Oväntade besök

Två gånger har det ringt på min dörr oväntat sen jag flyttade hit. Första gången stog jag och diskade när det ringde på dörren. Jag har inte fått en säkerhetsdörr än och har inget kikhål men jag trodde att det var TelgeBostäder så jag öppnade direkt och där stod en gammal tant som tittade helt frågande på mig och typ lutade sig in och tittade in i lägenheten. Hon pratade knappt någon svenska men hon började gasta på mig att det minsann var hennes lägenhet och att hon hade bott här i 30 år. Att jag hade snott hennes saker och smugglat och stulit dom. Frågade hur jag kunde skriva kontrakt när hon hade ett kontrakt och hur jag fick
tag i hennes nyckel. Jag som var helt nyinflyttad tyckte att det var jätte obehagligt och försökte förklara att jag inte har gjort något fel, och att jag hyrt lägenheten helt lagligt haha. Jag frågade var hon varit senaste två månaderna och då sa hon att hon hälsat på hemma i Jugoslavien men nu är hon hemma igen. jag ringde TelgeBostäder medan hon stod i dörren, för jag ville inte gärna släppa in henne när det kändes flera gånger som att hon ville tränga sig på och jag fick stå med armen för dörröppningen. De sa bara att jag skulle ringa polisen. Men det ville hon såklart inte. Till slut började Isabelle att gråta så jag sa att jag var tvungen att gå men hon var jätte arg och tjatade om sina kristallkronor för 30 000, men tyvärr kunde jag ju inte plocka fram dom. Däremot hade jag ett inkassobrev som var adresserat till henne men det vågade jag inte ge henne, då skulle hon väl skjuta mig. Till slut sa hon att hon skulle visa mig något och rotade fram ett rött sidenband ur sin väska (jag var helt säker på att hon skulle döda mig haha) som hon hängde på mitt dörrhandtag och sa "min lägenhet", sen vände hon sig om och ringde på dörren mitt emot. Så nu har jag väl fått voodoo över mig och mitt nya hem. Men hon verkade ändå medveten av vad som hänt då hon sa att hon pratat med Telgebostäder och polisen flera gånger men att hon inte får tillbaka lägenheten, så jag vet inte riktigt vad hon tänkt att jag skulle göra.
 
Jag har pratat med några grannar och de sa att Telgebostäder, kronofogden och polisen har varit här så antagligen har hon väl inte kommit hit på länge eller betalat sina hyror så hon blev väl tvångsflyttad.Sen fick jag höra att hon var samlare och att de fick gå in med masker här och det vällde ut saker och de höll på i flera veckor. De har nästan totalrenoverat hela lägenheten och det enda spår jag kunde se var att det var ingrott på handtagen så de fick jag köra svinto på. Vill inte ens tänka på hur äcklig den måste varit innan. Men bra för mig att få allt nytt :)

 
Andra gången det ringde på dörren oväntat var i förrigår kväll när jag nattade barnen och klockan var typ kvart över 8 på kvällen. Jag hade somnat och blev jätte ställd och lite nervös. Ropade genom dörren och frågade vem det var och då öppnar någon brevinkastet och säger "det är polisen, öppna!". Efter tantbesöket och dubbelmordet ett stenkast härifrån var jag inte supersugen att öppna dörren när någon säger genom brevinkastet att det är polisen. Så jag frågade flera gånger vem det var medan hon upprepade polisen och blev märkbart mer irriterad. Så det var väl bara att öppna dörren och riskera att bli mördad. Var skit rädd haha! Men där stog faktiskt en polis som sa att hon ville förhöra mig. Pheeeew.
Men jag kände mig nästan som en misstänkt för det var liksom inte bara att hon ville veta om jag sett något utan det var väldigt mycket signalementfrågor. Typ vad jag har för jacka, vad jag har för bil, färg på bilen, om jag har barnvagnen eller inte när jag går ut, hur ofta jag har barnen, vad jag gjorde den 15e och 16e januari osv. Började nästan tro att det var jag som var mördaren! Förstår faktiskt varför polisen inte vill gå ut med information för att påverka vittnesmål för man ifrågasätter sig själv väldigt mycket när man blir frågad saker. Jag kunde inte för allt i världen minnas vad jag gjorde den helgen och eftersom jag inte öppnade dörren först tänkte hon väl att hon fått Jackpott på mördaren. Och jag var nyvaken med mascara under ögonen och håret var helt galet så jag såg nog ut som en potentiell mördare.
Skämt åsido så är det helt fruktansvärt och jag hoppas verkligen att de hittar den som har gjort det snart.
 
Så får vi se vem som kommer på besök härnäst.
 
 
 


Underhållande, som vanligt, att läsa din blogg haha. Kul att du hittat tillbaka 👍🏼

2016-01-31 // 15:08:35
aq » Riikka

Men shit vad läskigt med den där kvinnan! 😯

2016-01-31 // 19:43:57
aq » hihi

Tandställning äger

2016-06-14 // 12:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback