemma och äta god mat, så det kändes skönt att Angelica också ville det.
 
 
Ja sen fick jag ett förstahandskontrakt via TelgeBostäder lite spontant så det blev snabb flytt! Fick packa ihop allt, flytta, flyttstäda, flytta grejer från Kim, ha barnen och ja.. allt var bara kaos där ett tag. Sen har jag haft lite brist på stora möbler här så jag hade väl i princip en säng och kartonger med småskit haha! Men nu har vi delat upp mer och jag har fått hit något mer, sen har jag fått låna saker av mamma och fått en soffa så nu börjar det likna ett hem här :)
Lägenheten är superfin då den var nyrenoverad när jag flyttade in (ska berätta varför i ett annat inlägg, det är en sjuk historia!!) och jag bor i en trea i det området som jag verkligen ville bo i, så jag är helnöjd! Väldigt barnvänligt och lugnt. Förutom att det har varit ett dubbelmord här för någon vecka sen. Fick besök av polisen igårkväll och blev förhörd, men det tar vi sen.
 
 
Annars har jag inte gjort så mycket. Kim har isabelle varannan helg så då har jag varit ute och umgåtts med vänner för det mesta.
Annih fyllde år nu i januari så vi firade henne på Söder med middag och utgång. Sen fyllde jag i måndags så jag hade tjejmiddag med några av mina närmsta vänner, sen gick vi till berget och dansade lite. De hade något tema så man fick bli målad med neonfärg. Jag och Amanda hittade en burk med färg så vi smetade överallt. Kände mig lagom fräsch när jag vaknade dagen efter haha!
 
 
Idag har vi haft en hemmadag bara. Vi har varit i lekparken och målat teckningar med kritor och glitter och målat av händer och fötter. Elvie gjorde en fin teckning som jag tänkte att hennes pappa ska få. Jag har försökt vika in kläder som aldrig tycks ta slut. I helgen ska vi eventuellt hälsa på min mormor och om vi hinner så ska jag åka ensam med Elvie till badhuset. Isabelle är snart ett halvår och jag har fortfarande inte varit ensam med Elvie ännu, Känns som att det behövs även om det bara är två timmar. Men Elvie har fått för sig nu att bada är jätte hemskt, men jag tänker att det kanske bara är badkaret, hon brukar ju älska att bada.
Nu ska jag äta lite kokosbollar som jag bakade i brist på annat gott innan jag lägger mig.
 
 
Isabelle fick en overall av min mamma, den lär hon kunna ha hela vintern haha!!